Derbi brez točk, prihaja Dravinja

Derbi brez točk, prihaja Dravinja

Pretekla sobota je minila v znamenju najbolj pričakovanega Koroškega derbija prvega dela letošnje sezone, saj smo se odpravili na gostovanje v Dravograd. Žal se je zaključil z vsemi točkami v Dravogradu.

 

NZS je sprostil navodila za organizacijo tekem, zato so v Dravograd prišli tudi mnogi navijači iz Prevalj. Naši nogometaši so se v Dravograd odpravili samozavestni, a kljub temu z veliko spoštovanja do nasprotnika, ki je še lani nastopal v 2. slovenski nogometni ligi. Trener Niko Podvinski je pred tekmo povedal, da smo v zmagi proti Vidmu doma odigrali dobro, vendar da še obstajajo rezerve, ki jih bomo pokazali prav v Dravogradu.

 

Začelo se je res obetavno, že na začetku tekme smo prevzeli pobudo in večina nevarnih akcij se je zgodila na polovici Dravograda. V 17. minuti je predložek z leve proti vratom usmeril Zavolovšek, a za las zgrešil, nato sta poskušala še Küzma in Triplat. Triplat se je v lepi priložnosti znašel tudi po samostojnem prodoru Lasnika, a spet za las mimo gola. Na drugi strani je Pečnik s prostega strela na robu 16-metrskega prostora sprožil tik mimo vratnice. Najlepšo neizkoriščeno priložnost prvega polčasa, če ne kar tekme, pa smo videli v 30. minuti. Leskovec je z dolgo podajo našel Triplata, ki je lepo zaustavil žogo in podal do utekajočega Plesca, ta pa je sam pred Kandučom v vratih Dravograda žal zaključil mimo gola.

 

Tudi drug polčas smo začeli s pobudo, lepo priložnost je pripravil Zavolovšek, a žoga spet ni našla poti v mrežo. So pa zato več pri zaključku pokazali v napadu Dravograda. Najprej je v 61. zadel Pečnik, nato pa 3 minute zatem še Obretan. Zelo malo časa so potrebovali domačini, da so tehtnico prevesili na svojo stran. Kasneje sta pri dva proti nič s strelom proti vratom poizkusil še Paradiž, ki je strel v naslednji akciji pripravil še Küzmi, ta pa je zadel stičišče vratnice in prečke.

 

 Vsekakor težak poraz, sploh po tekmi, kjer smo velik del srečanja igrali bolje, vendar tako pač je v nogometu. Priložnost, da popravimo vtis bo že naslednjo soboto doma, ko k nam prihaja Dravinja. Se vidimo na tribunah, navodila za obnašanje po priporočili NIJZ in NZS še sledijo, vsekakor pa vas bomo veseli v čim večjem številu.

 

Gremo Korotan!