Novice

Diši po pomladi… in po nogometu!

Diši po pomladi… in po nogometu!

Dočakali smo dolgo pričakovan začetek spomladanskega dela sezone!

Sicer bomo tekmovali pod posebnimi pogoji, kar pomeni, da bodo tribune zopet samevale, a vseeno bomo poskrbeli, da bo ogled tekme mogoč preko spletnega prenosa, kot je bila navada v zaključku jesenskega dela tekmovanja.

Tekmovanje v 3. SNL se nadaljuje v prilagojenem načinu: Najprej bomo odigrali še dve tekmi jesenskega dela, nato pa se ekipe razvrstijo na dve ločeni tekmovanji – ligo za obstanek in ligo za prvaka. Objektivno gledano se plava ekipa za mesto prvaka v nobenem primeru ne bo več borila. Obstajajo sicer teoretične možnosti, da pristanemo med šestimi ekipami zgornje polovice lestvice, vendar tudi za to ni veliko upanja - predvsem pa ni vse odvisno od nas, ugodno se morajo razplesti tudi vse ostale tekme. Zato je zelo pomembno, da si na preostalih dveh tekmah jeseni zagotovimo čim več točk, s katerimi bomo mirno odigrali zaključni turnir šestih ekip, ki se borijo za obstanek v tekmovanju.

Na Prevalje v začetku nogometnega plesa prihaja ekipa Podvincev – gre za ekipo z enakim številom zmag in porazov, kar pomeni, da imata obe ekipi na svojem računu po 10 točk in seveda je obema v načrtu, da končata pri vrhu spodnjega dela za miren zaključek sezone.

Pri izpolnjevanju planov v nadaljevanju tekmovanj bodo pomagali trije novi prišleki – povratnik v ekipo Korotana Matic Pipuš, ki je svoje nogometno znanje zadnja leta kalil v drugi ligi pri Fužinarju, iz Avstrije se nam je pridružil Klemen Ofić, iz velenjskega Rudarja pa je k nam pristopil mladi Ali Tabakovič.

Vabljeni torej v soboto, 24.4.2021 ob 18:00 k ogledu spletnega prenosa tekme na Youtube (link bo objavljen tudi na naši Facebook strani), da skupaj podpremo naše nogometaše na nadaljni tretjeligaški poti!

Korotanov kamp na krovni evropski nogometni organizaciji UEFA

Korotanov kamp na krovni evropski nogometni organizaciji UEFA

Peti Korotanov kamp Hermana Čepelnika je bil predstavljen na krovni evropski nogometni organizaciji UEFA. Omenjen je bil s strani slovenskega člana medijske komisije UEFA Tomaža Ranca. Ena izmed glavnih tem je bila vrnitev dogajanja na nogometna igrišča po epidemiji, kot dobra praksa je bil predstavljen naš kamp, ki nas je povezal in vrnil v pogon. Upamo, da bomo lahko za vas pripravili v letu 2021 še več takšnih dogodkov. Zimski turnir, poletni turnir in kamp so že stalnica, ki spadajo v to kategorijo.

Ideja o našemu kampu je bila pozitivno sprejeta s strani medijskega komiteja UEFA. Pohvalili so našo hitro prilagajanje na situacijo med korona virusom. Skupino osemdesetih otrok smo razdelili v dva termina tekom dneva, znotraj teh večjih skupin pa so udeleženci bili razdeljeni v manjše skupine po deset.

Prilagamo besedilo v angleščini, ki je služilo Rancu, kot osnova na predstavitvi. Predvajal se je tudi naš krajši video o vseh pomembnejših aktivnostih med kampom, ki ga najdete spodaj.

Ob tej priložnosti se še enkrat zahvaljujemo vsem prostovoljcem, ki iz leta v leto pomagate pri izvedbi različnih dogodkov.

WE ARE BACK!

After the first wave of the coronavirus epidemic it was very important to start with the game.

Especially children missed football very much, they missed sports life, traning, live social contacts, company, matches and all benefits from football, which is the most important thing for them. As we know football is also shaping their personality, and is beneficial for health.

I' d like to share with you a great example from the time between the first and the second wave of the pandemic in Slovenia. It is not the story about crisis communication, it is the story about a message, which was very important at that time – the message „Football is back“ was tremendously important in the middle of a crisis like a pandemic.  
 

Tomaž Ranc

Football camp for children in special circumstances

Football club Korotan Prevalje is a club from the 3rd divison in Slovenia (years before they were also members of first and second division) . Their biggest sucess was in 1999, when they played in Intertoto cup with Basel. But now it is an amatuer club with lots of fans.

Every year when the school year end, they organise Football camp for children (between 5 and 15 years). Children are always very interested to join, especially this year a after hard time of special measures – not just in our country but all over the world – the time of isolation, masks and lonelines, distance learning...

Since Korotan is a nonprofessional club, no one is employed full time in the club, but their educated coaches (they are licensed at Football association of Slovenia) work with children with love and passion.

But – because of the epidemic this year, there were many questions, negotiations and a big dilemma if health authorities would allow the camp at all? In Slovenia there was  a ban on socializing in groups over 50 people. In the club they thought about cancelling everything first, but this would be a huge disapointment for young players and their football family.


But after all the epidemic situation was a bit better in June, and finally the National institut for public health allowed their popular camp to train football and social skills. They cooperated with the club all the time so the club had to organise the camp with limited number of participants – less then 100 – Firstly they had to create two big groups  with 50 participants, and then they separated these in smaller groups (from 5-10). They had to work seperately on stations, disinfect the stadium... etc.

They started and finished with a lot of joy, fun and happiness. 

Debate with Matjaž Kek, coach of Slovenian national team

They approached me to arrange media coverage for their special event. I agreed - but when I saw all their entusiasm and their love to the game, I said that i can also make something additional for them (because it is very important that footbal is back on all levels) and I invited special guests to join the players at the camp. I called the coach of Slovenian national team Matjaž Kek and the coach of Slovenian famous club NK Maribor Sergej Jakirović (he is a former player of Korotan, born in Bosnia and Herzegovina and he was sucessful as a coach in first division in Croatia) -  to invite them to join the camp and make a public debate about football and how it was affected during the pandemic. They quickly agreed and I made a live interview with them on the pitch; all participants, coaches and media came and watched the event – with a distance - but very big interest – they were very happy and suprised.

The event and camp were very sucesfull - so they could announce that football is back. At the end it was rare and the only camp in the region but with a lot of media coverage. (National TV National press agency, printed and online media, radio, social media...), but what was the most important was the message -  football was back and »the show must go on«

Young players also made photos and short film about these fantastic days (it is short, about 1, minute 20 sec).

Tomaž Ranc

 

Uspešen debi novega stratega

Končno smo tudi na gostujoči tekmi prišli do polnega izkupička, ki smo ga dolgo čakali. Na tekmi v Dobrovcih smo slavili z 0:1, v zaključku tekme je zasluženo zadel v soboto zares razpoloženi Matevž Štruc, ki je tako zabil svoj prvi uradni zadetek za Korotan iz Prevalj.

Novi trener na naši klopi Bojan Kus, je postregel z nekaj novimi idejami, predvsem v vezni vrsti. Takšne postave letos še nismo videli, Hutmajer se je iz obrambne vrste premaknil v vezno linijo, kjer je tvoril dvojec s Klaričem, Grušovnik je odigral višje, takoj za Triplatom, v par krilnih napadalcev pa je poleg Küzme stopil mladi Grešovnik.

Na tekmi smo si pripravili precej priložnosti, ni manjkalo veliko, da bi zadeli že v prvem polčasu, najlepšo priložnost je vratar domačih odbil v prečko prav po strelu novopečenega »wingerja« Urha Grešovnika. A žoga ni našla poti v mrežo. Pretežno skozi celotno tekmo smo sicer imeli pobudo na igrišču, a tudi domačini so zapretili, predvsem požrtvovalnosti obrambne naveze Lasnik-Leskovec-Štruc-Korpar z vratarjem Vidovškom na čelu se gre zahvaliti, da domačini niso zadeli. Sploh Štruc je blestel s svojimi obrambnimi akcijami, najmanj enkrat lahko verjetno trdimo, da bi se brez njegovega posredovanja tresla mreža.

Svojo predstavo je kronal z zadetkom, ko je v 83. minuti po strelu Grušovnika, ki se je na tekmi znašel v kar  nekaj priložnostih, žogo preusmeril tik ob vratnico.

Vse najlepše trenutke tekme si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Debi članskega stratega v prenosu MNZ!

Debi članskega stratega v prenosu MNZ!

Prvo tekmovalno preizkušnjo bo novi strateg našega članskega moštva Bojan Kus doživel jutri, v soboto 3.10.2020 ob 15:30, v Dobrovcih.

Člansko moštvo se odpravlja k ekipi, ki je sicer bolj pri dnu lestvice, trenutno so na enajstem mestu s tremi točkami, a vedno smo na dvoboju teh ekip v preteklosti videli zanimive obračune s kar nekaj zadetki. Na zadnjih 4ih tekmah smo trikrat zabeležili vse tri točke, enkrat, nazadnje, so bili boljši nogometaši Dobrovc. Zanimivo je, da je poražena ekipa na medsebojnih srečanjih vedno tekmo končala brez zadetkov. Plavi smo slavili z 0:2, nato 3:0 in kasneje še 0:1, Dobrovce pa so slavile z 0:3.

Tako kot pri nas, so tudi v Dobrovcih pred kratkim doživeli menjavo na trenerskem mestu in oba stratega bosta seveda željna dokazovanja.

Da bo dvoboj še bolj pester bodo poskrbeli v snemalni in komentatorski ekipi MNZ Maribor, saj bo tekma prenašana tudi v direktnem prenosu na spletni strani MNZ Maribor. Link bomo z vami delili pred začetkom srečanja na naši Facebook strani.

Spremljate nas in držite pesti, da se iz nekoliko slabšega rezultatskega stanja dvignemo kot feniks iz pepela.

Gremo Korotan!

Na Prevaljah je nastopil čas za spremembe

Na Prevaljah je nastopil čas za spremembe

Z Nikom Podvinskim, ki je bil v vrhunskih časih Korotana tudi naš članski igralec, smo doživeli veliko lepih trenutkov, za katere bomo izkušenemu in srčnemu trenerju na Prevaljah vedno hvaležni. Na klopi naše članske ekipe ga je zamenjal Bojan Kus.

 

Zadnji padec forme in tudi nesrečen splet okoliščin, ki je pripeljal do slabših rezultatov v tretji ligi, je botroval k temu, da smo skupaj z bivšim trenerjem prišli do sklepa, da je na tej točki sodelovanje bolje zaključiti in dati ekipi svež in nov veter, s katerim se bo lahko na Prevaljah začela pisati nova zgodba.
 
Niko, v imenu celotnega moštva, strokovnih sodelavcev, vodstva kluba in  navijačev, se ti zahvaljujemo za vse lepe spomine in vse, kar si kot trener v zadnjih letih dal našemu klubu. Verjamemo, da ti bomo tudi mi ostali v lepem spominu in da se boš z veseljem vračal na Prevalje. Želimo ti veliko uspeha na nadaljnji trenerski poti, verjamemo, da ne boš dolgo vztrajal brez nogometa. Nikoli ne veš, kdaj se naše poti spet prekrižajo. 
 
Iskanje novega trenerja, ki je lahko kos nalogi, ki jo predstavlja zahtevna prevaljska publika in pa seveda nivo tekmovanja, ki ga predstavlja tretja liga, na Koroškem ni lahek zalogaj. Zato smo veseli, da lahko v svojih vrstah pozdravimo Bojana Kusa, ki je tretjeligaški nogomet že okusil, prav tako pa se je imel priložnost z Dravogradom dokazovati v drugi slovenski ligi. Novi trener se je ekipi že predstavil na uvodnem treningu, kjer je povedal, da ekipo pretežno že pozna in da verjame v kvaliteto, ki je na Prevaljah. Od naših igralcev pričakuje trdo delo in dokazovanje, prav tako pa obljublja sveže ideje, ki jih želi realizirati skozi čvrsto in kompaktno igro, ki bo zadovoljila tako navijače kot tudi igralce. 
 
 
Veselimo se nove zgodbe in novemu trenerju želimo veliko uspeha na nogometnih zelenicah. 

Na Prevalje prihajajo Zreče in Fužinar!

V soboto smo se v ligaškem tekmovanju srečali z zelo težkim nasprotnikom v Bistrici. Domačini so bili na ta dan premočni in domov smo se vrnili brez točk. Zdaj je naš naslednji nasprotnik drugoligaš iz Raven na Koroškem. Na Prevalje v pokalu MNZ Maribor prihaja Fužinar. Po petih tekmah v 3.SNL Vzhod je naš izkupiček manjši kot bi si želeli, je pa res, da smo se srečali z zelo težkimi nasprotniki in da bi si mogoče na kakšni tekmi zaslužili kakšno točko več. Blizu je bilo na tekmi z Dravinjo doma, prav tako bi lahko bilo vse drugače v Dravogradu v drugem krogu tekmovanja. Pretekli vikend v Bistrici smo sicer ob polčasu še nekako držali korak z nasprotnikom, polčas se je končal brez zadetkov, a v drugem so domačini stopili na plin in dokazali, da so zasluženo na samem vrhu lestvice s popolnim izkupičkom. Trenutno smo s šestimi točkami torej na osmem mestu lestvice, takoj za Dravogradom, ki ima prav tako 6 točk, sledijo pa nam še štiri ekipe – Šampion, Videm pri Ptuju, Šmarje pri Jelšah in Dobrovce. V ligi bomo v naslednjem krogu doma pričakali Zreče – trenutno so z desetimi točkami tretje, ki k nam prihajajo 26.9.2020 ob 18:00, ampak prej imamo še en zelo pomemben opravek. V sredo, 23.9.2020, v pokalnem tekmovanju MNZ Maribor prihaja na Prevalje Fužinar. Za četrtfinalno tekmo s Fužinarjem je žreb določil nas kot domačina, ker smo v prejšnjem krogu doma premagali Radlje ob Dravi, Fužinar pa je napredoval preko Lenarta. Ker tekmujemo v različnih ligaških tekmovanjih, se s Fužinarjem nismo srečali vse od sezone 2016/2017, ko so se Ravenčani uvrstili v 2. SNL, zato verjamemo, da bo tudi zaradi tega zanimanje za tekmo še toliko večje. Na posnetku si lahko ogledate našo tekmo z Bistrico.

 

Tekma proti Bistrici tudi na prenosu in na velikem platnu!

Tekma proti Bistrici tudi na prenosu in na velikem platnu!

Po dobri predstavi na Prevaljah proti Šmarju pri Jelšah, se zdaj odpravljamo k letos stoodstotni Bistrici.

V Bistrico se bomo odpravili nekoliko oslabljeni, v prvi postavi s prejšnje tekme zagotovo vsaj dve spremembi. Na treningu se je poškodoval letos dobro razpoloženi Zavolovšek, prav tako ne bo na mestu bočnega branilca vedno nevarnega in prodornega Lasnika. Strokovni štab bo iskal drugačne rešitve, da se stre obramba Bistrice in da se odbije njihove napade. Prav tako bo nekoliko drugače na klopi, z ekipo še vedno ne bo, po sodniškem debaklu na Prevaljah proti Dravinji kaznovanega, Podvinskega.

Bistrico smo v prejšnji sezoni sicer na njihovem terenu ugnali, takrat je v zaključku tekme za zmago zabil lani še mladinec, letos pa že polnopravni član članskega moštva, Blaž Kovač. Prav tako nas je tik pred koncem tekme z odločnim posredovanjem rešil v vratih vedno zanesljiv Vidovšek.

S kakšno postavo se bomo torej podali na igrišče je še vedno vprašanje, verjamemo pa, da imamo dovolj širok kader, da lahko nadomestimo tudi tako razpoložene igralce kot sta Zava in Tine.

Boste si pa lahko vsi, ki se na tekmo v Bistrico ne boste odpravili, ogledali dvoboj na našem spletnem prenosu, ki ga organiziramo za vas.
Prenos tekme si boste lahko ogledali na naši spletni strani, povezava do prenosa pa bo objavljena tudi na našem Facebook profilu, prav tako pa si tekmo lahko na platnu ogledate v Kelt pubu na Prevaljah!

Štirje komadi, hattrick in tri točke

Štirje komadi, hattrick in tri točke

V četrtem krogu prvenstvenega tekmovanja smo končno dočakali tekmo kot smo si jo želeli. Praktično brez napak smo se postavili po robu ekipi iz Šmarij pri Jelšah.

V četrtem krogu tekmovanja smo vsi verjeli, da bomo na igrišču boljši nasprotnik, saj smo to dokazali na vseh preteklih prvenstvenih tekmah, a na žalost kar dvakrat ostali brez točk. Potrebovali smo suvereno in odločno zmago, s katero pokažemo, da smo resen konkurent prav vsaki ekipi v ligi.

V prvem polčasu bi sicer glede na pobudo, ki smo jo imeli od samega začetka tekme, lahko zadeli že prej, pa vendar smo čakali do samega konca polčasa. Pripravljali smo si veliko priložnosti iz prodorov po krilih, lepo smo poskušali po udarcih iz kotov. Najlepšo priložnost pred zadetkom pa je imel Küzma, ki je lepo utekal na Zavolovškov predložek, nato pa z bližine zaključil mimo vrat. V 39. minuti pa je Triplat le našel prvi zadetek, ko je izkoristil podajo Zavolovška in z levico močno zaključil mimo nemočnega vratarja gostov.

V drugem polčasu smo spet prevzeli pobudo, Šmarje niso grozile. Smo pa zato pritisk kronali po udarcu iz kota, ko je podal Grešovnik, Zavolovšek pa s hrbtom obrnjen proti golu z  glavo mojstrsko zadel. Le minuto za tem je na sceno spet stopil na ta dan res fenomenalni Grega Triplat, ko si je visok predložek v kazenski prostor ustavil na prsa, nato pa z desnico žogo iz prve poslal mimo vratarja, ki je sicer nekoliko nerodno posredoval. Nato pa še ena mojstrovina našega Lipija, ki je očitno dobil navdih. Vratar je žogo po podaji iz kota podaljšal na drugo stran kazenskega prostora, kjer jo je pričakal Triplat, pogledal proti gneči pred vrati in žogo z lepo usmerjenim lobom poslal preko vseh pred vrati in za hrbet vratarja, ki je s konicami prstov žogo sicer še »pošlatal,« a zaman.

Tudi v zaključku tekme smo si pripravljali nove priložnosti in še skušali zatresti mrežo, vendar zadeli nismo več. V samem zaključku tekme je svoje spretnosti dokazal še Vidovšek, ko je ubranil ena na ena situacijo in tako dokončno ubil upe gostov po kakšnem zadetku.

Hvala vsem za obisk na tribuni in seveda hvala sponzorju srečanja Damac, s.p. Naslednji vikend gostujemo v Bistrici. 

 

Napredujemo v pokalu!

Napredujemo v pokalu!

Pester domači teden se bo zaključil s tekmo 3. SNL ko bo na Prevaljah gostovalo Šmarje pri Jelšah.

Nogometni teden smo začeli v soboto, ko je pri nas gostovala Dravinja, a to tekmo bomo raje čim prej pozabili.

Smo pa včeraj, natančneje v sredo 9.9.2020, spet igrali doma. K nam so v tekmi pokala MNZ Maribor prišli »sosedje« iz Radelj ob Dravi. Tekmo smo otvorili z nekoliko drugačno postavo, kot v soboto, priložnost so dobili nekateri igralci, ki jih v prvenstvu še nismo videli igrati, svoj debi v članskem dresu Korotana sta dočakala vratar Blaž Boštjan in branilec Matic Bosilj.

Prvi polčas je minil brez golov, sicer smo imeli pobudo na igrišču, ampak z zadetkom igre nismo kronali. Škufca je iz sredine igrišča nekajkrat dobro našel Kovača,, s prostega strela je precej nevarno poizkušal Paradiž, v napade se je vključeval Korpar, … Mreža se vseeno ni tresla. A Podvinski se ni ustrašil, očitno je popolnoma zaupal ekipi, ki jo je poslal na zelenico, saj kakšne menjave med polčasom nismo videli. In prav se je odločil, naš pritisk je bil nagrajen že na začetku drugega polčasa, ko je zadel Anže Zavolovšek, tako zvani Zava ali Zavi, kot mu radi rečejo v družbi oziroma kot se derejo po igrišču, ko se hitri krilni napadalec požene po robu igrišča od koder soigralcem deli vselej nevarne predložke, tako zvane "frjokole".

Na drug zadetek nismo dolgo čakali. Zadel je mlad napadalec, domačin, prevaljski fant, Blaž Kovač, ki se je po prestreženi žogi na sredini igrišča nato po podaji znašel sam pred vratarjem Radelj in jo lepo pospravil v mrežo z rahlim lobom. »Nisi džabe na plakatu,« se je slišalo navdušeno publiko, ki je ves čas spodbujala nekoliko drugačno postavo od standardne.  

Potem so zapretile Radlje in vodstvo domačinov znižale na 2:1, čeprav smo še vedno kontrolirali potek srečanja, a po kotu so gostje z glavo le zadeli. Po tem smo spet pritisnili, imeli smo veliko ktoov, ves čas smo napadali, s strelom od daleč je prečko zatresel Küzma, a stvari je na svoje mesto postavil Tine Lasnik, ko je osrednjemu branilcu gostov na robu šestnajst metrskega prostora ukradel žogo in močno sprožil mimo vratarja. Sicer smo mislili, da je to to za danes, ampak znašli smo se še v eni zelo veliki priložnosti, spet je bil odločilen Lasnik, ki je z boka podal »na talir« Küzmi, ki pa je v slogu Torresa v svojih najslabših časih žogo iz šestih metrov poslal preko vrat. Sam sicer pravi, da je važno, da se je dobro gibal in da naslednjič gre v polno.

Radeljčani so sicer še enkrat tresli, od daleč je lepo zadel Andraž Bijol s številko petinpetdeset na hrbtu, ker ni našel svoje standardne devetke, ki mu jo je pred tekmo namenil trener.

Omeniti velja, da je svoj debi v drugem polčasu dočakal še en mladinec, poleg Urha Grešovnika, ki igra tudi v prvenstvu. To je bil Domen Višič, ki se je prav tako dobro odrezal.  

Ampak to je bilo to za prijetno sončno sredino popoldne, ki se je na trenutke zdelo kot sobota.

Ampak prava sobota šele prihaja – 12.9.2020 ob 18:00 bo na Prevaljah spet nogometno. V četrtem krogu prvenstva bomo iskali svojo drugo zmago letos proti ekipi iz Šmarij, vabljeni!

Sponzor sobotne tekme je Damac s.p.

 

Dravinja iz Prevalj spet s tremi točkami

Dravinja iz Prevalj spet s tremi točkami

Tekme proti Dravinji nam niso usojene… Po vodstvu z 2:0 se je končalo z 2:3 za goste.

Ni nam v ponos ali zadovoljstvo kaj se je zgodilo v soboto, a zamisliti se mora še kdo drug.

Pa gremo lepo po vrsti. Začelo se je idealno, lep sobotni dan, dobro vzdušje in z optimizmom nabito ozračje. Začeli smo v nekoliko drugačni postavi kot proti Dravogradu, Nejc Plesec zaradi poškodbe ni mogel igrati, v zgornji del vezne linije je zato vstopil naš mladinec Urh Grešovnik. Na začetku tekme smo prevzeli pobudo na igrišču in zdelo se je, da so nogometaši Dravinje kar nekoliko izgubljeni pod našim pritiskom. Svoje napade smo kronali že po malo več kot desetih minutah igre, ko je zadel naš najboljši strelec zadnjih sezon, Grega Triplat. Nekaj minut za tem je prišlo do sporne situacije v kazenskem prostoru Dravinje, ko je žoga v roko zadela branilca gostov, a piščalka je ostala nema. To nas ni zmedlo in še vedno smo narekovali tempo igre in Triplat je prišel do še ene priložnosti in v 29. minuti postavil rezultat 2:0.

V 33. minuti pa je prišlo do podobno sporne situacije še v našem kazenskem prostoru. Žoga je v roko zadela branilca domače ekipe, tokrat je sodnik Mihelič izbral drugačen kriterij, brez obotavljanja je pokazal na belo točko in tako gostom ponudil priložnost, da se vrnejo v tekmo. Gostje so bili seveda natančni in iz bele točke niso grešili, Žiga Čakš je postavil rezultat polčasa. Prvi polčas se je tako končal z 2:1, a še vedno je izgledalo, da lahko kontroliramo potek srečanja.

V drugem polčasu so gostje poskušali na vse kriplje, vendar smo dobro stali in kontrolirali potek srečanja, do 57. minute, ko je spet Čakš z lepo usmerjenim prostim strelom iz roba kazenskega prostora premagal Vidovška in izenačil. Sledilo je precej nejevolje zaradi vtisa o dvostranskem kriteriju in »izgubljenosti« sodnika, ki na prvi pogled ni bil dorasel srečanju, ki bi ga moral voditi in z avtoriteto kontrolirati. Ponudil nam je še en dokaz, ki bi lahko imel tudi hujše posledice, če se ne bi hitro odzvali naši igralci in osebje. Igralec Dravinje je z nenamerno, a nevarno potezo postavil srečanje na glavo. Njegov nalet na igralca domačega moštva Jošta Krivonoga je bil najmanj izredno nepremišljen, četudi zagotovo nenameren, ampak s takšno brezbrižnostjo in popolno aroganco za svojo varnost ter varnost in zdravje nasprotnika, da si je zagotovo zaslužil kazen, ki ga je doletela. Da sodnik srečanja ob naletu ni ustavil igre, je še toliko bolj ujezilo gledalce in ostale na in ob igrišču.

Huda poškodba Krivonoga je pretresla vse, domači igralci se niso znali več prav zbrati, šlo je za emocionalno stresno situacijo, ki je rezultirala tudi v rdečem kartonu za domačega trenerja. Po dolgem premisleku in šele ogledu poškodb, ki so bile posledica prekrška, je bil izključen tudi igralec gostov. Vse naše misli so bile od takrat naprej v bolnišnici v Slovenj Gradcu, kjer so zdravili našega mladega napadalca.

Kljub temu smo pripravili še nekaj dobrih priložnosti, kazali smo veliko željo, da zabijemo še enkrat. Nekajkrat smo sprožili tik mimo vrat, bili deležni tudi sporno dosojenega prepovedanega položaja, kjer se je Triplat znašel sam pred vratarjem, a zadeli nismo več. So pa zato še enkrat bili uspešni v štabu Dravinje, ko so zaradi prekrška v kazenskem prostoru dobili še en strel bele točke in tako postavili končnih 2:3. Za goste je bil trikrat uspešen Žiga Čakš.

Čestitamo gostom za dosežen rezultat in verjamemo, da se jim bomo v gosteh znova dobro postavili po robu.

Vse situacije, ki jih opisujemo, si lahko pogledate v pripetem posnetku.

 

NK Korotan

Nogometni klub Korotan Prevalje je športno društvo z dolgoletno tradicijo - na Prevaljah se nogomet organizirano igra že od leta 1933. Nekoč prvoligaš, danes s članskim moštvom v tretji slovenski ligi. Našim članom v Korotanu sledi močan mladinski pogon - na zelenici na Ugaslih pečeh trenira preko 100 otrok in mladostnikov v vseh tekmovalnih kategorijah.

Naslov: Ugasle peči 1, 2391 Prevalje
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt