Uspešna sezona nogometne šole Korotana

Uspešna sezona nogometne šole Korotana

Največji uspeh so letos dosegli mladinci z osvojitvijo prvega mesta v MNZ Maribor mladinski ligi, a tudi ostale selekcije niso zaostajale. Z nekaterimi spremembami na trenerskih položajih bomo skušali v naslednji sezoni storiti še korak naprej in postati vodilna nogometna šola na Koroškem.

Mladinska ekipa je letos dosegla vsa pričakovanja. Najprej pod vodstvom Aleša Klariča, nato pa v zaključku sezone še pod vodstvom Matjaža Lakovnika, so naši mladinci dosegli svoj cilj in postali prvaki MNZ Lige Maribor. Na 23 tekmah so najboljši koroški mladinci dosegli 19 zmag, 2 tekmi so odigrali neodločeno, le dvakrat pa so bili poraženi. Najboljši strelec ekipe je bil Klemen Pšeničnik, ki je v mrežo nasprotnikov zabil 32 zadetkov. Sledita mu Tine Lasnik z 20 in Jošt Krivonog z 18 zadetki. Tudi v naslednji sezoni je cilj, da mladinci osvojijo najvišja mesta na lestvici in si skupaj s kadeti priigrajo kvalifikacije z 2. slovensko kadetsko in mladinsko ligo, ter se tja tudi uvrstijo. Še enkrat čestitamo našim mladincem za mesto prvaka v mladinski ligi MNZ Maribor!

Tudi kadeti so zanimivo sezono zaključili uspešno. Glede na to, da je veliko fantov bilo mladih-bili so vhodni letniki kadetske selekcije- so si letos nabrali veliko izkušenj, ki jih bodo zagotovo dobro izkoristili v sezoni 2017/2018. Jedro ekipe ostaja v naslednji sezoni enako, s priključitvijo nekaterih fantov pa bomo zaostrili konkurenco in se skupaj z mladinsko ekipo podali v boj za zagotovitev mesta v kvalifikacijah za 2. slovensko kadetsko in mladinsko ligo. Kadeti pod vodstvom Jožeta Leskovca so sezono zaključlili na 7. mestu. Najboljši strelci Korotana so bili vsak z 10 zadetki Vid Paradiž, Jasmin Hasić in Kenan Mustedanagić.

Selekcija U-15 je sezono zaključila na šestem mestu 1. MNZ Maribor lige. Najprej pod vodstvom Tonija Tomažiča, nato pa pod vodstvom Davorja Previšiča, so dokazali, da se lahko borijo tudi z najboljšimi. V sezono 2017/2018 bomo z nekaterimi okrepitvami in spremembami v kadru optimistično zakorakali bližje vrhu 1. MNZ Maribor lige. Najboljši strelci v pretekli sezoni so bili Aleksander Oder s 30, Tine Pori s 14 in Grešovnik Urh z 12 zadetki.

Tudi mlajši dečki U-13 so v 1.MNZ Maribor ligi zelo uspešno nastopali kljub svoji mladosti: zanje so večinoma nastopali vstopni letniki, prav tako so priložnost dobivali igralci iz mlajše selekcije. Pod vodstvom Anžeta in Mirana Pečnika so, poleg osvajanja mnogih turnirjev odlično nastopili tudi v svoji ligi: na koncu so zasedli tretje mesto na lestvici in vedno znova dokazovali, da so med najboljšimi in da jih čaka še lepa nogometna prihodnost. Za selekcijo U-13 je največkrat zadel Luka Topalović, ki je bil s 46 zadetki tudi najboljši strelec v ligi. 25 golov je prispeval Nejc Krivec, 15 pa Matic Kotnik.

Uspešno so nastopali tudi drugi nogometaši pod vodstvom Anžeta in Mirana Pečnika. Nogometaši U-11 so odlično nastopali na turnirjih in v svoji ligi, ter bili praktično nepremagljivi, zmagali so vseh 14 tekem. Prav tako so letos osvojili kar 6 turnirjev! Statistike se pri selekcijah mlajših od U-13 načeloma ne beležijo, tako da vam s podatki o najboljših strelcih ne moremo postreči, a vseeno vam zagotovimo, da bodo ti isti nogometaši tudi v naslednji sezoni navduševali s svojo igro in sposobnostmi.

Tudi naši najmlajši selekciji U-9 in U-7, ki sta hkrati bili tudi najštevilčenjši, sta uspešni. Za uspeh pri mladih se šteje predvsem povečevanje navdušenja nad vsemi športnimi dejavnostmi, seveda predvsem nogometom, spoznavanje in obvladovanje svojih sposobnosti, ter veselje ob fizični aktivnosti. A to ne pomeni, da pod vodstvom Ladislava in Tina Küzma ne dosegamo tudi tekmovalnih uspehov – na zimskih in letnih turnirjih se z ekipami vedno borimo za najvišja mesta. Na Prevaljah nogomet med mladimi spet prevzema vodilno mesto in pridobiva na zaupanju staršev – o tem pričajo tudi številke: v našem klubu  je v prejšnji sezoni redno treniralo kar 45 fantov (in nekaj deklet) mlajših od 9 let!

Spremembe v trenerskem štabu

Je pa konec sezone prinesel tudi nekaj kadrovskih sprememb v tekmovalnem štabu Korotana. Anže Pečnik si je zaželel novih izzivov in je klub zapustil, sledil mu je tudi njegov oče Miran Pečnik. Za vsa leta njunega delovanja se jima iskreno zahvaljujemo in ponosni smo, da je svojo trenersko pot Anže začel ravno pri nas. Želimo mu veliko uspeha pri njegovih novih izzivih. A časa za preteklost ni, klub je v svoje vrste že pripeljal nove mlade obraze, polne znanja in želje po dokazovanju in napredovanju. Dobrodošla Nino Kučej in Jan Trdina!

Sestava trenerske ekipe v novi sezoni je torej takšna:

  • Nino Kučej – trener U-19
  • Aleš Klarič – trener U-17
  • Jože Leskovec – trener U-15
  • Davor Previšič – trener U-13
  • Jan Trdina – trener U-11
  • Tin Küzma – trener U-9
  • Ladislav Küzma – trener U-7
  • Vodja nogometne šole – Tin Küzma

Naša nogometna šola ima zapolnjene prav vse tekmovalne selekcije in prav v vsaki se z mladimi nogometaši dela strokovno in z zanosom. Verjamemo, da bo v naši nogometni šoli kombinacija mladosti in izkušenj tista, ki bo prinesla uspehe tudi v naslednjih sezonah!