Konec prestopnega roka in začetek priprav za člane

Zadnji dan v januarju vsakoletno označuje konec zimskega prestopnega roka v katerem lahko klubi okrepijo svoje vrste, s tem datumom pa približno sovpada tudi pričetek priprav na nadaljevanje bitke za prvaka in napredovanje. Tako so se naši člani zbrali po slabih dveh mesecih počitnic in pričeli z vadbo na glavnem stadionu. V začetku priprav so se jim pridružili še nekateri mladinci, ki bodo ob primerni priložnosti prav tako kandidirali za širši kader ekipe.

Treninge si lahko v živo ogledate dnevno na stadionu s pričetkom ob 18.00, mi pa vam ponujamo nekaj utrinkov s prvega treninga in pa pregled odhodov, ter prihodov. Vse aktivnosti, ki se bodo dogajale na stadionu pa lahko preverite TUKAJ

 

Odhodi:

Ilič Miroslav (NK Peca)

Krajcar Tilen (posoja NK Akumulator)

Zemljak Sašo (NK Radlje)

Janet Ožbej (neznano)

 

Prihodi:

Zavolovšek Anže, napadalec (vrnitev iz posoje NK Akumulator)

Verdel Žiga, vratar (NK Peca)

Belej Rožej Nejc, vezist (SV Pitschgau (Avstrija))

 

Treningom pa sta se po poškodbi priključila tudi Kozlar Andrej in Muršič Nejc.

Zaradi poškodbe je najverjetneje do konca sezone "odpisan" Pečnik Anže, nekoliko boljše napovedi pa so za poškodovanega Leskovec Mitjo, ki pravkar pričenja s terapijami, vendar čas povratka še ni znan.

 

andrej_kozlar.JPG belej_nejc.JPG cedo_simeunovic.JPG krog_za_ogrevanje.JPG ogrevanje.JPG stopajnik_simon.JPG vaje.JPG verdel_ziga.JPG zavolovsek_stiftar.JPG

Selekcija U11 tretja v konkurenci 17 ekip v Medvodah

V nedeljo, 31.1.2016, smo se s selekcijo U11 odpravili na turnir v Medvode. Če smo bili navajeni konstantnosti v igri, se je tokrat hitro pokazalo, da ta nedelja preprosto ni bila naš najboljši dan.

Že v predtekmovanju smo sicer naleteli na močno skupino s Triglavom, Kranjem in Škofjo Loko 1. Kakovostne ekipe niso opravičilo za slabe in brezvoljne predstave, ki smo jih v prvih treh tekmah prikazali. V prvi tekmi smo se pomerili s Triglavom in v dokaj enakovredni tekmi sicer zadeli dve vratnici, a nasprotniku pustili preveč priložnosti, ki jih na srečo ni realiziral. 0-0 je bil povsem realen rezultat. V drugi tekmi smo se pomerili s Kranjem. Ponovno igra polna napak, nasprotnik je celo povedel, a smo na koncu rezultat uspeli preobrniti in zmagati s 3-1. V tretji tekmi smo se pomerili s Škofjo Loko 1 in ponovno delovali preveč brezvoljno in zabeležili nov remi (0-0).

Kot drugouvrščena ekipa skupine D smo se kvalificirali v osmino finala, kjer smo naleteli na domačine iz Medvod. Ker je bilo med našimi tekmami veliko časa, smo se odpravili na sprehod na svež zrak. Sklenili smo, da se od osmine finala dalje za nas začenja nov turnir in da se bomo kar se da skušali približati predstavam, ki smo jih sicer sposobni.

V osmini finala smo res zaigrali nekoliko bolje. Žoga je stekla in nekaj lepih akcij je nakazalo, da se počasi prebujamo. Proti domačinom smo dosegli dva zadetka, a si proti koncu tekme privoščili napako in dovolili znižanje rezultata. Zmaga z 2-1 nas je popeljala v četrtfinale.

V četrtfinalu smo naleteli na zelo dobro ekipo Krškega 1, ki do četrtfinala ni poznala poraza. V tej tekmi smo prikazali svoj pravi obraz. Igra je stekla, žoga je potovala od nog do nog in s svojo značilno kombinatorno igro smo nasprotnika povsem nadigrali. Končni rezultat 4-0 je bil odraz naše najbolje odigrane tekme na celotnem turnirju.

Kljub ne najboljšemu začetku smo bili uvrščeni med 4 najboljše ekipe. V polfinalu nas je pričakala ekipa Triglava, s katero smo se pomerili že v skupini. V prvih petih minutah smo nadzirali potek srečanja, si pripravili nekaj priložnosti, a je nasprotnik uspel povesti iz protinapada. Kmalu za tem smo zadeli prečko, poskušali vse, da bi rezultat poravnali, a dve minuti pred koncem je Triglav uspel zadeti še drugič. Tako smo se morali zadovoljiti z bojem za tretje mesto. Ekipa Triglava je na današnjem turnirju bila pač zasluženo boljša.

Čeprav je tekma za tretje mesto sledila takoj za polfinalom, smo se v nekaj minutah uspeli zbrati do te mere, da smo v tekmi s Krškim 2 žogo spustili na tla in vseskozi nadzirali potek srečanja. Z nekaj lepimi akcijami smo uspeli zabiti 4 gole, svojo mrežo pa smo ohranili nedotaknjeno.

Tretje mesto je lep uspeh, Nejcu Krivcu, Dejanu Finku, Maticu Kotniku, Urošu Marinkoviču, Luki Topaloviču, Alenu Vertačniku in Ožbiju Butolenu pa čestitke, da so se v ključnih trenutkih uspeli zbrati in vsaj približati predstavam, ki so jih sicer sposobni.

Trenerja Anže in Miran

 

 

 

Selekcija U10 v Medvodah v konkurenci 18 ekip osvojila drugo mesto. V finalu usodni ''penali''.

V nedeljo, 24.1.2016, smo se s selekcijo U10 odpravili na turnir v Medvode. Že po imenih sodelujočih smo vedeli, da bo šlo za zelo močan turnir. NŠ 1.Gol Rijeka, Olimpija, Bravo, Rudar Trbovlje so le štiri od 18 močnih ekip, ki so se danes pomerile med seboj. V skupini smo se pomerili z ekipami Grbcev 2000 z Rijeke, Kamnikom in domačini iz Medvod. S skupinskim delom smo suvereno opravili in zabili 19 golov, lastno mrežo pa smo ohranili nedotaknjeno.

Korotan-Grbci 2000 6-0
Korotan-Kamnik 9-0
Korotan-Medvode 4-0.

V četrtfinale smo se uvrstili kot zmagovalci skupine. Naleteli smo na močno ekipo Rudarja iz Trbovelj. V četrtfinalu smo prikazali najboljšo igro na turnirju, izvedli nekaj neverjetnih akcij in na koncu slavili visoko zmago z 7-0.

V polfinalu smo se pomerili z ekipo Brava, ki ima eno najboljših nogometnih šol v Sloveniji. Tekmo smo izvrstno pričeli, hitro zabili tri gole, nato pa malo zaspali. Nasprotnik je uspel zadeti, a smo tekmo brez težav pripeljali do konca (3-1). Finale!!!!

V finalu nas je pričakala fizično izjemno močna ekipa Jesenic. Skozi tekmo smo tekmeca povsem nadigrali, zadeli tri vratnice, a žoga enostavno ni želela v gol. Nasprotnik je uspel s preskok igro priti do zadetka, a smo uspeli izenačiti, si priigrati še kar nekaj priložnosti, a smo bili žal premalo natančni. Sledile so 6-metrovke, loterija, v kateri pa je nasprotnik tokrat žal imel več sreče.

V svojih vrstah smo imeli tudi najboljšega igralca turnirja. Priznanje je pripadlo Luki Topaloviču.

Vsi prisotni, z organizatorjem na čelu, smo si bili enotni, da so si ''Plavi'' danes zaslužili prvo mesto, a žoga je pač okrogla, impresivna gol razlika 30-2 pa govori sama zase.

Za Korotan so danes nastopali: Luka Topalovič, Metod Angeli, Anej Matič, Nejc Šteharnik, Miha Kompan, Taj Stočko, Anže Podojsteršek.

Trenerja Anže in Miran

 

 

Selekcija U10 osvojila McDonald's Futsalcup brez prejetega zadetka!

V soboto, 26.12.2015, smo se s selekcijo U10 (letniki 2006) odpravili na turnir v Celovec na tradicionalen McDonald's Futsalcup, na katerem smo branili lanskoletno prvo mesto. Bil je prazničen dan in temu primerno je bilo tudi vzdušje med starši in otroki. Uro pred pričetkom turnirja smo prispeli v Celovec, zato smo imeli dovolj časa, da se prebudimo in pripravimo na zahtevne tekme, ki so nas čakale na turnirju.

V naši skupini so bile ekipe DSG Klopeiner See, ASV Klagenfurt, ŠD Extrem A, NK Triglav 1, ŠD Extrem B. Prvo tekmo smo odigrali proti ŠD Extrem A in po lepi kombinatorni igri nasprotniku nasuli 6 zadetkov (6:0). V naslednji tekmi smo se pomerili z NK Triglav Kranj, ki ima eno najmočnejših nogometnih šol v Sloveniji. Temu primerno smo se pripravili na tekmo. Fantje so odigrali tako, da jih je bilo užitek gledati. Žoga potovala od noge do noge in kar šestkrat končala v nasprotnikovi mreži (6:0). V tretji tekmi smo se pomerili z ekipo ŠD Extrem B in jo brez večjih težav premagali z rezultatom 3:0. Četrto tekmo smo odigrali z nasprotnikom, ki je do takrat pokazal da je eden izmed favoritov za zmago v naši skupini, ampak mi smo se odločili, da jim bomo to preprečili. Po ne najlepši igri smo ekipi ASV Klagenfurt zabili dva gola, kar je zadostovalo za zmago z 2:0. Zadnja tekma v predtekmovanju ni več odločala o ničemer in DSG klopeiner See smo s sproščeno igro premagali s 7:0. Predtekmovanja je bilo konec in s petimi zmagami smo si zagotovili prvo mesto v skupini. Sledil je triurni premor in otroci so šli na zasluženo kosilo v McDonald´s.

Ko je s predtekmovanjem zaključila druga skupina, je bilo jasno, da smo v nadaljnjem tekmovanju za nasprotnika dobili ŠD Extrem C in ASV Klagenfurt, ki smo ga že premagali v skupinskem delu. Prvo tekmo smo odigrali s ŠD Extrem C in si zaradi nepravega pristopa k tekmi sami otežili pot do finala. Po najslabši igri, ki smo jo prikazali na turnirju, smo tekmo končali brez zadetkov (0:0). V garderobi je po tekmi bilo potrebno nekoliko povzdigniti glas in fante spustiti na realna tla. Za preboj v finale smo naslednjo tekmo morali zmagati s tremi goli razlike. Ekipa ASV Klagenfurta je bila vse prej kot lahek nasprotnik. S fanti smo se dogovorili, kako bomo igrali in se na tej tekmi potrudili prikazati vse svoje znanje in borbenost. Po lepi igri smo slavili z rezultatom 3:0 in finale je bilo naše.

V finalu nas je čakal nasprotnik KAC 1909. Pred finalno tekmo smo se zbrali v garderobi in dogovorili, da finale odigramo za našega trenerja Anžeta, ki ga tokrat ni bilo z nami. Žoga je večino tekme bila v naših nogah, prikazali smo lepo igro in nasprotnika premagali z rezultatom 1: 0. Zasluženo smo osvojili turnir in si s tem polepšali praznike. Turnir smo končali z gol razliko 28:0. Pohvaliti velja vse fante, ki so nastopili za našo ekipo: Anej Matič, Luka Topalovič, Metod Angeli, Miha Kompan, Taj Stočko, Nejc Šteharnik, Igor Vučetič.

Trenerja Miran in Luka

 

 

 

Jesenski prvak je doma na Prevaljah

Vedno, ko izpadeš iz lige se ti porajajo vprašanja kako naprej, kako sestaviti moštvo, itd. Kup vprašanj na katere je potrebno najti rešitev in začeti novo zgodbo v nižji ligi. Točno tako se je zgodilo z našim članskim moštvom in na koncu jesenskega dela tekmovanja lahko potegnemo črto, da smo si na vsa vprašanja odgovorili dobro in odgovore prenesli tudi na igrišče.

Moštvo je zapustilo nekaj igralcev, priključili smo mladince, ki so zaključili igranje za mlajše selekcije, ter pripeljali nekaj izkušenih igralcev. Mešanica vsega tega je v prvem krogu tekmovanja pogorela in doživela poraz v Brunšviku, ki pa se ja na koncu izkazal za edinega. Serija dvanajstih tekem brez poraza je vsekakor spoštovanja vredna ne glede na to v kateri ligi se posamezen klub nahaja. Začelo se je v Rušah s suvereno zmago in tudi ob kakšnem nepotrebnem neodločenem rezultatu nadaljevalo vse to zadnje tekme v začetku decembra.

Četa pod vodstvom trenerja Bukovca je tako ob drugem najboljšem napadu lige in pa najboljši obrambi v zadnjem krogu skočila na prvo mesto in postavila naslov jesenskega prvaka na Prevalje. Za ta naslov resda ni pokala niti kakšne druge nagrade, je pa obveza, da se nadaljuje z dobrim delom, saj bo pomlad še kako dolga, pot do končnega naslova pa še kako težka. Brunšvik, Pesnica, Pohorje in Peca bodo zagotovo z vsemi topovi napadli, vendar naši fantje obljubljajo, da bosta njih napad in obramba zopet najmočnejša.

Pred nami je tako dober mesec počitka, preden se fantje zopet zberejo na treningih ter se začnejo pripravljati na prvenstvo, ki se bo pričelo nekje ob koncu marca.

Hvala za vašo podporo jeseni, že zdaj pa vabljeni na vse prijateljske tekme v pripravljalnem obdobju, ter seveda v prvenstvu.

 


 

Selekcija U11 druga na Memorialu Danila Gostenčnika v Dravogradu, v finalu usodni ''penali''

Korotanova selekcija U11 se je v petek, 4.12.2015, udeležila 13. Memoriala Danila Gostenčnika v Dravogradu in osvojila končno drugo mesto. Že v predtekmovanju smo naleteli na močno skupino, ki pa smo jo ob dveh zmagah in remiju osvojili. Pomerili smo se z ekipami Maribora, Simer Šampiona 1 iz Celja ter Dravograda 2.

V prvi tekmi je bil tekmec Simer Šampion iz Celja. Celotno tekmo smo oblegali nasprotnikov gol, a žoga nikakor ni želela za hrbet nasprotnikovega vratarja. Ko je ta že bil premagan, nam je veselje preprečila prečka. Remi 0-0.

V drugi tekmi smo morali iti na vse ali nič. Naš nasprotnik je bil NK Maribor. Tekma je na noge dvignila celotno dvorano in na krilih naših super navijačev smo tekmeca uspeli ugnati z rezultatom 1-0.

V tretji tekmi smo s kombinatorno igro v mrežo Dravograda 2 uspeli poslati 8 žog (8-0). S tem smo v skupini osvojili prvo mesto, v četrtfinalu pa nas je čakal nam že dobro znan nasprotnik NK Dravinja.

Z Dravinjo smo se nazadnje pomerili junija v finalu močnega mednarodnega turnirja v Miklavžu in jo uspeli ugnati s 3-0. Tokrat je šlo za povsem novo tekmo, ki pa smo jo bili odločeni dobiti in se uvrstiti med najboljše tri ekipe na turnirju. Celotno tekmo smo narekovali tempo, a nasprotnik se ni nikakor ni dal. Na koncu smo vendarle uspeli zabiti zmagoviti zadetek in se kvalificirati v finale (1-0).

V finalu je šlo za troboj ekip Korotana, Celja in Pesnice-Jarenine. V prvi tekmi smo se pomerili z NK Celjem in v tekmo krenili silovito. Ves čas smo nadzirali tempo, prikazali izjemno igro in povedli z rezultatom 2-0. V enem od naslednjih napadov je po silovitem naletu ob ogrado sodnikova piščalka, na začudenje vseh prisotnih, ostala nema, naš igralec Nejc Krivec pa je zaradi poškodbe žal moral zaključiti z igranjem na turnirju. Nasprotnik je v protinapadu bil nagrajen s prostim strelom, ki ga je uspel pretvoriti v zadetek. Žal nam je nekoliko popustila zbranost, Celje pa je še enega od številnih prostih strelov, dosojenih na naši polovici, uspelo pretvoriti v zadetek. 2-2 in streli s sedmih metrov. Tokrat je sreča žal bila na strani nasprotnika, ki je slavil z rezultatom 6-5.

Celje je v naslednji tekmi z 2-1 uspelo ugnati ekipo Pesnice-Jarenine, s katero smo se tako pomerili za drugo mesto. Odločeni smo bili pokazati, da smo si zaslužili osvojitev turnirja. V zadnji tekmi je nasprotnik sicer povedel, a nadaljevanje je povsem pripadlo nam. Žogo smo spustili na tla, si s kombinatorno igro priigrali lepo število priložnosti in na koncu slaviti zmago z 2-1.

V svoji ekipi smo imeli tudi najboljšega strelca turnirja- priznanje je pripadlo Dejanu Finku.

Drugo mesto, predvsem pa borba za vsak konec igrišča ter super igra predstavljajo izjemen uspeh. Fantje, za naju in za starše ste zmagovalci.

Za ekipo Korotana so danes nastopali: (stojijo) Nejc Krivec, Dejan Fink, Ožbej Butolen, Matic Kotnik, (čepijo) Uroš Marinkovič, Nejc Šteharnik, Luka Topalovič in Metod Angeli.

Trenerja Anže in Miran

 

Tradicionalen obisk Miklavža

V četrtek, 3.12.2015, bo ob 18.00 v telovadnici OŠ Franja Goloba Prevalje za selekcije U7, U9, U11, U13 organiziran zdaj že tradicionalen obisk Miklavža.

 

 

Tudi selekcija U10 Zimsko ligo pričela s polnim izkupičkom

Danes, v nedeljo, je v Zimsko ligo štartala še selekcija U10 (letniki 2006), ki sicer v letni ligi nastopa skupaj s fanti letnika 2005.

Enako kot ekipa U11, je tudi ekipa U10 svoj prvi turnir sklenila s polnim izkupičkom (3 tekme in 3 zmage).

Korotan - Peca 5-0
Korotan - Dravograd 4-1
Korotan - Fužinar 6-1

Selekcija U11 osvojila prvi turnir Zimske lige

Selekcija U11 je v soboto, 28. 11. 2015, v Dravogradu odigrala prvi turnir Zimske lige. Na 4 tekmah so fantje zabeležili 4 zmage.

 

Korotan - Peca 2-0

Korotan - Dravograd 5-0

Korotan - Akumulator 5-0

Korotan - Fužinar 3-0

Selekcija U11 gostovala pri ljubljanski Olimpiji

V nedeljo, 8. 11. 2015, smo se s selekcijo U11 odpravili na gostovanje k ljubljanski Olimpiji. V sončno Ljubljano smo za Bežigrad prispeli okoli desete ure in se že skoncentrirani na tekmo odpravili proti garderobam. Prvenstvenih 7 tekem, 7 zmag in gol razlika 79-0 je predstavljalo lepo popotnico pred gostovanjem v prestolnici. Odločeni smo bili, da se nasprotniku, s katerim smo se pred dvema letoma že pomerili (4-4), kar se da dobro zoperstavimo.

Tekma je trajala trikrat po 25 minut. Nekoliko smo se bali sistema 8+1 (od šestnajstke do šestnajstke), ki smo ga tokrat, z izjemo treningov, igrali prvič. Dogovor je bil jasen … Čeprav bo tekma trajala 75 minut, že od začetka prevzeti pobudo, zaigrati ''na polno'' in kombinatorno, kot najbolje znamo.
Prva tretjina tekme se je odvila povsem po naših željah. Nasprotnika smo s hitro, kombinatorno in agresivno igro kar malo presenetili. Igra se je večinoma odvijala na polovici zmajčkov, redke žoge na našo polovico pa so uspešno ukrotili naši obrambni igralci in vratar. Izmed številnih strelov na gol sta dva končala za hrbtom nasprotnega vratarja.

Druga tretjina tekme je bila na trenutke bolj izenačena. Naši fantje so se za trenutek nespametno raztekli po celem igrišču, kar je nasprotnik izkoristil in nekajkrat lepo obrnil smer igre. Kljub temu smo hitro spet prevzeli vajeti v svoje roke, žogo spustili na tla in si ustvarili kopico lepih priložnosti, zadeli gol in dve vratnici.

Začetek zadnje tretjine je pripadel nasprotniku. Malce se nam je že poznala (v primerjavi z nasprotnikom) kratka klop in utrujenost igralcev, ki so odigrali celotno srečanje. Nasprotnikove poskuse napadov smo uspešno zaustavljali. V deseti minuti tretje tretjine je sledil naš kot, odbita žoga in pravi evrogol branilca Butolena s kakšnih 20 metrov. Četrti zadetek je zmajčke dotokel, nam pa dal še dodatno energijo za zaključek tekme, v katerem smo po lepih akcijah še trikrat uspeli matirati nasprotnikovo obrambo.

Končni rezultat 7-0, predvsem pa izjemna igra, sta lepa spodbuda za fante in dokaz, da se trdo delo na treningih vedno bolj pozna. Trenerja Anže in Miran čestitava vsem fantom, staršem pa se zahvaljujeva za bučno in fer navijanje.

 

 

 

Mladinci in kadeti do 4 točk, starejši dečki U15 napolnili mrežo Pohorja, starejši cicibani U11 jesenski del zaključili s polnim izkupičkom

Mladinci in kadeti so se v 8. krogu 2. SML in 2. SKL odpravili na dolgo pot v Lendavo in se zoperstavili tamkajšnjima ekipama. Z izkupičkom smo lahko zelo zadovoljni. Mladinci so uspeli svoje vrstnike premagati s 3-1. Že v prvem polčasu so s 3 zadetki uspeli razbliniti vse dvome o zmagovalcu. V polno sta merila Tine Lasnik (2x) in Jure Turkuš. Domačini so v drugem polčasu uspeli zabiti častni gol. Kadeti so ob polčasu sicer bili v zaostanku (2-1), a so v drugem delu rezultat uspeli poravnati in si tako priigrati novo pomembno točko. Za kadetsko ekipo sta v polno merila Jošt Krivonog in Marko Gregelj.

 

Selekcija U15 je na domačem terenu dodobra napolnila mrežo gostov iz Ruš. Ekipa Pohorja je morala iz svoje mreže morala pobrati kar 12 žog. Za končni rezultat 12-0 so gole prispevali Blaž Kovač (4x), Nejc Obretan (2x), Alen Arnautovič (2x), Jasmin Hasić, Aleš Gorjup, Urh Grešovnik in vratar David Valente Savelli, ki je uspešno realiziral enajstmetrovko.

 

Selekcija U13 je tokrat žal doživela visok poraz na gostovanju pri ekipi Šentjanž Marjete (8-1).

 

Selekcija U11 je v zadnjem tednu odigrala še zadnji dve prvenstveni tekmi v jesenskem delu prvenstva. V petek so ''plavi'' v Mežici premagali ekipo Akumulatorja z rezultatom 11-0. Danes, v torek, se je selekcija na Prevaljah pomerila še z ekipo Pece in zabeležila zmago z 18-0. Tako so fantje selekcije U11 jesenski del zaključili s polnim izkupičkom, brez prejetega zadetka: 7 tekem, 7 zmag in gol razlika 79-0.

 

 

Kako (p)ostati starš nogometaša?

Kako (p)ostati starš nogometaša?

Preberite si nekaj napotkov, kako ostati ali postati dober starš nogometaša.

 

1. Podpirati otroka

Podpirati otroka ne pomeni samo v finančnem smislu. Raziskave so pokazale, da je večina otrok vključenih v šport predvsem zaradi zabave. Otroci ne razmišljajo o igranju v Real Madridu ali Barceloni, ko imajo 10 let, kot je to prisotno pri nekaterih starših otrok. Otroci bi se morali predvsem zabavati, saj je to njihova zabava, zato se zabavajte še vi. Vsak starš bi moral poskušati razumeti, če plača za opremo in mesečne članarino, da to še ne pomeni, da so lastniki igre. Igra pripada igralcem.

2. Vašega otroka pripeljite točno ob uri treninga in tekme.

Ne samo zaradi navajanja na disciplino, točnosti in nemoten potek usposabljanja. Usposabljanje se ne začne s prihodom na igrišče. Začne se s pravočasnim prihodom vsaj 15 minut pred tem in v garderobi za pripravo na trening. V ekipnih športih so garderobe lahko pred in po tekmi v praksi v mnogih primerih koristnejše za poučevanje življenjskih lekcij, in so včasih bolj zabavne kot sama igra na terenu.

3. Spoštuj prostor oz. slačilnico.

To je mesto v katero vstopajo trenerji in seveda igralci.

4. Podprite trenerja in mu pustite da sam opravlja svoje delo trenerja - usposabljanje.

Če kritizirate trenerja pred očmi svojega otroka, je vaše delo kontraproduktivno. S tem samo spodkopavate otrokovo lastno izkušnjo. Obstaja star pregovor, ki opisuje odnos med trenerjem in starši: "Seveda vem več kot trener, ker sem eden od staršev igralcev." Trener je vodja in je odgovoren za odločitve, ki so v najboljšem interesu ekipe kot celote. Čeprav se večina staršev ne strinja z odločitvijo. Še posebej, ko gre za vašega otroka, morate razumeti in spoštovati vlogo trenerja.

5. Uporaba 24-urnega pravila:

Zelo pomembno pravilo deluje na nasleden način. Če imate kaj povedati trenerju, počakajte 24 ur po dogodku, preden se pogovorite z njim - seveda brez dodatkov alkohola ali drugih "substanc". V tem času boste dobili boljšo perspektivo, tako kot trener. V tem času se odpravi veliko argumentov. Nogomet je čustvena igra. Zato je najbolje, da se pomirijo čustva, preden govorite s trenerjem. Pogovorite se tako, kot se spodobi za dve odrasli osebi.

6. Vožnja v avtomobilu:

To lahko postane glavna točka trenja med mladimi igralci in njihovimi starši. Ko je po tekmi otrok sedel v avto, jih ne zasipajte z milijon vprašanji. Peljite jih na družinsko kosilo ali okusno večerjo. Ne kritizirajo njihovo igro - ali igro soigralca. Dovolite jim naj spregovorijo, naj oni povedo kaj imajo v mislih. Če želite nekaj vprašati, jih vprašajte, če so se zabavali. Vožnja domov je lahko zelo čustvena.

7. Nogomet je igra, ki zahteva vse več znanja in poguma.

Bodite potrpežljivi in ​​spodbujajte otroke, da je to za njih le igra. Naučite jih naj v igri dajo vse od sebe, še posebej pri pridobivanju znanja. Nekateri otroci potrebujejo več časa za učenje, kot npr. za kolesarjenje, vendar se na koncu vsi vozijo na kolesu na enak način.

8. Ne bodite starš s štoparico.

Večkrat vidimo starše na tribunah, ki merijo količino časa svojega otroka na travniku. Starši s štoparico opazujejo le svojega otroka, nikoli pa tekme. Tak starš je navdušen, ko njihov otrok zabije gol, ne zanima pa ga, če zadene gol nekdo od soigralcev. Ena od velikih lekcij v moštvenih športih je, da se naučijo, kako lahko timsko delo naredi razliko. Timsko delo med starši je pogosto tako pomembno kot timsko delo med otroci na travniku. Samo ena štoparica med starši lahko spremeni "kemijo" njihovih sinov med sezono tekem.

9. Če bi sojenje bilo tako enostavno, bi lahko sodil vsak.

Ampak očitno je, da to ne drži. Bolj, ko boste preklinjal in kričali manjše sočutje boste "zaslužili". Sodniki slišijo skoraj vse. Sodniki, vsaj večina, na tekmah sodijo najboljše kot zmorejo in neizogibno delajo napake, tako kot trener in igralci na terenu. Če ste izgubili živce na tribuni je na prvem mestu neprijetno za vašega otroka, kaj šele za Vas. Poskusite se zavedati, da ste zgled svojemu otroku in naj vam ne bo vseeno kako se obnašate, kaj govorite/se derete medtem ko gledate igro svojega otroka iz tribun.

10. Starši morajo razumeti in spoštovati koncept skupinske dejavnosti

in bi se morali zavedati, da ima vsaka ekipa igralce, ki so nekoliko boljši od drugih, vendar je končni uspeh ekipe odvisen od sodelovanja vseh, ki so člani ekipe - tako rezervni golman kot tehnični vodja. Nobeden posameznik v skupinskih igrah, da je se toliko fantastičen in dober, ne uspe oz ni uspešen brez svojega preostalega tima oz ostalih članov ekipe.

11. Starši morajo razumeti, da so nogometaši tisti ki igrajo igro.

Če mladenič med tekmo neprestano čaka na navodila ali napotke od vas na tribuni, se ne more osredotočiti na tekmo, izgubi stik s svojim trenerjem in soigralcem. To ravno tako ruši del učenja s strani trenerja - kako se odzvati in sodelovati v športni zgodbi tekom igre s svojo ekipo in trenerjem, ne pa s publiko.

12. Ne nudite denar svojemu otroku za število golov, ki jih je dosegel.

Strast in ljubezen do nogometa se ne da naučiti ali kupiti. Spodbujajte otroke, da blokira strele na gol in odločno bori po predložkih s kota in vzdolž linije - to jim bo dobro služilo tudi kasneje v življenju.

13. Če je možno, kupujte ali si sposodite rabljeno športno opremo, še posebej v rastnih letih.

Vaši otroci ne potrebujejo nove čevlje, kot jih imata Messi ali Ronaldo, ne glede na to, ali ste mu zmožni kupiti vse. Zaradi novih čevljev ne bo postal boljši nogometaši.

14. Spremljajte kaj se dogaja na travniku, ne pa na tablah z rezultati.

Čeprav je rezultat in uvrstitev v malo starejših starostnih skupinah nekoliko pomembnejše merilo uspešnosti, ki temelji izključno na točkah, zmagi in porazu zna biti zelo nevarno. Na koncu je otrok tisti, ki mora razviti strast za igro in pokazati željo, da odigra najboljše po svojih zmožnostih.

15. Spodbujajte otroka v šoli in pri učenju.

Bodite ponosni na uspeh otrok v šoli in življenju izven nogometnega igrišča. Zakaj? Ker mora biti nogometaš v svojem življenju pripravljeni na najhujše, a hkrati imeti upanje za najboljše, v smislu športnega pregovora. Če nekaj v življenju igralcu zaide s poti, oziroma ni dovolj uspešen in dober v nogometu, se lahko vedno zanese na izobraževanje in znanje.

Vir: NK Krka

Mladinci in kadeti prvič do polnega izkupička

Mladinci in kadeti so se v 7. krogu 2. SKL in 2. SML doma pomerili z ekipo Pohorja in prvič prišli do polnega kompleta točk. Mladinci so odpor tekmeca uspeli streti v drugem polčasu. Strelci za visoko zmago s 4-0 so bili Potočnik, Lasnik, Šmon in Fortin. Kadeti so uspeli zabiti še en gol več in si priigrati zmago s 5-0. Tudi njim so se tekmeci dolgo upirali, ''plavi'' so povedli šele v zadnji minuti prvega polčasa, ko je v polno meril Pečovnik. V drugem polčasu so zadetke dodali še Krivonog, Kukenberg in Razgoršek, ki je v polno meril dvakrat. Tako je doma ostal še kako pomemben komplet 6 točk. V naslednjem krogu mladinci in kadeti gostujejo v Lendavi.

 

Starejši dečki U15 so se danes, v ponedeljek, v gosteh pomerili z Lenartom in žal klonili z rezultatom 3-2. Naši fantje so celo povedli, v polno je v 12. minuti meril Gorjup. Domačini so rezultat hitro poravnali in tako postavili izid prvega polčasa. V nadaljevanju je ekipa Lenarta uspešno realizirala dosojeno enajstmetrovko, a se naši igralci niso predali. Kolar je v 55. minuti izid uspel poravnati, a so domačini v 60. minuti zabili še enkrat in se veselili zmage s 3-2.

 

Mlajši dečki  U13 so se v soboto doma na Prevaljah pomerili s favorizirano ekipo Maribora 1. Mariborčani so se izkazali za pretrd oreh in so se domov vrnili z zmago s 4-1.

 

Starejši dečki U11 ne popuščajo. Tokrat so z rezultatom 9-0 v gosteh ugnali ekipo Slovenj Gradca in zabeležili še 5 zaporedno zmago.

 

Selekcija U9 je 19. septembra odigrala drugi turnir v Mežici, kjer se je pomerila s Slovenj Gradcem, Akumulatorjem in Dravogradom. Naši najmlajši so zabeležili zmago in dva poraza.

Rezultatsko uspešen vikend mlajših selekcij

Za nami je rezultatsko uspešen vikend mlajših selekcij. Potem, ko so mladinci že v torek po zmagi nad Kovinarjem s Teznega s 5-0 napredovali v drugi krog pokala MNZ Maribor, so se v soboto skupaj s kadeti odpravili na težko gostovanje v Mursko Soboto k ekipi Mure. Mladinci so po slabšem prvem polčasu morali priznati premoč domačinom (4-0). Kadeti so pokazali, da je možno konkurirati vsaki ekipi v ligi in so favoriziranega nasprotnika ugnali z golom Jošta Krivonoga, ki je uspešno meril v 28. minuti tekme (0-1).

 

Selekcija U15 je zabeležila drugo zmago v sezoni. V soboto je na domačem terenu z rezultatom 3-0 ugnala ekipo Malečnik/Dogoše 1. Nasprotnikovo mrežo je v 35. minuti načel Blatnik, dva gola pa je v drugem polčasu dodal še Kolar Urh (3-0).

 

Selekcija U13 je v četrti tekmi zabeležila tretjo zmago in trenutno v konkurenci 11 ekip zaseda četrto mesto. Tokrat so se s polnim izkupičkom vrnili z gostovanja iz Ruš, kjer so domačo ekipo Pohorja porazili z rezultatom 4-3.

 

Selekcija U11 je danes, v nedeljo, na Prevaljah odigrala derbi z ekipo Fužinarja 1 in v četrti tekmi v sezoni zabeležila še četrto zmago. Po nekoliko slabšem prvem polčasu so ''plavi'' v nadaljevanju zaigrali tako, kot znajo, in nasprotniku zabili 6 golov, prejeli pa niso nobenega (6-0).

 

   

 

 

 

Pregled rezultatov mlajših kategorij

Ekipi mladincev in kadetov sta v 5. krogu 2. SKL in 2. SML vzhod v nedeljo doma gostili ekipo NŠ Miklavž/Dobrovcev. Kadeti so izgubili z rezultatom 2-1 (strelec Jan Razgoršek). Mladinci so z remije 3-3 osvojili točko (strelca Jure Turkuš in Tine Lasnik 2x).

 

Selekcija U15 je po domači zmagi proti ekipi NŠ Dobrovce/Miklavža s 3-1 (strelci Obretan, Arnautovič in Kolar) tokrat v gosteh morala priznati premoč ekipi Jarenine/Pesnice (3-0).

 

Selekcija U13 je v gosteh premagala ekipo NŠ Slivnice-Hoč (6-1).

 

Selekcija U11 je danes, v torek, v Radljah zabeležila zmago z 10-0.