Dravinja iz Prevalj spet s tremi točkami

Dravinja iz Prevalj spet s tremi točkami

Tekme proti Dravinji nam niso usojene… Po vodstvu z 2:0 se je končalo z 2:3 za goste.

Ni nam v ponos ali zadovoljstvo kaj se je zgodilo v soboto, a zamisliti se mora še kdo drug.

Pa gremo lepo po vrsti. Začelo se je idealno, lep sobotni dan, dobro vzdušje in z optimizmom nabito ozračje. Začeli smo v nekoliko drugačni postavi kot proti Dravogradu, Nejc Plesec zaradi poškodbe ni mogel igrati, v zgornji del vezne linije je zato vstopil naš mladinec Urh Grešovnik. Na začetku tekme smo prevzeli pobudo na igrišču in zdelo se je, da so nogometaši Dravinje kar nekoliko izgubljeni pod našim pritiskom. Svoje napade smo kronali že po malo več kot desetih minutah igre, ko je zadel naš najboljši strelec zadnjih sezon, Grega Triplat. Nekaj minut za tem je prišlo do sporne situacije v kazenskem prostoru Dravinje, ko je žoga v roko zadela branilca gostov, a piščalka je ostala nema. To nas ni zmedlo in še vedno smo narekovali tempo igre in Triplat je prišel do še ene priložnosti in v 29. minuti postavil rezultat 2:0.

V 33. minuti pa je prišlo do podobno sporne situacije še v našem kazenskem prostoru. Žoga je v roko zadela branilca domače ekipe, tokrat je sodnik Mihelič izbral drugačen kriterij, brez obotavljanja je pokazal na belo točko in tako gostom ponudil priložnost, da se vrnejo v tekmo. Gostje so bili seveda natančni in iz bele točke niso grešili, Žiga Čakš je postavil rezultat polčasa. Prvi polčas se je tako končal z 2:1, a še vedno je izgledalo, da lahko kontroliramo potek srečanja.

V drugem polčasu so gostje poskušali na vse kriplje, vendar smo dobro stali in kontrolirali potek srečanja, do 57. minute, ko je spet Čakš z lepo usmerjenim prostim strelom iz roba kazenskega prostora premagal Vidovška in izenačil. Sledilo je precej nejevolje zaradi vtisa o dvostranskem kriteriju in »izgubljenosti« sodnika, ki na prvi pogled ni bil dorasel srečanju, ki bi ga moral voditi in z avtoriteto kontrolirati. Ponudil nam je še en dokaz, ki bi lahko imel tudi hujše posledice, če se ne bi hitro odzvali naši igralci in osebje. Igralec Dravinje je z nenamerno, a nevarno potezo postavil srečanje na glavo. Njegov nalet na igralca domačega moštva Jošta Krivonoga je bil najmanj izredno nepremišljen, četudi zagotovo nenameren, ampak s takšno brezbrižnostjo in popolno aroganco za svojo varnost ter varnost in zdravje nasprotnika, da si je zagotovo zaslužil kazen, ki ga je doletela. Da sodnik srečanja ob naletu ni ustavil igre, je še toliko bolj ujezilo gledalce in ostale na in ob igrišču.

Huda poškodba Krivonoga je pretresla vse, domači igralci se niso znali več prav zbrati, šlo je za emocionalno stresno situacijo, ki je rezultirala tudi v rdečem kartonu za domačega trenerja. Po dolgem premisleku in šele ogledu poškodb, ki so bile posledica prekrška, je bil izključen tudi igralec gostov. Vse naše misli so bile od takrat naprej v bolnišnici v Slovenj Gradcu, kjer so zdravili našega mladega napadalca.

Kljub temu smo pripravili še nekaj dobrih priložnosti, kazali smo veliko željo, da zabijemo še enkrat. Nekajkrat smo sprožili tik mimo vrat, bili deležni tudi sporno dosojenega prepovedanega položaja, kjer se je Triplat znašel sam pred vratarjem, a zadeli nismo več. So pa zato še enkrat bili uspešni v štabu Dravinje, ko so zaradi prekrška v kazenskem prostoru dobili še en strel bele točke in tako postavili končnih 2:3. Za goste je bil trikrat uspešen Žiga Čakš.

Čestitamo gostom za dosežen rezultat in verjamemo, da se jim bomo v gosteh znova dobro postavili po robu.

Vse situacije, ki jih opisujemo, si lahko pogledate v pripetem posnetku.