Novice

Pester teden dogajanja z našimi najmlajšimi

Pester teden dogajanja z našimi najmlajšimi

Veliko dogajanja prejšnji teden smo obarvali v plavo. Najprej smo se dobili v telovadnici OŠ Prevalje, kjer celo zimo trenira predvsem naš najbolj svež podmladek, kjer je vse najmlajše selekcije obiskal Miklavž. Obdarili smo okoli 90 otrok in jim zaželeli lep začetek prazničnega decembra ter prijeten vstop v novo leto 2020.

Glavni tekmovalni dogodek tega decembrskega tedna pa je bil turnir v Dravogradu, ki se ga vsako leto tradicionalno številčno udeležujemo. Na Memorial Danila

Gostenčnika smo peljali vse selekcije od U9 pa tja do U15. Zadovoljni smo z uspehi vseh naših najmlajših nogometašev, radi se udeležujemo turnirjev, kjer lahko proti izredno tekmovalnim in kvalitetnim ekipam prikažemo svoje znanje in dobro nogometno igro, ki jo skušamo nadgrajevati skozi celotno sezono.

U9 so svoj turnir zaključili na tretjem mestu v svoji konkurenci, U11 so po samo enem porazu in štirih zmagah izpadli v polfinalu turnirja, U13 so tekmovanje sicer z dobro igro, a nekoliko nesreče, zaključili po skupinskem delu, zelo dobro sta se odrezali tudi naši dve ekipi selekcije U15.

Z najmlajšimi selekcijami smo se udeležili tudi turnirja v Mežici v organizaciji NK TAB Akumulator, tam smo igrali z ekipami U7, U9 in U11. V nedeljo je Korotan s selekcijo U11 nastopal tudi čez mejo, v Pliberku so nogometaši Korotanovih barv domov prinesli pokal za drugo mesto.

Zadovoljni smo z napredkom in številčnostjo naših najmlajših nogometašev, zato zelo radi nastopamo na turnirjih, kjer lahko dokažemo kakšen klub smo, ne le rezultatsko, ampak tudi strokovno in vsebinsko. Vedno dihamo skupaj in glasno navijamo za kogarkoli, ki nastopi v našem dresu.

Hvala vsem staršem za spremstvo in podporo na pestrem vikendu in seveda vsem trenerjem za svoje vestno delo in aktivnost z našim podmladkom.

 

 

 

 

 

Na Prevalje prihaja ekipa iz Peker in Limbuša

Na Prevalje prihaja ekipa iz Peker in Limbuša

Tokrat v petek! Na Prevalje prihaja ekipa iz Peker in Limbuša. Dobimo se ob 19:00, vreme zna bit isto slabo kot je cel teden, zato ne pozabite na marele in toplo obleko.

Za vikend mate fraj.

Gremo Korotan!

Bravo, mladinci!

Bravo, mladinci!

Naša mladinska ekipa z visoko zmago in brez prejetega zadetka preko NK Pobrežje do novih treh točk v uvodu v spomladanski del tekmovanja!

Konec tekme kadetov proti Nš ROHO!

Konec tekme kadetov proti Nš ROHO!

Konec tekme kadetov proti Nš ROHO! Edini gol na tekmi sta za 1:0 v 14. minuti skreirala Nejc Mori in Urh Grešovnik!

Čestitke fantom in trenerju! Gremo Korotan!

Jutri ob 18:00 pa se bodo mladinci na uvodni tekmi spomladanskega dela pomerili s Pobrežjem!

Težka domača tekma - Nk Malečnik

Težka domača tekma - Nk Malečnik

Korotan danes na težki domači tekmi z 2:0 preko Nk Malečnik, za zmago zadela Grega Triplat in Nejc Plesec!

Naslednji teden v petek ob 19:00, spet doma!

U9 - prijateljska tekma

U9 - prijateljska tekma

Danes so naši U9 svoje nogometno znanje merili proti prijateljem iz Radelj!

Uspešna sezona nogometne šole Korotana

Uspešna sezona nogometne šole Korotana

Največji uspeh so letos dosegli mladinci z osvojitvijo prvega mesta v MNZ Maribor mladinski ligi, a tudi ostale selekcije niso zaostajale. Z nekaterimi spremembami na trenerskih položajih bomo skušali v naslednji sezoni storiti še korak naprej in postati vodilna nogometna šola na Koroškem.

Niz neporaženosti se nadaljuje!

Niz neporaženosti se nadaljuje!

Korotan Prevalje je na domači zelenici neporažen že več kot eno sezono, nazadnje smo doma izgubili v sezoni, ko smo izpadli iz tretje lige. Potem pa je ekipa Mihaela Bukovca začela pohod nazaj v tretjo ligo in tik pod sam vrh le-te. V 1. članski ligi MNZ Maribor ni Korotan izgubil niti ene domače tekme, prav tako pa ta niz traja zdaj že krepko v drugo polovico sezone v 3. SNL Sever, kjer smo doma neustavljivi.

Tri zmage in poraz naših mladih selekcij

Tri zmage in poraz naših mladih selekcij

Pretekli vikend so se naše mladinske selekcije spet dobro odrezale v svojih tekmovanjih. Najbolj odmeva vioska zmaga selekcije U-13, ki je v Dobrovcih premagala vodilno ekipo na lestvici. Domačini so klonili s kar 0 proti 8.

Petkrat tri je petnajst!

Petkrat tri je petnajst!

Že peto tekmo zapored nismo v ligi iz rok izpustili niti ene točke, na teh petih tekmah pa smo zabili kar dvajsetkrat in le štirikrat je naš Čedo žogo pobral iz svoje mreže. Tokrat smo bili prepričljivo, s 3 proti 0, boljši od ekipe NK Šmartno 1928, ki je na Prevalje prišla z devetimi točkami in na dvanajstem mestu.

NK Korotan

Nogometni klub Korotan Prevalje je športno društvo z dolgoletno tradicijo - na Prevaljah se nogomet organizirano igra že od leta 1933. Nekoč prvoligaš, danes s članskim moštvom v tretji slovenski ligi. Našim članom v Korotanu sledi močan mladinski pogon - na zelenici na Ugaslih pečeh trenira preko 100 otrok in mladostnikov v vseh tekmovalnih kategorijah.

Naslov: Ugasle peči 1, 2391 Prevalje
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt