Pregled rezultatov

Mladinci in kadeti so danes, v nedeljo, gostovali pri ptujski Dravi in se žal z gostovanja vrnili brez točk. Mladinci so izgubili z rezultatom 5-0, kadeti pa s 4-0.

 

Starejši dečki so na Prevaljah nudili zelo dober odpor ekipi Maribora, ki jo Maribor pripravlja na nastopanje v prvi slovenski ligi v prihodnji sezoni. Gostje so sicer povedli, a je Jezernik s pravim evrogolom še pred polčasom izid poravnal. V drugem polčasu so gostje nekoliko stopili na plin in uspeli zadeti še dvakrat. Poraz s 3-1 naših fantov ne sme vreči iz tira, saj zdaj zanje prihajajo nekoliko lažje tekme.

 

Mlajši dečki so odigrali drugo tekmo v letošnji sezoni in zabeležili prvo zmago. Na gostovanju v Lenartu so dodobra napolnili mrežo domačinov in se na Prevalje vrnili z zmago z 9-0.

 

Selekcija U11 je na Prevaljah odigrali drugi krog prvenstva in s kombinatorno igro zabeležila visoko zmago. Z rezultatom 10-0 je odpravila ekipo Dravograda.

 

Selekcija U9 se je udeležila prvega turnirja v novi sezoni. V Dravogradu so se najmlajši ''plavi'' pomerili z ekipami Radelj, Črne in Dravograda. V treh tekmah so bili dvakrat boljši od tekmecev, enkrat pa so morali priznati premoč nasprotniku. Fantje so navdušili z borbenostjo in športnim pristopom tako v zmagi, kot tudi v porazu.

Pregled rezultatov mlajših selekcij

Mladinci in kadeti so imeli precej naporen teden. V soboto, 5.9.2015, so se v gosteh pomerili z ekipo Šmartnega. Kadeti so izgubili s 3-0, mladinci pa so po izvrstnem polčasu in vodstvu z 2-0 žal prejeli zadetka v 82. in 85. minuti ter se tako z gostovanja vrnili z osvojeno točko (2-2). Strelca za naše: Žan Fortin (24') in Grega Potočnik (32').

 

V torek, 8.9.2015, je na Prevaljah pri kadetih in mladincih gostovala ekipa Aha Emmi Bistrice. Prva domača tekma je postregla s prvo zmago. Kadeti so svoje vrstnike po zadetku Jana Razgorška iz 76. minute ugnali z rezultatom 1-0. Mladinci so žal z identičnim rezultatom morali priznati premoč nasprotniku. Naslednja preizkušnja naše kadete in mladince čaka v nedeljo, ko se odpravljajo na gostovanje na Ptuj k ekipi Drave.

 

Starejši dečki so v sezono štartali v sredo in žal morali na gostovanju priznati premoč ekipe NŠ Miklavž/Dobrovcev, ki velja za favorita za osvojitev prvega mesta. Poraz z 8-1 naših fantov ne sme spraviti iz tira. Naslednja možnost za dokazovanje bo že to nedeljo, ko se bo ekipa U15 na Prevaljah ob 11.00 pomerila z ekipo Maribora.

 

Selekcija U13 je sezono pričela z domačo tekmo proti ekipi NŠ Miklavž/Dobrovcev in žal izgubila z rezultatom 3-0. Naslednji nasprotnik bo ekipa Lenarta, h kateri se naši fantje odpravljajo v nedeljo.

 

Selekcija U11 je sezono pričela z visoko zmago s 15-0 na Ravnah proti ekipi Fužinar2. Naslednji nasprotnik bo ekipa Dravograda, ki na Prevalje prihaja v nedeljo ob 9.00.

 

Selekcija U9 bo prvi turnir v novi sezoni odigrala v nedeljo v Dravogradu.

Mladinci in kadeti osvojili prvo točko

Mladinci in kadeti so se s težkega gostovanja proti favorizirani ekipi Dravinje vrnili z osvojeno točko, ki so jo z rezultatom 0-0 priborili mladinci. Kadeti so žal klonili z rezultatom 5-0. Priložnost za nove točke bo že danes, ko se bodo naši kadeti in mladinci v gosteh zoperstavili ekipi Šmartnega. Domačini zaenkrat ostajajo neznanka, saj bo današnja tekma njihova prva v novi sezoni.

 

Selekcijo U15 prva tekma čaka v sredo v gosteh pri ekipi NŠ Miklavž/Dobrovcev.

 

Jutri, v nedeljo, bodo prvo tekmo odigrali igralci selekcije U13. Na Prevaljah se bodo ob 12.00 pomerili z ekipo NŠ Miklavž/Dobrovcev.

 

Selekcija U11 bo v sezono štartala v torek, ko se bo na Ravnah pomerila z ekipo Fužinarja.

S prvenstvi pričenja tudi nogometna šola!

135 otrok naše nogometne šole že nekaj časa pridno trenira.

 

Prvi so s pripravami pričeli kadeti in mladinci, ki so se na prvenstvo pričeli pripravljati že sredi julija. Danes se prične zares! 2.SKL in 2.SML vzhod se za naše ''plave'' pričenja v Slovenskih Konjicah, kjer bodo gostovali pri tamkajšnji ekipi Dravinje, ki je lani v skupnem seštevku zasedla 2. mesto in za nekaj točk zgrešila uvrstitev v prvo slovensko kadetsko in mladinskoligo. Kadetska ekipa s tekmo prične ob 15.00, mladinci pa ob 17.00.

 

Selekcija U15 bo po lanskoletnem izpadu iz prve lige nastopala v ligi pod okriljem MNZ Maribor. Fantje s prvenstvom pričnejo 9.9.2015, ko v Miklavžu gostujejo pri ekipi NŠ Miklavž/Dobrovcev.

 

Selekcija U13 bo po nekaj sezonah, ko je bila oblikovana Koroška liga U13, zopet nastopila v ligi MNZ Maribor. Prva preizkušnja naše fanta čaka v nedeljo, 5.9.2015, ko se bodo na Prevaljah ob 11.00 pomerili z ekipo NŠ Miklavž/Dobrovcev.

 

Selekcija U11 bo v prvenstvo krenila na Ravnah proti ekipi Fužinar2.

 

Selekcija U9 po novem nastopa po turnirskem sistemu in z nekoliko spremenjenimi pravili. Po novem se namreč tekme igrajo 4:4 brez vratarja z goli 2 x 1 m.

 

Vsem selekcijam želimo uspešen štart v sezono in boj za najvišja mesta!

Članske izkaznice 2015/16

Prvenstvo se bliža, več informacij o vseh poletnih dejavnostih boste lahko prebrali v naslednjih dneh, mi pa vam tokrat zopet ponujamo možnost nakupa sezonske članske izkaznice.
Cena ostaja nespremenjena 35€, z izkaznico pa imate vstop na vse domače članske tekme v sezoni.
Izkaznico lahko naročite preko obrazca dosegljivega na naši spletni strani (ali s klikom na spodnjo povezavo). Oddate jo lahko v klubu ali pošljete na elektronski naslov info[at]korotan-prevalje.si, tisti, ki pa izkaznico že imate pa naročila ne rabite izpolnjevati, temveč se oglasite v prostorih kluba (objavljeno bo obvestilo, ko bodo na voljo), kjer boste prejeli nalepko, ki jo nalepite v kvadratek na hrbtni strani izkaznice. Nalepko bo mogoče kupiti tudi na prvi domači prvenstveni tekmi, na derbiju z NK Peca, 29.8.2015 ob 18.00.
Rok za naročilo izkaznice je 24.8.2015!
Vabljeni, da postanete naš član!

 

Naročilnica

Selekcija U11 sezono zaključila z 2. mestom na turnirju v Pesnici

Danes, v soboto, 27. 6. 2015, smo se s selekcijo U11 za zaključek sezone udeležili manjšega turnirja v Pesnici in v kategoriji 5-ih ekip zasedli 2. mesto.

Čeprav smo skozi turnir kazali kombinatorno igro, v prvih dveh tekmah nismo uspeli realizirati kopice priložnosti, ki smo si jih ustvarili. Nasprotniki so zadevali iz redkih poskusov proti našim vratom, kar je kot rezultat prineslo poraz proti ekipi Pesnica-Jarenina (1-2) in neodločen izid proti ekipi Jarenina-Pesnica (2-2). V preostalih dveh srečanjih so naši številni poskusi vendarle našli poti za hrbte nasprotnikovih vratarjev. V tretji tekmi smo premagali ekipo Radvanj (2-1), v zadnji tekmi pa še ekipo Lenarta (6-0). Osvojenih 7 točk je bilo dovolj za končno 2. mesto.

Za večino fantov sezona še ni povsem zaključena, saj se v ponedeljek, 29. 6. 2015, na Prevaljah pričenja Dinamov nogometni kamp, ki se ga bo udeležilo več kot 60 otrok. Po kampu bo v mesecu juliju sledil zaslužen počitek.

 

 

 

Selekcija U11 zaključuje s sezono

Selekcija Korotana U11 počasi zaključuje s sezono 2014/2015. 25 fantov je vse od prvega avgusta naprej pridno treniralo in napredovalo iz treninga v trening. Danes smo opravili še zaključno testiranje, ki je pokazalo, da je vsak izmed igralcev od prejšnjega testiranja izjemno napredoval in izboljšal svoje nogometne sposobnosti in spretnosti.

V sezoni smo odigrali 17 ligaških tekem in ob gol razliki 113-12 zabeležili 15 zmag, 1 neodločen izid in 1 poraz. Udeležili smo se 5 turnirjev.

V Medvodah smo v konkurenci 20 ekip tekmovanje končali po streljanju 6-metrovk proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja, domačinom NK Medvode. Na Memorialnem turnirju Danila Gostenčnika v Dravogradu smo se v nadaljevanju tekmovanja žal poslovili zaradi slabše gol razlike.

Osvojili smo tri mednarodne turnirje: zimska turnirja v Wolfsbergu in Miklavžu ter letni turnir v Miklavžu.

Sezono bi oba trenerja ocenila kot zelo uspešno. Izjemno število otrok v selekciji U11 ter izjemen obisk na treningih skozi celo sezono sta najpomembnejša pokazatelja našega dela in truda, ki smo ga v delo vložili tekom celotne sezone. Hvala vsem igralcem generacije 2004/2005 (vključno z nekaterimi igralci letnika 2006, ki so že trenirali z nami), njihovim staršem in vodstvu kluba za še eno nepozabno sezono.

Trenerja Anže in Miran

 

 

Selekcija Korotana U10 prva v konkurenci 20 ekip v Miklavžu!

6 držav, 20 ekip, en prvak. KOROTAN PREVALJE!

Ko smo s to generacijo v lanski sezoni osvojila dva verjetno največja turnirja v Sloveniji (Radomlje 28 ekip in Murska Sobota 24 ekip), smo se šalili, da nam je zdaj v Sloveniji preostal le še tradicionalni mednarodni turnir v Miklavžu, ki se ga lani nismo mogli udeležiti, ker se je prekrival s turnirjem v Murski Soboti. Danes je šala postala resničnost.

Okoli pol devete ure smo prispeli v Miklavž in ob kratkem jutranjem sklenili dogovor, da gremo na turnirju do konca. Vedeli smo, da moramo za končni uspeh vsako tekmo vzeti kot finalno. V skupini so nas pričakali NK Kamnik, FK Prijedor iz Bosne, NK Aluminij ter NK Malečnik. Običajno so nam uvodne tekme na turnirjih povzročale nekaj preglavic, a tokrat temu ni bilo tako. Zmaga s 4-0 nad Kamnikom je dala slutiti, da nas bo danes težko ustaviti. V drugi tekmi nas je pričakal FK Prijedor in se, kot je že tradicionalno za ekipe iz bivše skupne države, izkazal za zelo agresivnega in čvrstega nasprotnika. Kljub vsemu smo vseskozi kontrolirali potek tekme in zabeležili zmago z 2-0. V tretji tekmi smo se pomerili z ekipo Aluminija, ki slovi po tem, da ima eno najboljših nogometnih šol v Sloveniji. Odlična predstava s strani obeh ekip in naša zmaga z 1-0, ki je pomenila, da smo že osvojili prvo mesto v svoji skupini. V zadnji, četrti tekmi, smo se pomerili z ekipo Malečnika, v tekmo krenili nekoliko zaspano in na koncu po zaostanku izvlekli remi (1-1).

Neodločen rezultat je bil za nas dobro opozorilo pred nadaljevanjem tekmovanja, osmino finala. Vsak morebiten ''kiks'' bi od osmine finala naprej pomenil slovo s turnirja. V osmini finala smo naleteli na Savo Kranj in z lepo, kombinatorno igro slavili s 4-0. Morebitna zmaga v četrtfinalu bi nam prinesla dve dodatni tekmi in uvrstitev med najboljše 4 ekipe na turnirju. Srbska ekipa SK Zrenjanin se je skozi turnir kazala za čvrstega nasprotnika, ki pa smo ga tokrat uspeli nadigrati. Povedli smo z 2-0, sledil je sumljivo dosojen kazenski strel in znižanje na 2-1, a smo hitro zopet povečali prednost in se v polfinale uvrstili s končno zmago s 3-1.

V polfinalu so nas pričakali stari znanci, ekipa Aluminija. Nova tekma, katera je nosila prav poseben naboj, saj je vodila v finale. Kombinatorna in agresivna igra z obeh strani je bila prava paša za oči. Čeprav smo imeli skozi tekmo pobudo, zadeli smo tudi dve vratnici, se je srečanje končalo brez zadetkov. Sledilo je streljanje kazenskih udarcev, strelci so bili natančni vse do četrte serije, ko je ekipa Aluminija zgrešila, naš strel pa je končal v mreži. FINALE!

V finalu smo naleteli na NK Dravinjo. Bili smo na zadnji stopnici in odločeni, da nam uspe. Pogled fantov pred tekmo je pomenil le eno… Korotanovci bodo naredili vse, da izpolnijo cilj, ki so si ga zadali ob prihodu na turnir. Finalna tekma se je odigrala dvakrat po deset minut. Že ob prvem sodnikovem žvižgu smo prevzeli pobudo, pritiskali na nasprotnikova vrata in polčas zaključili z vodstvom z 2-0. V drugem polčasu je igra bila nekoliko enakovrednejša. Nekajkrat smo zapretili s streli od daleč, a je nasprotnikov vratar vselej bil na mestu. Minuto pred koncem smo izvedli protinapad in dosegli še tretji gol, ki je razblinil vse dvome o zmagovalcu. 3-0 in pokal za prvo mesto gre z nami na Prevalje!

O tem, da smo danes bili naravnost fenomenalni priča tudi dejstvo, da smo pobrali vse individualne nagrade. Luka Topalovič je bil izbran za najboljšega igralca turnirja, Alen Vertačnik pa za najboljšega vratarja.

Celotna ekipa U10 se zahvaljuje vsem staršem za glasno podporo. Tokrat so za ekipo nastopali: Alen Vertačnik, Dejan Fink, Ožbi Butolen, Luka Topalovič, Aljaž Previšič, Nejc Krivec, Nejc Šteharnik, Uroš Marinkovič in Matic Kotnik.

 

 

 

Mladinci in kadeti v 2. ligi, U13 potrdili naslov, U11 uspešni na derbiju, U9 izjemni drugi v Murski Soboti

Prejšnji vikend je bil za mlajše selekcije našega kluba še kako uspešen.

Najprej nas je razveselila informacija, da mladinci in kadeti ne bodo igrali kvalifikacij za drugo ligo, ampak se bodo tja uvrstili neposredno. Spomnimo, da sta obe ekipi brez težav osvojili naslov prvaka v MNZ Maribor in tekom sezone pokazali, da si zaslužita nastopati v višjem rangu tekmovanja. Uvrstitev v drugo ligo je bil velik cilj pred sezono in za celoten klub predstavlja korak naprej. Zavedamo se, da se s tem ne smemo zadovoljiti, ampak se trdo delo zdaj šele zares pričenja.

Selekcija U13 je zadnjo tekmo v letošnji sezoni odigrala doma proti ekipi Slovenj Gradca in sezono zaključila z remije, 1-1. Tudi naši mlajši dečki so prepričljivo osvojili naslov prvakov, v 18 tekmah so zabeležili 15 zmag, 2 neodločena izida in le en poraz. Gol razlika 85:18 govori sama zase, da imamo v svojih vrstah najboljšo generacijo letnikov 2002/2003 na Koroškem.

Selekcija U11 se je na Ravnah pomerila z ekipo Fužinarja1. Fantje so pokazali eno najboljših predstav letos, vseskozi kontrolirali potek tekme, prišli do vodstva s 3-0 in zaresli še dve vratnici. Nasprotnik je v zadnji minuti tekme uspel doseči zadetek za znižanje rezultata, a zmaga s 3-1 je zanesljivo potovala na Prevalje. Selekcijo U11 zdaj čaka tekma z Radljami. V primeru zmage na domačem igrišču bi tudi naši starejši cicibani kljub odigrani tekmi manj že osvojili naslov prvakov v svoji ligi U11.

O izjemnem uspehu naše selekcije U9 smo že poročali. V nedeljo, 7. 6. 2015, so se udeležili 6. mednarodnega turnirja v Murski Soboti. Na turnirju je nastopalo 24 ekip. V skupini so naši fantje s 3-0 odpravili NK Čardo, od NK Apač so bili boljši s 5-1, proti NŠ Međimurju so zabeležili zmago z 2-1. Madžarski Haladas je v četrti tekmi sicer bil boljši z 1-0, a so naši fantje v peti tekmi zopet postavili stvari na svoje mesto in zabeležili še četrto zmago. S 3-2 so bili boljši od NŠ Gorica. Sledilo je četrtfinale, v katerem so se ''plavi'' pomerili z domačini, ekipo Mure. Po našem vodstvu s 4:3 so domačini v zadnjih trenutkih tekme izenačili. Sledili so kazenski streli, pri katerih so se naši strelci in vratar izkazali. Končni rezultat 7-5 je pomenil, da gredo Korotanovci v polfinale in so že uvrščeni med najboljše 4 ekipe na turnirju. V polfinalni tekmi so se fantje pomerili z ND Črnuče in prikazali eno izmed boljših predstav na turnirju. Dve minuti pred koncem srečanja so fantje vodili s 3:1, a se ob prekinitvi zaradi poleta akrobatskega letala nekoliko zmedli in v nadaljevanju prejeli dva zadetka. Spet so sledili kazenski streli in srečen razplet. V finale s končnim rezultatom 6-5! Sledilo je darilo za trud na treningih in samem turnirju, finale z Olimpijo. Fantje so se borili in prikazali pravi pristop. Po vodstvu Olimpije z 2:0 so dosegli zadetek, s katerim so razliko zmanjšali in še naprej kazali borbo ter željo po izenačenju, a žal je na koncu zmanjkalo energije in časa. Finale se je končalo z zmago Olimpije z 2-1. Drugo mesto na tako močnem turnirju je izjemen uspeh, za kar je potrebno fantom in trenerjem selekcije U9 iz srca čestitati. Omenimo še, da selekcijo v prvenstvu čaka še dvoboj z ekipo Akumulatorja, z zmago pa bi tudi najmlajši Korotanovci zanesljivo osvojili naslov koroških prvakov.

Srebro za U9 na turnirju v Murski Soboti

V nedeljo, 7.6., se je selekcija U9 udeležila 6. mednarodnega turnirja v Murski Soboti. Na turnirju je nastopalo 24 ekip iz različnih vetrov. Nastopali so NŠ Drava, NŠ Paloma, NŠ Olimpija Ljubljana, NŠ Gorica I., NŠ Beltinci, NK Jarenina-Pesnica (skupina A), Akademija Sarajevo I., NŠ Planika Turnišče, NK Omladinec, ND Črnuče II., NK Ormož, NŠ Mura-črni (skupina B), NŠ Bistrica, NŠ Mura-beli, NK Sloboda Varaždin, ND Črnuče I., Akademija Sarajevo II., NK Rakičan (skupina C), NŠ Međimurje, NK Apače, Haladas (MADŽ), NŠ Gorica II, NŠ Čarda in pa naša selekcija (skupina D). Naši fantje so se odlično odrezali in osvojili 2. mesto.

Pa gremo lepo po vrsti. Zgodaj zjutraj smo skupaj odšli s Prevalj in začeli z našim celodnevnim »izletom«. Ob prihodu v Mursko Soboto smo našli skupni prostor na tribuni, ki je skozi turnir postal prava navijaška cona Korotana. Za to so zaslužni starši naših nogometašev, ki so skozi cel turnir glasno navijali ter bili v veliko pomoč celotni ekipi. Poskrbeli so za »hlajenje«, ki je bilo v vročini več kot dobrodošlo.

Ko se živo srebro še ni dvignilo tako visoko smo začeli s tekmo proti NŠ Čarda. Po zadržanem začetku so naši fantje postavili stvari na pravo stran in na koncu premagali prvega nasprotnika s 3:0. Led je bil prebit na dober način in fantje so si zagotovili sproščeno nadaljevanje. Sproščenost, kreativnost in kombinatorika so ključni v tekmah, ki so sledile. V naslednji tekmi so bili naš nasprotnik nogometaši NK Apače in kot sem že omenil so se fantje sprostili ter prikazali lep nogomet v zmagi s 5:1. Sledila je najpomembnejša tekma skupinskega dela, zmaga enih oz. drugih bi ekipo že pripeljala v četrtfinale. Nasproti so jim stali fantje s Hrvaške, NŠ Međimurje, ki so se predstavili v zelo dobri luči. Naši fantje so se izkazali in šli v tekmo pogumno. Srečanje se je končalo z 2:1 v našo korist in s to zmago smo se uvrstili v razigravanje, kar je bil že lep uspeh.

Sledil je daljši odmor, ki smo ga izkoristili za kosilo, počitek ter takšno in drugačno sprostitev. Med odmorom pa je temperatura na igrišču vztrajno rastla.

Na četrti tekmi smo se pomerili s predstavnikom z Madžarske. Tekma je odločala o prvem mestu v skupini D. Haladas je fizično zelo dobro pripravljena ekipa. Igrali so lepo in tudi »na telo« kot rečemo v nogometnem žargonu. To je bila za naše fante nova in vsekakor dobrodošla izkušnja. Dobro so se jim zoperstavili in v tekmi priložnosti na obeh straneh prikazali privlačno predstavo. Ob končnem pritisku so Madžari zadeli in zmagali z 1:0. Fante je težka tekma v vročini izmučila, zato so v zadnjo tekmo skupinskega dela šli nekoliko rezervirano. Vseeno so skupinski del zaključili z zmago s 3:2 proti NŠ Gorica.

Sledilo je razigravanje in prava drama na igrišču kot tudi na tribuni. V četrtfinalu smo se pomerili z domačini. Dvoboj z Muro je bil zelo napet. Izmenjavalo se je vodstvo enih in drugih. Prav tako je vrelo na tribunah, saj so navijači obeh ekip bili eni izmed glasnejših. To je fante še dodatno spodbudilo k dobri igri. Po našem vodstvu s 4:3 so domačini v zadnjih trenutkih tekme izenačili. Sledili so kazenski streli pri katerih so se naši strelci in vratar izkazali. Končni rezultat je bil 7:5 v našo korist.

Na polfinalni tekmi so se fantje pomerili z ND Črnuče in prikazali eno izmed boljših predstav na turnirju. V priložnosti so prihajali po kontinuiranih napadih in z domiselnimi kombinacijami dosegali zadetke. Dve minuti pred koncem srečanja smo vodili s 3:1, ko je tekmo prekinilo akrobatsko letalo z lupingi nad stadionu. Tudi to je bilo posebno doživetje za vse.  Naši fantje so se ob prekinitvi nekoliko zmedli, saj smo v nadaljevanju prejeli dva zadetka in Črnučani so izenačili na 3:3. Spet so sledili kazenski streli in srečen razplet za nas. V finale smo se uvrstili s končnim rezultatom 6:5.

Sledilo je darilo za trud na treningih in tudi na samem turnirju – finale z Olimpijo. Fantje so se borili in prikazali pravi pristop. Po vodstvu Olimpije z 2:0 so dosegli zadetek s katerim so razliko zmanjšali in še naprej kazali borbo ter željo po izenačenju, a zmanjkalo je energije in časa. Finale se je končalo z zmago Olimpije z 2:1.

Za nami je bil lep dan, poln posebnih doživetij.
Še enkrat čestitke vsem fantom za borbo in dobre predstave!
Zahvala tudi staršem, ki podpirajo in pomagajo ekipi  tako in drugače.
V bližnji prihodnosti bo objavljen tudi video z našimi najbolj zanimivi trenutki na turnirju.

 

Tin, Jan in Lac Küzma

 

DSC_0401.jpg DSC_0402.jpg DSC_0403.jpg DSC_0408.jpg DSC_0412.jpg DSC_0416.jpg DSC_0417.jpg DSC_0419.jpg DSC_0420.jpg DSC_0422.jpg DSC_0425.jpg DSC_0429.jpg DSC_0430.jpg DSC_0431.jpg DSC_0432.jpg DSC_0433.jpg DSC_0435.jpg DSC_0436.jpg DSC_0442.jpg DSC_0452.jpg DSC_0453.jpg DSC_0454.jpg DSC_0458.jpg DSC_0472.jpg DSC_0473.jpg DSC_0483.jpg DSC_0491.jpg DSC_0492.jpg DSC_0501.jpg DSC_0503.jpg DSC_0504.jpg DSC_0507.jpg DSC_0510.jpg DSC_0512.jpg DSC_0514.jpg DSC_0518.jpg DSC_0523.jpg DSC_0528.jpg DSC_0534.jpg DSC_0540.jpg DSC_0552.jpg DSC_0558.jpg DSC_0562.jpg DSC_0569.jpg DSC_0577.jpg DSC_0583.jpg DSC_0585.jpg DSC_0590.jpg DSC_0594.jpg DSC_0598.jpg DSC_0601.jpg DSC_0602.jpg DSC_0614.jpg DSC_0617.jpg DSC_0622.jpg DSC_0626.jpg

Tri selekcije zaključile s prvenstvom

Konec tedna in med vikendom so s tekmovanjem v prvenstvu zaključili mladinci, kadeti in starejši dečki, selekcije U13, U11 in U9 še čaka nekaj tekem.

Mladinci so svojo zadnjo tekmo odigrali v četrtek v Sladkem vrhu proti Palomi. Zabeležili so še 17. zaporedno prvenstveno zmago in prvenstvo zaključili brez oddane točke. Gole so k zmagi s 6-1 prispevali Lasnik (2x), Javornik Tilen, Javornik Miha, Pečnik Luka in Štiftar Jaroš. Ker je ekipa Marles hiš iz Limbuša že odpovedala prihod na zadnjo tekmo, se bo ta končala z izidom 3-0 v našo korist. To pomeni, da naši mladinci prvenstvo zaključujejo s polnim izkupičkom točk (51) in impresivno gol razliko 100:8.

Imamo še ene prvake. Kadeti so zadnjo prvenstveno tekmo odigrali v Račah in dosegli prepričljivo zmago s 7-0. Gole so prispevali Lasnik (3x), Paradiž (2x), Fortin in Krajcar. Končna gol razlika 97:9 in 12 točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem kažeta, da so tudi naši kadeti letos bili brez prave konkurence.

Žal še vedno nimamo informacij, ali bo prepričljivo skupno prvo mesto mladince in kadete vodilo direktno v 2. ligo, ali bodo morda potrebne kvalifikacije. Takoj, ko bo znano kja novega, vas bomo nemudoma obvestili.

Selekcija U15 je prvenstvo sklenila v Celju in proti domačinom doživela poraz (7-0).

Selekcija U13 je v četrtek odigrala prvenstveno tekmo v Dravogradu in remizirala (2-2). Oba zadetka je dosegel Grešovnik. Za vikend so se mlajši dečki odpravili na turnir treh ekip v Renkovce, kjer so se spopadli z MNZ Lendavo in NŠ Muro. Lendavo so premagali z rezultatom 6:2, proti Muri pa žal izgubili s 3-1. Ker je Lendava z 2-0 premagala Muro, je to pomenilo, da so naši fantje z najboljšo gol razliko osvojili prvo mesto. Gole so prispevali Zmagaj (4x), Oder (2x) in Obretan.

Selekcija U11 je danes, v nedeljo, gostovala v Radljah in tamkajšnjo ekipo premagala z rezultatom 3-1. Posebej se je izkazal Metod Angeli, ki si je ob tokratni odsotnosti obeh vratarjev nadel vratarske rokavice in nanizal nekaj izjemnih obramb.

Selekcija U9 je med tednom doma gostila ekipo Radelj in jo ugnala z visokih 11:2.

 

 

Še mesec do pričetka Dinamovega kampa

Samo še mesec dni nas loči do Dinamovega kampa na Prevaljah. 

 
Imamo že preko 50 prijav! Ostalo je le še 18 prostih mest, zato pohitite s prijavami.

Kamp bodo vodili Dinamovi profesionalni trenerji. Iz Dinama bo k nam prišel tudi trener vratarjev!
 

Pregled tekem mlajših selekcij

Za vikend in v začetku tedna je bilo aktivnih nekaj mlajših selekcij našega kluba. Gremo lepo po vrsti.

Mladinci bi se morali odpraviti na gostovanje v Sladki vrh k Palomi, a je tekma zaradi slabih vremenskih razmer bila prestavljena na jutri (četrtek). Mladince nato v nedeljo doma čaka zadnja tekma v sezoni, ko doma gostijo ekipo Marles hiš iz Limbuša.

Kadeti so v soboto doma gostili ekipo Lenarta in zabeležili novo visoko zmago (5-1). Pet golov in pet različnih strelcev: Praper, Lasnik, Paradiž, Fortin, Krajcar. Fantje v zadnjem krogu gostujejo v Račah.

Selekcija U15 je v nedeljo doma gostila ekipo Pobrežja iz Maribora, za katero nastopa druga ekipa NK Maribor. Želje, da bi točke ostale doma, so se razblinile že v 6. minuti tekme, ko je sodnik pokazal na belo točko in izključil domačega branilca Rotovnika. Rdeči karton je fante povsem presekal in nasprotnik je do polčasa uspel zabiti štiri gole. Končni izid 0-5. Selekcija U15 bo zadnji krog prvenstva odigrala danes, v sredo, na gostovanju v Celju.

Selekcija U13 bo svojo tekmo odigrala v četrtek v Dravogradu.

Selekcija U11 se je že v četrtek na Prevaljah pomerila z ekipo Dravograda1. Tekme omenjenih nasprotnikov so v letošnji sezoni vselej napete in tako je bilo tudi tokrat. Končni rezultat 3-3. Včeraj, v torek, je selekcija U11 doma gostila še ekipo Akumulatorja in zabeležila zmago z 12-1.

Selekcija U9 v zadnjem tednu tekem ni igrala, naslednjo tekmo naši najmlajši igrajo v soboto doma proti Radljam.

 

Termina prestavljenih tekem

Kot smo že objavili se bo preložena tekma z Radljami odigrala v sredo 27.5.2015 ob 18.00 v Radljah, pokalna tekma s Pesnico pa v sredo 3.6.2015 ob 18.00 v Športnem parku Ugasle peči na Prevaljah!
Vabljeni k ogledu obeh tekem, saj bo prva izjemno pomembna v boju za obstanek v tretjeligaški druščini, zmagovalec pokalne pa bo že neposredno uvrščen v Pokal Slovenije za sezono 2015/16.

Tekma v Radljah odpade!

Obveščamo vas, da je današnja članska tekma med Radljami in Korotanom zaradi vremenskih razmer odpovedana!
Nov termin je sreda 27.5.2015 ob 18.00 v Radljah. To pomeni tudi, da se prestavi pokalna tekma. Točen datum bomo objavili takoj, ko bo znan!