Tekma proti Bistrici tudi na prenosu in na velikem platnu!

Tekma proti Bistrici tudi na prenosu in na velikem platnu!

Po dobri predstavi na Prevaljah proti Šmarju pri Jelšah, se zdaj odpravljamo k letos stoodstotni Bistrici.

V Bistrico se bomo odpravili nekoliko oslabljeni, v prvi postavi s prejšnje tekme zagotovo vsaj dve spremembi. Na treningu se je poškodoval letos dobro razpoloženi Zavolovšek, prav tako ne bo na mestu bočnega branilca vedno nevarnega in prodornega Lasnika. Strokovni štab bo iskal drugačne rešitve, da se stre obramba Bistrice in da se odbije njihove napade. Prav tako bo nekoliko drugače na klopi, z ekipo še vedno ne bo, po sodniškem debaklu na Prevaljah proti Dravinji kaznovanega, Podvinskega.

Bistrico smo v prejšnji sezoni sicer na njihovem terenu ugnali, takrat je v zaključku tekme za zmago zabil lani še mladinec, letos pa že polnopravni član članskega moštva, Blaž Kovač. Prav tako nas je tik pred koncem tekme z odločnim posredovanjem rešil v vratih vedno zanesljiv Vidovšek.

S kakšno postavo se bomo torej podali na igrišče je še vedno vprašanje, verjamemo pa, da imamo dovolj širok kader, da lahko nadomestimo tudi tako razpoložene igralce kot sta Zava in Tine.

Boste si pa lahko vsi, ki se na tekmo v Bistrico ne boste odpravili, ogledali dvoboj na našem spletnem prenosu, ki ga organiziramo za vas.
Prenos tekme si boste lahko ogledali na naši spletni strani, povezava do prenosa pa bo objavljena tudi na našem Facebook profilu, prav tako pa si tekmo lahko na platnu ogledate v Kelt pubu na Prevaljah!

Štirje komadi, hattrick in tri točke

Štirje komadi, hattrick in tri točke

V četrtem krogu prvenstvenega tekmovanja smo končno dočakali tekmo kot smo si jo želeli. Praktično brez napak smo se postavili po robu ekipi iz Šmarij pri Jelšah.

V četrtem krogu tekmovanja smo vsi verjeli, da bomo na igrišču boljši nasprotnik, saj smo to dokazali na vseh preteklih prvenstvenih tekmah, a na žalost kar dvakrat ostali brez točk. Potrebovali smo suvereno in odločno zmago, s katero pokažemo, da smo resen konkurent prav vsaki ekipi v ligi.

V prvem polčasu bi sicer glede na pobudo, ki smo jo imeli od samega začetka tekme, lahko zadeli že prej, pa vendar smo čakali do samega konca polčasa. Pripravljali smo si veliko priložnosti iz prodorov po krilih, lepo smo poskušali po udarcih iz kotov. Najlepšo priložnost pred zadetkom pa je imel Küzma, ki je lepo utekal na Zavolovškov predložek, nato pa z bližine zaključil mimo vrat. V 39. minuti pa je Triplat le našel prvi zadetek, ko je izkoristil podajo Zavolovška in z levico močno zaključil mimo nemočnega vratarja gostov.

V drugem polčasu smo spet prevzeli pobudo, Šmarje niso grozile. Smo pa zato pritisk kronali po udarcu iz kota, ko je podal Grešovnik, Zavolovšek pa s hrbtom obrnjen proti golu z  glavo mojstrsko zadel. Le minuto za tem je na sceno spet stopil na ta dan res fenomenalni Grega Triplat, ko si je visok predložek v kazenski prostor ustavil na prsa, nato pa z desnico žogo iz prve poslal mimo vratarja, ki je sicer nekoliko nerodno posredoval. Nato pa še ena mojstrovina našega Lipija, ki je očitno dobil navdih. Vratar je žogo po podaji iz kota podaljšal na drugo stran kazenskega prostora, kjer jo je pričakal Triplat, pogledal proti gneči pred vrati in žogo z lepo usmerjenim lobom poslal preko vseh pred vrati in za hrbet vratarja, ki je s konicami prstov žogo sicer še »pošlatal,« a zaman.

Tudi v zaključku tekme smo si pripravljali nove priložnosti in še skušali zatresti mrežo, vendar zadeli nismo več. V samem zaključku tekme je svoje spretnosti dokazal še Vidovšek, ko je ubranil ena na ena situacijo in tako dokončno ubil upe gostov po kakšnem zadetku.

Hvala vsem za obisk na tribuni in seveda hvala sponzorju srečanja Damac, s.p. Naslednji vikend gostujemo v Bistrici. 

 

Napredujemo v pokalu!

Napredujemo v pokalu!

Pester domači teden se bo zaključil s tekmo 3. SNL ko bo na Prevaljah gostovalo Šmarje pri Jelšah.

Nogometni teden smo začeli v soboto, ko je pri nas gostovala Dravinja, a to tekmo bomo raje čim prej pozabili.

Smo pa včeraj, natančneje v sredo 9.9.2020, spet igrali doma. K nam so v tekmi pokala MNZ Maribor prišli »sosedje« iz Radelj ob Dravi. Tekmo smo otvorili z nekoliko drugačno postavo, kot v soboto, priložnost so dobili nekateri igralci, ki jih v prvenstvu še nismo videli igrati, svoj debi v članskem dresu Korotana sta dočakala vratar Blaž Boštjan in branilec Matic Bosilj.

Prvi polčas je minil brez golov, sicer smo imeli pobudo na igrišču, ampak z zadetkom igre nismo kronali. Škufca je iz sredine igrišča nekajkrat dobro našel Kovača,, s prostega strela je precej nevarno poizkušal Paradiž, v napade se je vključeval Korpar, … Mreža se vseeno ni tresla. A Podvinski se ni ustrašil, očitno je popolnoma zaupal ekipi, ki jo je poslal na zelenico, saj kakšne menjave med polčasom nismo videli. In prav se je odločil, naš pritisk je bil nagrajen že na začetku drugega polčasa, ko je zadel Anže Zavolovšek, tako zvani Zava ali Zavi, kot mu radi rečejo v družbi oziroma kot se derejo po igrišču, ko se hitri krilni napadalec požene po robu igrišča od koder soigralcem deli vselej nevarne predložke, tako zvane "frjokole".

Na drug zadetek nismo dolgo čakali. Zadel je mlad napadalec, domačin, prevaljski fant, Blaž Kovač, ki se je po prestreženi žogi na sredini igrišča nato po podaji znašel sam pred vratarjem Radelj in jo lepo pospravil v mrežo z rahlim lobom. »Nisi džabe na plakatu,« se je slišalo navdušeno publiko, ki je ves čas spodbujala nekoliko drugačno postavo od standardne.  

Potem so zapretile Radlje in vodstvo domačinov znižale na 2:1, čeprav smo še vedno kontrolirali potek srečanja, a po kotu so gostje z glavo le zadeli. Po tem smo spet pritisnili, imeli smo veliko ktoov, ves čas smo napadali, s strelom od daleč je prečko zatresel Küzma, a stvari je na svoje mesto postavil Tine Lasnik, ko je osrednjemu branilcu gostov na robu šestnajst metrskega prostora ukradel žogo in močno sprožil mimo vratarja. Sicer smo mislili, da je to to za danes, ampak znašli smo se še v eni zelo veliki priložnosti, spet je bil odločilen Lasnik, ki je z boka podal »na talir« Küzmi, ki pa je v slogu Torresa v svojih najslabših časih žogo iz šestih metrov poslal preko vrat. Sam sicer pravi, da je važno, da se je dobro gibal in da naslednjič gre v polno.

Radeljčani so sicer še enkrat tresli, od daleč je lepo zadel Andraž Bijol s številko petinpetdeset na hrbtu, ker ni našel svoje standardne devetke, ki mu jo je pred tekmo namenil trener.

Omeniti velja, da je svoj debi v drugem polčasu dočakal še en mladinec, poleg Urha Grešovnika, ki igra tudi v prvenstvu. To je bil Domen Višič, ki se je prav tako dobro odrezal.  

Ampak to je bilo to za prijetno sončno sredino popoldne, ki se je na trenutke zdelo kot sobota.

Ampak prava sobota šele prihaja – 12.9.2020 ob 18:00 bo na Prevaljah spet nogometno. V četrtem krogu prvenstva bomo iskali svojo drugo zmago letos proti ekipi iz Šmarij, vabljeni!

Sponzor sobotne tekme je Damac s.p.

 

Dravinja iz Prevalj spet s tremi točkami

Dravinja iz Prevalj spet s tremi točkami

Tekme proti Dravinji nam niso usojene… Po vodstvu z 2:0 se je končalo z 2:3 za goste.

Ni nam v ponos ali zadovoljstvo kaj se je zgodilo v soboto, a zamisliti se mora še kdo drug.

Pa gremo lepo po vrsti. Začelo se je idealno, lep sobotni dan, dobro vzdušje in z optimizmom nabito ozračje. Začeli smo v nekoliko drugačni postavi kot proti Dravogradu, Nejc Plesec zaradi poškodbe ni mogel igrati, v zgornji del vezne linije je zato vstopil naš mladinec Urh Grešovnik. Na začetku tekme smo prevzeli pobudo na igrišču in zdelo se je, da so nogometaši Dravinje kar nekoliko izgubljeni pod našim pritiskom. Svoje napade smo kronali že po malo več kot desetih minutah igre, ko je zadel naš najboljši strelec zadnjih sezon, Grega Triplat. Nekaj minut za tem je prišlo do sporne situacije v kazenskem prostoru Dravinje, ko je žoga v roko zadela branilca gostov, a piščalka je ostala nema. To nas ni zmedlo in še vedno smo narekovali tempo igre in Triplat je prišel do še ene priložnosti in v 29. minuti postavil rezultat 2:0.

V 33. minuti pa je prišlo do podobno sporne situacije še v našem kazenskem prostoru. Žoga je v roko zadela branilca domače ekipe, tokrat je sodnik Mihelič izbral drugačen kriterij, brez obotavljanja je pokazal na belo točko in tako gostom ponudil priložnost, da se vrnejo v tekmo. Gostje so bili seveda natančni in iz bele točke niso grešili, Žiga Čakš je postavil rezultat polčasa. Prvi polčas se je tako končal z 2:1, a še vedno je izgledalo, da lahko kontroliramo potek srečanja.

V drugem polčasu so gostje poskušali na vse kriplje, vendar smo dobro stali in kontrolirali potek srečanja, do 57. minute, ko je spet Čakš z lepo usmerjenim prostim strelom iz roba kazenskega prostora premagal Vidovška in izenačil. Sledilo je precej nejevolje zaradi vtisa o dvostranskem kriteriju in »izgubljenosti« sodnika, ki na prvi pogled ni bil dorasel srečanju, ki bi ga moral voditi in z avtoriteto kontrolirati. Ponudil nam je še en dokaz, ki bi lahko imel tudi hujše posledice, če se ne bi hitro odzvali naši igralci in osebje. Igralec Dravinje je z nenamerno, a nevarno potezo postavil srečanje na glavo. Njegov nalet na igralca domačega moštva Jošta Krivonoga je bil najmanj izredno nepremišljen, četudi zagotovo nenameren, ampak s takšno brezbrižnostjo in popolno aroganco za svojo varnost ter varnost in zdravje nasprotnika, da si je zagotovo zaslužil kazen, ki ga je doletela. Da sodnik srečanja ob naletu ni ustavil igre, je še toliko bolj ujezilo gledalce in ostale na in ob igrišču.

Huda poškodba Krivonoga je pretresla vse, domači igralci se niso znali več prav zbrati, šlo je za emocionalno stresno situacijo, ki je rezultirala tudi v rdečem kartonu za domačega trenerja. Po dolgem premisleku in šele ogledu poškodb, ki so bile posledica prekrška, je bil izključen tudi igralec gostov. Vse naše misli so bile od takrat naprej v bolnišnici v Slovenj Gradcu, kjer so zdravili našega mladega napadalca.

Kljub temu smo pripravili še nekaj dobrih priložnosti, kazali smo veliko željo, da zabijemo še enkrat. Nekajkrat smo sprožili tik mimo vrat, bili deležni tudi sporno dosojenega prepovedanega položaja, kjer se je Triplat znašel sam pred vratarjem, a zadeli nismo več. So pa zato še enkrat bili uspešni v štabu Dravinje, ko so zaradi prekrška v kazenskem prostoru dobili še en strel bele točke in tako postavili končnih 2:3. Za goste je bil trikrat uspešen Žiga Čakš.

Čestitamo gostom za dosežen rezultat in verjamemo, da se jim bomo v gosteh znova dobro postavili po robu.

Vse situacije, ki jih opisujemo, si lahko pogledate v pripetem posnetku.

 

Tri tekme zapored doma, najprej z Dravinjo

Tri tekme zapored doma, najprej z Dravinjo

Po razočaranju na koroškem derbiju z Dravogradom zdaj na Prevalje prihaja še ena ekipa, s katero so Plavi na medsebojnih srečanjih redko uspešni. Z Dravinjo smo od leta 2016 v uradnih tekmovanjih odigrali petkrat, vseh treh točk si nismo prislužili niti enkrat, le leta 2017 smo doma z goloma Kozlarja in Pipuša prišli do neodločenega rezultata. Ostala štiri srečanja so dobili sobotni gostje.

Letos so Dravinjci pri istem izkupičku kot naši fantje. V prvem krogu so izgubili v Dravogradu, v drugem pa so doma bili boljši od Rogaške. Pričakujemo lahko trd boj na igrišču, kjer nas bodo zagotovo v lepem številu podprli tudi navijači, ki jih v tem krogu lahko povabimo na tribune. Naši fantje so se s tekme proti Dravogradu naučili, da je potrebno biti bolj zbran in natančen v samem zaključku napada, ter da si lahko pripravimo dovolj priložnosti, le zaključevati je treba bolje. Nestrpno pričakujemo v kakšni luči se bodo prikazali naši nogometaši na drugi domači tekmi letošnje sezone, ko bomo tekmo odigrali pod reflektorji, prav tako pa bo zanimivo videti, če se je Podvinski odločil za kakšno spremembo v začetni postavitvi.

Tekma bo organizirana pod posebnimi pogoji z upoštevanjem navodil NIJZ, zato vam zdaj ponujamo nekaj napotkov za sobotno tekmo. Urejen bo sedežni red, ki bo zagotavljal varno razdaljo. Pretok skozi tribuno bo v eni smeri, torej vstopite na standardnem vhodu, izstop iz tribune pa bo pri odbojkarskem igrišču. Poskrbite, da imate s seboj zaščitno masko, saj vstop brez ne bo mogoč. Na tribuni bo zagotovljenih dovolj razkužil za obiskovalce. Poskrbite, da se čim manj časa zadržujete pred klubskimi prostori, saj bo tam omejeno gibanje, prav tako pa vas pozivamo, da na tekmo pridete pravi čas, da poskrbimo za čim manj gneče na vhodu.

Forza Korotan!

 

SPONZORJA TEKME STA PODJETJI FIMA d.o.o. in A1 Ravne na Koroškem!

Qries Qries
Derbi brez točk, prihaja Dravinja

Derbi brez točk, prihaja Dravinja

Pretekla sobota je minila v znamenju najbolj pričakovanega Koroškega derbija prvega dela letošnje sezone, saj smo se odpravili na gostovanje v Dravograd. Žal se je zaključil z vsemi točkami v Dravogradu.

 

NZS je sprostil navodila za organizacijo tekem, zato so v Dravograd prišli tudi mnogi navijači iz Prevalj. Naši nogometaši so se v Dravograd odpravili samozavestni, a kljub temu z veliko spoštovanja do nasprotnika, ki je še lani nastopal v 2. slovenski nogometni ligi. Trener Niko Podvinski je pred tekmo povedal, da smo v zmagi proti Vidmu doma odigrali dobro, vendar da še obstajajo rezerve, ki jih bomo pokazali prav v Dravogradu.

 

Začelo se je res obetavno, že na začetku tekme smo prevzeli pobudo in večina nevarnih akcij se je zgodila na polovici Dravograda. V 17. minuti je predložek z leve proti vratom usmeril Zavolovšek, a za las zgrešil, nato sta poskušala še Küzma in Triplat. Triplat se je v lepi priložnosti znašel tudi po samostojnem prodoru Lasnika, a spet za las mimo gola. Na drugi strani je Pečnik s prostega strela na robu 16-metrskega prostora sprožil tik mimo vratnice. Najlepšo neizkoriščeno priložnost prvega polčasa, če ne kar tekme, pa smo videli v 30. minuti. Leskovec je z dolgo podajo našel Triplata, ki je lepo zaustavil žogo in podal do utekajočega Plesca, ta pa je sam pred Kandučom v vratih Dravograda žal zaključil mimo gola.

 

Tudi drug polčas smo začeli s pobudo, lepo priložnost je pripravil Zavolovšek, a žoga spet ni našla poti v mrežo. So pa zato več pri zaključku pokazali v napadu Dravograda. Najprej je v 61. zadel Pečnik, nato pa 3 minute zatem še Obretan. Zelo malo časa so potrebovali domačini, da so tehtnico prevesili na svojo stran. Kasneje sta pri dva proti nič s strelom proti vratom poizkusil še Paradiž, ki je strel v naslednji akciji pripravil še Küzmi, ta pa je zadel stičišče vratnice in prečke.

 

 Vsekakor težak poraz, sploh po tekmi, kjer smo velik del srečanja igrali bolje, vendar tako pač je v nogometu. Priložnost, da popravimo vtis bo že naslednjo soboto doma, ko k nam prihaja Dravinja. Se vidimo na tribunah, navodila za obnašanje po priporočili NIJZ in NZS še sledijo, vsekakor pa vas bomo veseli v čim večjem številu.

 

Gremo Korotan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Derbi v Dravogradu z gledalci na tribunah

Derbi v Dravogradu z gledalci na tribunah

Kaj se mora zgoditi, da NZS umakne prepoved gledalcev na tekmah pod njenim okriljem? Koroški "El Clasico"!!! Da, prav ste prebrali, jutri so na tekmi v Dravogradu dovoljeni gledalci, vendar pa je zaradi navodil NIJZ omejitev na 500 ljudi. Izgovorov, da si jutri ne ogledate derbija tako ni več, če pa vseeno ne boste odšli v Dravograd pa si lahko tekmo v živo ogledate tudi v živo preko naše spletne strani! Povezavo do tekme najdete na prvi strani!

Derbiji z Dravogradom so že od nekdaj magnet za ljubitelje nogometa na koroškem in tudi tokrat kot vedno pričakujemo napet derbi, kjer posebnih skrivnosti med ekipama ni, odločala pa bo vsaka malenkost, vse od znanja do sreče, ki je na takšnih tekmah še posebej potrebna.

Po izpadu obeh ekip iz 1.SNL sta oba kluba začela pisati nove zgodbe in od takrat smo videli šest ligaških derbijev v katerih je petkrat zmagal Dravograd, enkrat pa so točke odšle na Prevalje. Kar štiri zmage Dravograda so se končale z minimalno zmago 1:0, Korotan je septembra 2014 zmagal v gosteh z 2:0, največ golov pa smo videli aprila 2015, ko je padlo 6 zadetkov za končno zmago Dravograda s 4:2. Skupno je Dravograd zabil osem zadetkov, Korotan pa štiri.

Čeprav pretekle številke govorijo v prid domačinov pa so naši fantje na derbi, ki je pred nami maksimalno pripravljeni in prepričani smo, da bo tokratna plavozeleno obarvana sobota na koncu imela le še plave odtenke z močnim pridihom zmage, ter nadaljevanja odličnega začetka sezone.
 

Se vidimo na stadionu v Dravogradu ali pa preko malih zaslonov!

Forza plavi!

 

 

Uvod v novo sezono prinesel tri točke

Uvod v novo sezono prinesel tri točke

Dolgo čakanje na novo sezone in povratek nogometa na zelenice se je izplačalo, saj so naši fantje uspešno prestali prvo tekmo sezone, ter z nedotaknjeno mrežo osvojili vse tri točke. Tokrat je tribuna samevala, saj je še vedno v veljavi prepoved gledalcev na tribunah, kljub temu pa so se najzvestejši navijači namestili na hribčku za golom in tako pokazali, da je podpora klubu neomajna tudi v teh zdravstveno čudnih časih.
 

Prvi polčas je minil v znamenju velike vročine in rahle premoči naših fantov, ki so že v 18. minuti s kombinacijo kratkih podaj povedli preko Plesca. Tudi v nadaljevanju polčasa se je nekaj več polpriložnosti zvrstilo ped gostujočimi vrati, vendar se mreža ni več zatresla.
V drugem polčasu smo pričakovali, da bodo gostje poizkušali potek srečanja, vendar jim je načrte prekrižal Triplat z mojstrovino z roba kazenskega prostora, potem, ko je v slogu najboljših žogobrcarjev sveta, odlično videl slabo postavljenega Rogino in žogo poslal preko njega. Gostje so po šoku želeli, čimprej vsaj znižati rezultat vendar jim več kot nekaj predložkov pred gol brez pravega zaključka ni uspelo sestaviti.

Zmaga je tako ostala doma, že naslednji teden pa sledi vrhunec jesenskega dela, saj je že na vrsti koroški "El classico" v Dravogradu. Le upamo lahko, da bo v tem tednu NZS končno odpravila prepoved igranja pred gledalci, ter tako omogočila pravo vzdušje.

Prenovljena stran

Prenovljena stran

Dočakali smo dan za premierno tekmo nove sezone, ki jo bo očitno krojila še vedno prisotna korona. Da pa bo uvod v sezono še zanimivejši smo v sodelovanju z našim sponzorjem, podjetjem SI-TEAM nekoliko prenovili našo spletno stran in poleg vizualnosti dodali še nekaj novosti, ki jih boste zagotovo z zanimanjem pregledali. Že na prvi strani boste pri napovedi tekme našli ikono in s klikom na njo boste lahko pregledali statistično napoved prihajajoče tekme. V meniju člani lahko odslej najdete statistični pregled aktualne sezone, podatke o ekipi, razporede in rezultate tekem, ter seveda lestvico.

 

Za tiste z vsaj malo nostalgije pa smo dodali še arhiv vseh ligaških sezon, ki jih je Korotan odigral po izpadu iz 1.SNL. Tam najdete tudi prav vse igralce, ki so v teh ligah kadarkoli odigrali vsaj minuto tekme in preverite njegove kartone, zadetke in minutažo.

Končno spet !!!fuzbal!!!

Končno spet !!!fuzbal!!!

Potem, ko je korona odnesla spomladanski del prejšnje sezone pa smo zdaj pripravljeni, da vam zopet pripeljemo nogomet na nas stadion. Nova sezona, ista liga, ter še boljša ekipa že komaj čaka, da se jutri predstavi v Športnem parku Ugasle peči na Prevaljah. Prva domača tekma se bo sicer zaradi odločbe NZS morala odigrati pred prazno tribuno, vseeno pa ne boste ostali prikrajšani za informacije s stadiona, saj bomo skušali ujeti kakšen video in slikovni utrinek ... 
Ker pa je za zgornjim golom javna površina pa smo prepričani, da si bo kakšen navijač, seveda ob upoštevanju zdravstvenih priporočil, tekmo ogledal iz hribčka, ki se nahaja tam ;)

 

Da pa boste bolje prepoznali nove obraze v ekipi pa si v spodnjih vrsticah preberite nove igralce.

Med vratnicami bo svoje mesto na igrišču iskal Prevaljčan, ki je letos zapustil vrste mežiškega Akumulatorja, Blaž Boštjan – Baggio.

Za krepitev obrambne vrste se med »štoperje« iz avstrijske Globasnice seli Matevž Štruc.

Prav tako zadnjo linijo krepimo tudi z mladim nogometašem velenjskega Rudarja, ki je svojo mladinsko pot zaključil lani. Na mesto bočnega branilca se je k nam na posojo preselil Žiga Korpar.

Vsem trem želimo veliko uspešnih nastopov v plavem dresu in srčno nastopanje za Korotanove barve!

Dobrodošli!

NK Korotan

Nogometni klub Korotan Prevalje je športno društvo z dolgoletno tradicijo - na Prevaljah se nogomet organizirano igra že od leta 1933. Nekoč prvoligaš, danes s članskim moštvom v tretji slovenski ligi. Našim članom v Korotanu sledi močan mladinski pogon - na zelenici na Ugaslih pečeh trenira preko 100 otrok in mladostnikov v vseh tekmovalnih kategorijah.

Naslov: Ugasle peči 1, 2391 Prevalje
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt