Članske izkaznice

Obveščamo vas, da vsi ki želite naročiti članske izkaznice, ter jih prejeti do prve domače tekme, lahko to storite le še v ponedeljek 11.8.2014! Prijavo in plačilo lahko izvedete med 18.30 in 20.00 uro na stadionu.

Tukaj lahko izveste več o izkaznici.

Nova sezona že trka na vrata

Prva tekma sezone je že tik pred vrati in prav je, da vam predstavimo spremembe v moštvu za novo sezono. Pri odhodih večjih sprememb ni bilo, prišlo pa je nekaj igralcev, ki bodo zagotovo povečali kvaliteto moštva v prvi sezoni nastopanja v 3.SNL.

Klub so zapustili:

Sonjak Anže (SAK amaterji)

Valenti Matjaž (Akumulator - posoja)

Časl Aljaž (Akumulator - posoja)


Prišli pa so:

Marčič Tilen (Šmartno ob Paki - posoja)

Grušovnik Lovro (Slovenj Gradec)

Borovnik Boštjan (Slovenj Gradec)

Frajdl Damjan (USV Wies)

V naše vrste pa sta se vrnila tudi Juraja Tim in Kozlar Andrej, ki sta nazadnje igrala v Dravogradu, ter bosta ob igranju za mladince, skupaj z zdaj že uveljavljenim mladincem Pipuš Maticom pomagala v članskem moštvu.

Vse igralce za novo sezono si lahko ogledate v tej povezavi.

Ekipa je odigrala že tudi dve prijateljski tekmi in najprej izgubila 3:4 z avstrijsko ekipo ASKÖ St. Michael, čez dva dni pa premagala NK Peco s 3:2.

V soboto 16.8.2014 naši fantje gostujejo v Turniščo, kjer se bodo udeležili tekme ob otvoritvi tamkajšnjega novega stadiona.

V sredo 20.8.2014 ob 18.00 p bo že šlo zares, saj bomo na Prevaljah lahko spremljali tekmo Pokala Slovenije. Naši fantje se bodo pomerili z ekipo NK Brda.

Bilo je davnega leta...

Tokrat vam ponujamo nekaj nostalgije, posnetek, ki sega nazaj v daljno leto 1998, v oddajo Res je na nacionalni televiziji pod vodstvom Miše Molk, gost oddaje pa je bil Matjaž Pikalo.

Uživajte v posnetku, vabimo pa vas, da poizkušate prepoznati vse akterje posnetka.

Članske izkaznice 2014/15

Sporočamo vam, da bodo za tekmovalno sezono 2014/15 na voljo članske izkaznice, ki bodo hkrati tudi sezonske vstopnice. Vsi imetniki izkaznic imajo prost vstop na vse domače tekme članskega moštva, upravičeni pa so tudi do popusta pri nakupu navijaških artiklov in v vseh akcijah v organizaciji kluba.

Cena članske izkaznice je 35€, naročilnico pa lahko dobite v upravi kluba ali s klikom TUKAJ.

Pohitite in si svojo kartico zagotovite še pred prvo domačo tekmo 20.8.2014!

Zmagovalci projekta "Podpirati nogometna društva je svetovno!"

Kot veste je v času svetovnega prvenstva in še po njem potekala nagradna igra trgovskega podjetja Mercator z naslovom Podpirati nogometna društva je svetovno! V njej je sodeloval tudi naš klub in prepričljivo zmagal med klubi na področju MNZ Maribor. Boj za donacijo v višini 3.000€ je bil neizprosen vendar nam je z vašo pomočjo še enkrat več uspelo premagati vse nasprotnike, zato se vam na tem mestu še enkrat zahvaljujemo, da ste zares najboljši in veliki podporniki našega kluba! Donacijo bomo v celoti namenili delovanju mlajših selekcij in jim zagotovili še boljše pogoje za uspešno vadbo ter nogometni razvoj.

SPLETNA STRAN NAGRADNE IGRE

Žreb parov za 3. SNL

Danes ob 19.00 so v prostorih MNZ Maribor izvedli žreb parov za tekmovanje v 3.SNL. S klikom TUKAJ si lahko ogledate razpored tekmovanja.

Torcida s plavim srcem

Nikakor ni govora o osebi, ki bi bila Torcida navijala pa za Dinamo. Naslov je namenjen motorju našega članskega moštva, kapetanu, motivatorju, borcu, garaču in še marsikateri vzdevek bi lahko našteli. Oseba katere srce bije plavo, bije za Korotan. Zagotovo ste že uganili, da je govora o Janet Ožbeju. Njegove igre niso ostale neopažene, njegovo trdo delo na igrišču odmeva daleč naokrog in to so poleg mnogih drugih opazili tudi pri koroškem spletnem časniku Bajta.si, ter z njim opravili intervju, ki si ga lahko preberete tudi na naši spletni strani.

VE SE KJE JE SRCE!

 

“Niti ne. Sicer ne bom rekel, da sem ciljal tja, ampak po strelu s slabšo (polno) nogo se je izteklo optimalno,” odgovarja na rahlo provokativno opazko, da mu je žoga pri odločilnem zadetku proti Zrečam šla malo “preko noge”. V tistem trenutku je bila tekma rešena, četudi so dokaj ubogi gostje okoli osemdesete minute stresli vratnico. “Nikoli ne bomo vedeli, kako bi se končalo, če bi takrat prejeli gol.” Ponosen pogled proti navijačem in udarec z dlanjo po Korotanovem grbu iz leta 1933 na dresu igralca s številko pet sta pokazala, koliko mu vse to pomeni. “Ne vem … Znoriš,” pravi, ko ne najde besed, da bi opisal svoje občutke med šprintom proti polni tribuni, ki je takrat spominjala na neke druge, na žalost izgubljene čase. K sreči prihajajo novi, prav tako zanimivi.


Korotan je bivši prvoligaš, več kot deset let je že minilo, odkar je v klubu počil balon, ki je bil napolnjen z vso mogočo nesnago. To je prevaljski nogomet pripeljalo do točke, ko je bil kolaps neizbežen. Mlajše selekcije, v tistih časih – ki so kljub vsemu prinesli tudi veliko lepega in nepozabnega – vselej v zadnjem planu, so trenirale na travniku ob domu starostnikov. Regratove lučke, trpotec, velika količina zbite zemlje in zunaj predpisanih dimenzij postavljena gola s strganimi mrežami so predstavljali pogoje, v katerih se je kalila bodočnost kluba. Danes je drugače. Korotan ima vrhunsko igrišče z umetno travo. “Pogoji so noro dobri, na igrišču lahko kvaliteten trening vsakodnevno izvajajo vse selekcije,” pravi sogovornik, ki sicer raje igra na naravnih terenih. Seveda v primeru, da so dobro pripravljeni. Večina igrišč v mariborski podzvezi je v katastrofalnem stanju. Ko človek izgovori besedo Fram, se vsak nogometaš nemudoma prime za glavo. “Ko cel teden treniraš na idealni podlagi na Prevaljah in v soboto prideš na njivo v Kovinar, je preskok ogromen.” 

Igralci Korotana, “od prvega do zadnjega”, prejemajo pet evrov na opravljen trening, kar mesečno ob stalni udeležbi znese okoli sedemdeset evrov. Strošek za klub je velik, znesek skoraj doseže številko tisoč. Ali zaradi tega ostane manj denarja za mlajše selekcije? Pravi, da ne. “Članska ekipa in nogometna šola, ki vključuje vse ostale selekcije v klubu, sta financirani ločeno. Nogometna šola dobi denar od občine, mi smo odvisno od lastnega denarja –  sponzorjev, vstopnine.” Kljub vsemu se zdi, da ob večnem pomanjkanju sredstev v nižjeligaškem nogometu, ki bazira na amaterstvu, plačevanje treningov ni najbolj smiselno. “Mi tega nismo nikoli zahtevali. Če se klubu računica izide, ne vidim nobenega problema.”

 

Pred kvalifikacijami je imel na mizi ponudbo iz Avstrije. Odločil se je, da je ne sprejme, pa čeprav bi mu igranje izven Slovenije prineslo soliden zaslužek. “Za tri treninge in tekmo bi dobil toliko, kot dobi tukaj delavec za poln delovni čas.” Po uspehu v kvalifikacijah je bila odločitev seveda dosti lažja. Zaveda se, da je letos s prevaljske železniške postaje nad bivšo kovinotehno (kjer se je ob nedeljah pred leti parkiralo pred začetkom “koroškega praznika”) po voznem redu za Korotan peljal “zadnji vlak” do priključitve k ostalim najboljšim koroškim klubom. “Radlje, Fužinar, Dravograd, vse ekipe so dobre. Simer Šampion, Drava, druga ekipa Maribora in tako naprej – tretja liga je zagotovo veliko kvalitetnejša, že imensko je močna, tako da bo vsaka tekma težka.” Za tekmovanje na tako visokem nivoju bo klub potreboval okrepitve, priznava. V nasprotnem primeru bo težko obstati, kar je glavni cilj članske ekipe v naslednji sezoni. 

Ožbej Janet ima močnejši stisk roke kot v preteklosti. Načeloma ostaja isti človek, s katerim sva po treningih pred štirinajstimi leti pri Hartlci začela jemati Rondo C bonbone, jabolčne Orbit in najbolj masten vosek za lase Fructis, kar jih je uspela narediti te vrste industrija. Mislim, da se ne motim, če rečem, da ga danes ne uporablja več nihče od naju. Stvari se pač spreminjajo. Prevaljski kapetan (to je postal v zadnjem obdobju, ko je Matjaž Lakovnik, član bivših prvoligaških ekip Korotan, Mag Korotan, Korotan Suvel, Korotan Nova oprema in še bi lahko naštevali, igral manj kot ponavadi) se je v vmesnem času iz obrambnega igralca prelevil v odličnega zadnjega vezista. Ima dober pregled nad igro, zna se postavljati, v duelu je trd, borbenost je bila vedno njegova odlika in prednost. “Res je, da sem včasih na terenu zelo glasen in napadem kakšnega soigralca, vendar vedno z namenom, da bi začel igrati bolje, ker za vsakega vem, česa vse je sposoben. Če ima kdo slab dan, se na igrišču še vedno lahko in mora boriti.”

 

Igranje v nižjih ligah je bolj kompleksno, kot se zdi na prvi pogled. Igrajo študentje, ki jih čez teden ni v domačem kraju, igrajo posamezniki, ki poleg nogometa redno hodijo v službo. Vseskozi so nujni sprotni dogovori, prilagajanja, odrekanja. “Pred tekmo v Rogaški sem bil v službi od šestih do pol dveh. Šel sem pol ure prej, štemplal me je kolega,” pravi nogometaš, ki bo čez dve uri odšel na popoldanski šiht. Če bi bila tekma v Rogaški teden dni kasneje, bi moral vzeti dopust ali pa prositi za zamenjavo. Na odločilno tekmo blizu hrvaške meje so igralce Korotana odšli bodrit številni navijači s Prevalj. Janet je zbiral prijave za avtobus, sedežev je bilo premalo, problem so rešili z dodatnimi kombiji in osebnimi avtomobili. Srečanje v Rogaški je bilo odločeno že po vsega treh minutah, ko so Prevaljčani zadeli kar dvakrat. Po zadetku Roka Petriča tik pred koncem polčasa je bilo jasno, da se je Korotan uvrstil v tretjo ligo. Začelo se je slavje, spilo se je kakšno pivo več kot ponavadi. 

“Ja, mislim, da je prav. Tako lažje nastane klapa in dobro vzdušje v moštvu. Lahko imaš še tako dobre posameznike, a brez ekipnega duha ni mogoče doseči ničesar,” odgovarja na vprašanje, ali zagovarja trditev, da je dobro, če igralci po treningu skupaj spijejo kakšno pivo. Vseeno tega ne sme biti preveč, sploh po tekmah v prihodnji sezoni – “to je vendar samoumevno" –, razlaga bivši vodja navijaške skupine Križarji. Od tistih časov, ko smo na Bajti na to temo objavili tudi intervju, je minilo že šest let. Ožbej Janet je imel takrat težave z gležnjem, tako da ni mogel igrati. Pred tem, pravi, je bil v najboljši formi. “Treniral in jedel sem po planu. Danes dosegam okoli šestdeset do sedemdeset odstotkov takratne pripravljenosti, za tretjo ligo bo potrebno več.” V nižjih ligah treningi prinašajo tudi težke situacije. Okoliščine včasih onemogočajo dobro delo, saj se na treningu lahko pojavi tudi zgolj sedem ali osem igralcev. “Treniramo kvalitetno. Vidi se, da ima trener Roman Plesec bogate izkušnje in veliko znanja. Treningi so pripravljeni vnaprej. Ko igralec pride na igrišče, je že vse pripravljeno za začetek.” Kako pravzparav rešiti težave z odsotnostjo na treningih? Popolnoma je to skoraj nemogoče. Je pa res, kar opozarja zvesti navijač splitskega Hajduka: “Če imaš popoldne službo, je treba dopoldne opraviti individualni trening. Vendar moraš biti za to pravi karakter. Za tretjo ligo ne bo dovolj, če bo pripravljene samo pol ekipe.”

 

V prihodnji sezoni bo Korotan igral derbije s Fužinarjem, Dravogradom in Radljami, kar bo na tribune zagotovo privabilo množico gledalcev. “Največje rivalstvo je verjetno še vedno z Dravogradom, predvsem zaradi skupne zgodovine v prvi ligi.” Tretja liga bo zanimiva, upali bi si trditi, da se bo igral tudi dober nogomet. Ne bo lahkih tekem. Na Prevalje se bo vrnilo navijaštvo, ki smo ga nekega dne že poznali. Tudi letos je bila obiskanost tekem zelo zavidljiva. “Predstavljaj si, ko bo šlo v Maribor sto ali dvesto naših navijačev. Potem so tukaj še vsi koroški derbiji …” 

Ko smo igrali pri kadetih in mladincih Korotana, takrat v drugi slovenski ligi (kadeti in mladinci letos znova ciljajo na drugo ligo), sem Ožbeju Janetu na treningih in tekmah vedno govoril: “To delaj, bravo, Bojan!” Tudi on mi je govoril enako. Tega se bodo spomnili le redki. Bojan izvira iz časov, ko sem na poti na priprave v Ankaran na Pilotovem avtobusu ime (Uroš) Hojan slišal kot Bojan. Šilton se je režal, kot se v določenih trenutkih lahko samo on (in včasih res ne vem, če je kaj tako zelo smešno, kot misli). Poanta je drugje: Bojan je pokazal, da morajo znotraj ekipe in kluba obstajati stvari, ki člane povezujejo in s tem delajo neločljive. Nogomet je v marsikaterem kolektivu del življenja ali pa celo življenje samo. “Od uprave, trenerja, igralcev in navijačev – v letošnji sezoni smo se vsi pri Korotanu zelo dobro ujeli in razumeli.”

 

Uvrstitev v tretjo ligo ni prišla čez noč. Nekoč je bila meter proč od prevaljskega igrišča ogromna luknja, kjer bi morala stati velika tribuna. Tudi luknja ni nastala čez noč. Tribuna ni bila nikoli postavljena, kar se je po nekem čudnem naključju (ali pa ne?) izkazalo kot dobro. Na ruševinah (ne)realnega je zrasel lep športni park, ki danes združuje več športov, v središču katerih je nogomet. Le ta je na Prevaljah že nekaj let v vzponu, danes je z uspehom članov dosegel nov mejnik. Toda cilji sami po sebi niso dovolj, za delo in napredek na dolgi rok je pomembna zlasti zvestoba izkušnji na poti do ciljev. Ožbej Janet je na moje prvo vprašanje (ki bi lahko bilo tudi zadnje) v ponedeljkovem dopoldnevu, če bi rad igral še za kateri drug klub pri nas, odvrnil: “Saj veš, kje je srce!?” Vem. In to je bistveno.


vir: www.bajta.si

Luka Topalovič za 5 dni v FC Barcelono!!!!!

 

Luka Topalovič (23. 2. 2006), naš igralec selekcije U9, se je v tednu od 30.6.2014 do 4.7.2014 udeležil Barceloninega nogometnega kampa, ki je potekal na Ptuju. Nogometne kampe FC Barcelona organizira FCB Escola. Kampe je obiskalo že več kot 55000 otrok po vsem svetu. Gospod Boštjan Rant je zaslužen, da je Barcelona že tretjo leto zapored prišla tudi v Slovenijo. Gre za najbolje organiziran in najbolj profesionalno izveden nogometni kamp v Sloveniji. Na kamp vsako leto pridejo Barcelonini profesionalni trenerji in na slovenske otroke skušajo prenesti filozofijo španskega velikana.

Letos so se kampa udeležili 4 španski trenerji: Jordi Pérez (trener FC Barcelone U9, ki je v letošnji sezoni brez težav osvojila naslov prvaka), Òscar Jorquera (trener FC Barcelone U13), Miguel Castiella in Kim Ramon (trenerja v Barcini Escoli).

Naš Luka si je z marljivim delom tekom celotnega tedna pridobil zaupanje španskih trenerjev in si med okoli 90 otroci izboril eno od dveh vstopnic, ki v naslednji sezoni vodita v enotedenski obisk in treniranje v najslovitejši nogometni šoli na svetu. Druga vstopnica je pripadla Tinetu Čuku (2005) iz NK Mure. Kot zanimivost omenimo to, da se Luka in Tine že od prej dobro poznata, saj smo se nedavno nazaj z Muro srečali v finalu turnirja selekcij U9 v Murski Soboti.

Lukin dosežek za vso selekcijo U9 predstavlja priznanje za delo in trud v letošnji sezoni ter pomeni uspeh za celoten naš klub, ki iz leta v leto bolj kakovostno dela z mladimi.

luka1.jpg luka2.jpg

Ugasle peči, prižigamo mi!!!

Sreda 2.7.2014 je postala nov mejnik v bogati zgodovini Korotana. Natanko 20 let po preboju v prvo slovensko nogometno ligo na Prevaljah zopet doživljamo nogometno evforijo. Če smo lansko leto zaradi čudnih potez vodstva tekmovanja ostali pred vrati napredovanja, pa lahko rečemo, da smo letos po trdem in neizprosnem boju vendarle dosegli, celo več kot smo si zadali. Finale pokala MNZ Maribor in uvrstitev v Hervis pokal, ter preboj v tretjo slovensko ligo je vsekakor več, kot smo lahko pričakovali pred sezono. Pred sezono smo se spraševali, kako sploh sestaviti ekipo za ponoven napad na vrh, na koncu pa lahko potegnemo črto, da je za nami še boljša sezona kot lanska. Zagotovo ste celotno sezono spremljali podrobno in poznate vse detajle tako iz igrišč kot sage o dodatnih kvalifikacijah zato posvetimo ta članek le sklepnemu dejanju, zadnji odločilni tekmi kvalifikacij za 3.SNL.

Sobotna tekma na Prevaljah, zmaga proti ekipi Zreč in dejstvo, da smo le še točko odaljeni od napredovanja je kot že omenjeno sprožilo pravo evforijo. Telefoni so skorajda pregoreli, saj so vsi želeli vedeti, kako lahko potujejo z ekipo na tekmo. Vodstvo kluba je zato hitro ukrepalo in naročilo dodaten avtobus, namenjen samo navijačem. Izkazalo pa se je, da bi lahko naročili vsaj še enega dodatnega. Vsi, ki sedeža na avtobusu niso dobili so se ekspresno organizirali med sabo in iz Prevalj je tako dobro uro za igralci krenil konvoj vozil.

Ob prihodu v Rogaško slatino nas je pričakalo kar nekaj redarjev ob podpori policije, kar je kazalo, da bo vzdušje zares vroče. Ker je tribuna v Rogaški bolj majhna, so se odločili, da nas namestijo na bližnje parkirišče od koder pogled na igrišče ni bil najboljši, pa vendarle dovolj dober, da smo lahko videli vsako potezo naših junakov. Prijetno pa smo bili presenečeni, saj nas je že ob prihodu avtobusa z igralci tam čakalo kar nekaj navijačev. Ko so igralci že nadeli svoje majice z napisom "prvaki" ter se že pošteno ogreli, pa se proti stadionu začela valiti kolona vozil iz koroške. Vsaj 150 privržencev Korotana se je nabralo na tako oddaljenem gostovanju sredi tedna. To je številka, ki bi si jo marsikdo v ligah precej višje želel vsaj na domačih tekmah, kaj šele na tako oddaljenih gostovanjih.

Navijači so se namestili, igralci na igrišču pozdravili med seboj, sodnik označil začetek tekme naši fantje pa krenili prvi napad. In ta prvi napad je že pomenil eksplozijo navdušenja med navijači, saj je po apaki domačega vratarja v polno meril Marinkovič. Skakanje, objemanje in vsesplošno navdušenje je bilo še na vrhuncu, ko je Pečnik že takoj v naslednjem napadu vzel žogo v svoje noge, ter z izjemnim prodorom že v drugi minuti povišal vodstvo na 2:0. Domači igralci in gledalci so bili šokirani, saj resnično redko vidimo takšen uvod v tekmo. Vse to je tekmo prestavilo v povsem drugo dimenzijo, saj so naši fante lahko nadaljevali sproščeno in s svojo igro dominirali v nadaljevanju polčasa. Domači so se osredotočili na protinapade, vendar si niso uspeli priigrati kakšne omembe vredne priložnosti. Vse je že kazalo, da bo izid polčasa ostal nespremenjen, zato so nekatri navijači že pohiteli v gostilno po okrepčilo in s tem zamudili pravi evrogol Petriča, ki je za zaključek polčasa poskrbel, da je bilo veselje še večje.

Med polčasom je sledila okupacija bližnje gostilne, kjer jim je ob vsem tem navalu celo zmanjkalo piva, ki je tekel v potokih, ter grel razgreta koroška grla. Celoten odmor smo tako kot med samo tekmo lahko slišali prepevaje navijaških pesmi, ter skandiranje našim fantom. Drugi polčas se je pričel in zopet smo gledali, dolge žoge domačih na bočne položaje iz katerih pa so bili razen z nekaj predložkov neučinkoviti. V 60. minuti pa so domači vendarle doživeli voj trenutek, ko je sodnik pokazal na belo točko, zanesljiv pa je bil Kantolič. To vse skupaj še vedno ni predstavljalo resnejše grožnje visokemu vodstvu naših, saj domači nikakor niso kazali dovolj kvalitete za dosego še treh golov. Do konca tekme smo torej zopet gledali podobno sliko kot v prvem polčasu, dodatno pa je zmedo v domači obrambi povzročil še Zavolovšek, ki je vstopil namesto Pečnika, saj branilci Rogaške nikakor niso vedeli kako ga zaustaviti in le sreči lahko pripišejo, da niso bili kaznovani še s kakšnim zadetkom. Tekma se je vedno bolj bližala koncu in ko smo dvignjenih rok čakali na zadnji žvižg sodnika, se je ta odločil, da omogoči domačim še en zadetek, saj je znova pokazal na belo točko, domači pa so tako še svoj četrti od štririh zadetekov (dvakrat že v tekmi z Zrečami) dosegli iz najstrožje kazni. In še preden je bila žoga pobrana iz mreže smo vendarle zaslišali končni žvižg in popolno slavje se je lahko začelo.

Slavje se je ob čakanju na prihod junakov iz slačilnice nadaljevalo pred gostilno, ki se je med drugim polčasom okrepila z zalogami piva, odprl se je šampanjec, čestitke in navijanje pa se je nadaljevalo vse do odhoda nazaj proti Prevaljam, kjer je Korotan doma....


Ob koncu maratonske sezone naj se še enkrat zahvalimo vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k zgodovinskemu dnevu. Hvala igralcem, sponzorjem, občini Prevalje, trenerjem, delavcem v klubu, ter seveda vam najboljši navijači na svetu.

Tisti, ki imate Facebook, ste že zagotovo videli ogromno slikovnega materiala iz tekme, nekaj utrinkov pa vam ponujamo tudi tukaj!

DSC_0005.JPG DSC_0027.JPG DSC_0030.JPG DSC_0031.JPG DSC_0033.JPG DSC_0037.JPG DSC_0041.JPG DSC_0042.JPG DSC_0045.JPG DSC_0052.JPG DSC_0056.JPG DSC_0075.JPG DSC_0085.JPG DSC_0087.JPG DSC_0114.JPG DSC_0125.JPG DSC_0128.JPG DSC_0135.JPG DSC_0136.JPG DSC_0139.JPG DSC_0140.JPG DSC_0141.JPG DSC_0143.JPG DSC_0145.JPG DSC_0152.JPG DSC_0153.JPG DSC_0155.JPG DSC_0163.JPG DSC_0164.JPG DSC_0165.JPG DSC_0167.JPG DSC_0169.JPG DSC_0173.JPG DSC_0177.JPG DSC_0185.JPG DSC_0187.JPG DSC_0205.JPG DSC_0210.JPG DSC_0211.JPG DSC_0214.JPG DSC_0222.JPG DSC_0227.JPG DSC_0244.JPG DSC_0247.JPG DSC_0252.JPG DSC_0257.JPG DSC_0258.JPG DSC_0259.JPG DSC_0260.JPG DSC_0261.JPG DSC_0264.JPG DSC_0265.JPG DSC_0266.JPG DSC_0270.JPG DSC_0271.JPG DSC_0272.JPG DSC_0273.JPG DSC_0277.JPG DSC_0280.JPG DSC_0282.JPG DSC_0286.JPG DSC_0289.JPG DSC_0292.JPG DSC_0295.JPG DSC_0299.JPG DSC_0302.JPG DSC_0306.JPG DSC_0308.JPG DSC_0309.JPG DSC_0311.JPG DSC_0315.JPG DSC_0317.JPG DSC_0322.JPG DSC_0324.JPG DSC_0329.JPG DSC_0341.JPG DSC_0343.JPG DSC_0353.JPG DSC_0354.JPG DSC_0357.JPG DSC_0359.JPG DSC_0360.JPG DSC_0362.JPG DSC_0365.JPG DSC_0368.JPG DSC_0378.JPG DSC_0386.JPG DSC_0396.JPG DSC_0398.JPG DSC_0401.JPG DSC_0404.JPG DSC_0408.JPG DSC_0419.JPG

 

 

Korotan le še korak do tretje lige!

Kakšen popoldan smo zopet doživeli na Prevaljah. Armada gledalcev, super vreme in dve moštvi, ki sta napovedovali vrhunsko igro v boju za napredovanje v tretjo slovensko ligo. In kar smo pričakovali smo tudi dobili. Že takoj po uvodnem pisku sodnika Fekonje so naši fanti prevzeli pobudo na igrišču, ter krenili proti gostujočim vratom. Da pa vse skupaj le ne bi izgledali preveč enostavno so prvi zadeli prav gostje potem, ko so izkoristili nespretno izbjanje žoge iz kazenskega prostora domačih. Strelec je bil Klobasa Kristijan. Gledalci na tribuni so začutili, da bo potrebna ogromna podpora s tribun in "plavi, plavi" se je slišalo skozi celotno tekmo. V 24. minuti smo vendarle doživeli prvi domači vrhunec. V kazenskem prostoru si je žogo mojstrsko ustavil Marinkovič, ter poizkušal z obratom priti do strela, pri tem pa ha je branilec Zreč nepravilno ustavil in sodnik je pokazal na belo točko. K izvajanju zahtevne naoge je pristopil kapetna Janet Ožbej in suvereno izenačil rezultat. Do konca polčasa smo spet gledali prevlado naših fantov, tik pred odmorom pa so gostje zaradi ugovarjanja prejeli še rdeč karton.

V drugem polčasu podobna slika na igrišču, gostom pa so vedno bolj pojenjale moči, na klopi pa niso imeli več nobene menjave. Zdržali so vse do 74. minute, ko je zopet udaril motor domače ekipe, Janet Ožbej in mojstrsko zadel iz okoli štirinajstih metrov. Navdušenje na tribuni je bilo vsaj takšno kot ga trenutno spremljamo na svetovnem prvenstvu, toda igralci so vedeli, da bo za potrditev in miren zaključek potrebno zadeti še enkrat. Plesec je v igro poslal hitrega Zavolovška, ki je najprej v dvoboju iz oči v oči z vratarjem Rebernakom za las zgrešil vrata, nato pa v 89. minuti vendarle zadel potem, ko je mojstrsko preigral gostujočo obrambo ter zadel za končnih 3:1.

Tretja liga je tako oddaljena le še korak, ki pa ga bo potreno narediti v sredo 2.7.2014 v Rogaški slatini proti tamkašnjem klubu. Spomnimo, da se je prva tekma med Zrečami in Rogaško končala neodločeno, zato našim fantom zadošča že remi. Vsi, ki si tekmo želite ogledati se nam lahko pridružite, več informacij o tem pa lahko dobite v spodnjih slikah!

10362797_10204378268399573_2509763705814675662_o.jpg 10365629_10204378235398748_1735637205904792899_o.jpg 10383863_10204378273399698_5991863858998654535_o.jpg 10403986_10204378251719156_4665119470884790609_o.jpg 10422423_333980500084191_1863196260752034405_n.jpg 10428330_10204378227758557_6024922184661567434_o.jpg 10448437_10204378272759682_4323200324841732311_o.jpg 10460628_10204378225798508_5609248211524222153_o.jpg 10476348_10204378271159642_8773917459788864879_o.jpg 10497499_10204378203717956_6716288411975744003_o.jpg 10498641_10204378237318796_5505620975695004454_o.jpg 10514357_10204378193757707_6017862352070335979_o.jpg

Rezervacije terminov

Na naši spletni strani ponovno uvajamo sistem rezervacij terminov odbojke na mivki in malega nogometa na odboj. Z rezervacijo termina imate zagotovljeno igranje v času, ki ste ga rezervirali. Za uspešno rezerviranje se morate najprej registrirati na naši spletni strani. Na voljo imate dve možnosti in sicer običajen postopek registracije z ustvarjanjem lastnega profila (v tem primeru morate počakati, da vam potrdimo profil), lahko pa se enostavno vpišete s klikom na gumb Facebook login in postanete registrirani uporabnik spletne strani z vašim lastnim Facebook profilom.

Po uspešni registraciji v zavihku Rezervacije uredite vse potrebno za rezervacijo. Maksimalni čas enkratne rezervacije je ura in pol. Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na naš email info[at]korotan-prevalje.si ali telefonsko številko 040 514 735 (Jure).

Prva tekma kvalifikacij v soboto!

Prva tekma med Zrečami in Rogaško se je končala neodločeno z rezultatom 2:2. Kot napovedano bo zaradi takšnega razpleta prva tekma naših fantov na domačem stadionu v soboto 28.6.2014 ob 18.00 uri, nato pa še druga tekam v sredo v Rogaški slatini.

Vabljeni, da skupaj pomagamo k preboju v 3.SNL!

Kvalifikacije za 3. SNL

Končno so potrjeni termini za igranje kvalifikacij za uvrstitev 3.SNL-sever. Naši fantje se bodo pomerili z ekipama Rogaške in Zreč. Sistem kvalifikacij lahko razberete iz spodnjega dopia nogometne zveze.

 

1. tekma NK Zreče – NK Rogaška bo v sredo, 25.06., druga tekma bo v soboto, 28.06. in tretja tekma v sredo, 02.07.2014. Vse tekme se igrajo ob 18. uri.
 
V primeru neodločenega rezultata na prvi tekmi bo obveljal delegiran žreb.
 
Torej prva tekma je ZREČE – ROGAŠKA, druga tekma je KOROTAN – ZREČE in tretja ROGAŠKA – KOROTAN.
 
V primeru, da bo na prvi tekmi znan zmagovalec, pa se bo v drugem kolu z ekipo NK Korotan pomeril poraženec in v tretji tekmi zmagovalec prve tekme.
 
 
Čakamo torej razplet prve tekme, po kateri bomo izvedeli s kom in kje igramo najprej v soboto in nato še v sredo.
Vabljeni, da pomagate fantom, k uspešnemu boju v sklepnem delu letošnje izjemno dolge sezone!

KOROTAN PRVAK 1.MNZ MARIBOR

Pa smo jo le dočakali. Lovoriko, ki smo jo lovili že cel mesec in osvojitev prestavljali iz tedna v teden. Če finale pokala ni bilo uspešno kot smo si zamislili, pa smo vendarle imeli čast pred domačimo publiko odpreti šampanjce in zaliti uspešno sezono, ki je za nami. Tokrat so na Prevaljah gostovali igralci Pobrežja, ki kljub temu, da so uspeli izenačiti na 1:1, enostavno niso bili dorasel nasprotnik in v vročem vremenu so morali kar sedemkrat po žogo v svojo mrežo. Zavolovšek 2x. Kűzma 2x. ter Marinkovič, Šepul in Krajcar so bili njihovi krvniki. Na začetku tekme, smo se tudi poslovili od našega dolgoletnega soigralca, ki je v članski ekipi bil z nami dolgih osem sezon, še daljši pa je staž v mlajših selekcijah. Iz igralskih vod v funkcionarske se je preselil Senad Karič, ki nadaljuje svoje delo v klubu kot blagajnik.

Naslov je torej pod streho, zdaj pa že nestrpno pričakujemo razplet glede napredovanja v 3. SNL, okrog tega pa bodo stvari jasne v naslednjem tednu.

DSC_0030.JPG DSC_0052.JPG DSC_0069.JPG DSC_0118.JPG DSC_0128.JPG DSC_0136.JPG DSC_0141.JPG DSC_0188.JPG DSC_0200.JPG DSC_0212.JPG DSC_0236.JPG DSC_0250.JPG DSC_0277.JPG DSC_0281.JPG DSC_0292.JPG DSC_0302.JPG DSC_0308.JPG DSC_0324.JPG DSC_0328.JPG DSC_0355.JPG DSC_0373.JPG DSC_0382.JPG DSC_0387.JPG DSC_0389.JPG DSC_0436.JPG DSC_0448.JPG DSC_0452.JPG DSC_0459.JPG DSC_0473.JPG DSC_0483.JPG DSC_0514.JPG DSC_0518.JPG DSC_0533.JPG DSC_0536.JPG DSC_0571.JPG DSC_0577.JPG DSC_0590.JPG DSC_0593.JPG DSC_0599.JPG DSC_0620.JPG DSC_0633.JPG DSC_0708.JPG DSC_0746.JPG DSC_0754.JPG DSC_0816.JPG DSC_0819.JPG meho_slovo.jpg

 

U9 in U11 pokorili Fazanerijo, U9 prvi, U11 drugi!!!!

V soboto, 7.6.2014, sta se Korotanovi selekciji U9 in U11 na povabilo Mure odpravili na močna mednarodna turnirja v Mursko Soboto. Ob zgodnjem odhodu proti Prekmurju nihče ni pričakoval, da bi se dan lahko iztekel tako popolno.

Selekcija U9 je v konkurenci 20 ekip osvojila končno prvo mesto. V skupini smo v 4 tekmah zabeležili 4 zmage. V prvi tekmi smo s 4-0 premagali NK Nafto, sledile so zmage nad NŠ Beltinci (6-0), NŠ Sloga Čakovec (6-0) in NK Planika Turnišče (3-0). Tako smo se z gol razliko 19-0 uvrstili v nadaljnje tekmovanje. V četrtfinalu smo naleteli na ekipo NŠ Međimurje. Hrvati so letos svojo ligo osvojili brez težav (14 zmag, 1 neodločen izid, gol razlika 119-8) in še niso poznali poraza. Do te sobote...

Četrfinale je za nas verjetno bila najtežja tekma na turnirju. Visok tempo, agresivna igra in vroče vreme so poskrbeli, da tekma nikogar ni pustila ravnodušnega. V deseti minuti smo vendarle uspeli streti upor močnega nasprotnika, a smo že v naslednjem napadu prejeli zadetek za izenačenje. Kljub temu smo nadaljevali s svojo igro in v enem od napadov je naš napadalec stekel sam proti golu in bil zaustavljen na nedovoljen način. Topalovič je ohranil mirno kri, zadel in pot v polfinale je bila naša.

V polfinalu smo naleteli na NK Dravo, s katero smo imeli neporavnane račune. Ptujčani so nas namreč pozimi v Miklavžu izločili v polfinalu po streljanju 7-metrovk. Odločeni smo bili, da se jim tokrat oddolžimo. Enakih misli so bili tudi navijači, ki so nas skozi cel turnir glasno spodbujali in bili ob koncu s strani uradnega napovedovalca proglašeni za najboljše navijače na turnirju. Ptujčani so povedli, a smo rezultat v roku treh minut spreobrnili in povedli z 2-1. Ptujčani so izenačili, a hitro je sledilo ponovno naše vodstvo. V predzadnji minuti so igralci Drave po prostem strelu od daleč ponovno izenačili. Sodnik je počasi že pogledoval proti uri, pričakovali smo izvajanje kazenskih udarcev, a tedaj je sledil naš protinapad. Nasprotnikov vratar je bil premagan in sodniku ni preostalo drugega, kot da je kmalu odpiskal konec tekme. Navdušenje med našimi navijači je bilo nepopisno, zmaga pa je pomenila, da se bomo v finalu na glavnem igrišču Fazanerije pomerili z domačini, NK Muro.

Prekmurci so se v preteklih letih na tekmovanju Rad igram nogomet redno uvrščali med najboljše 4 ekipe v državi in slovijo po eni najboljših nogometnih šol v Sloveniji. Letos smo se že pomerili in sicer v finalu turnirja v Wolfsbergu, kjer je Mura v drugem podaljšku dosegla tako imenovani zlati gol. Vedeli smo, da bo finale napeto in hkrati upali, da se Muri oddolžimo za nesrečen poraz izpred nekaj mesecev. Pohvaliti je potrebno glasno in športno navijanje enih in drugih navijačev, ki so pričarali pravo prvoligaško vzdušje. Kot vse ostale je tudi finalna tekma trajala 15 minut. Kljub utrujenosti sta ekipi s prikazano igro pokazali, da sta si s svojo igro resnično zaslužili finale. Do polovice tekme sta mreži mirovali, nato pa smo v roku nekaj minut dvakrat udarili Prevaljčani. Po lepih akcijah smo povedli z 2-0. Muraši so izid 4 minute pred koncem uspeli znižati. Vse svoje sile so usmerili v napad, iskali izenačenje, a v zadnji minuti tekme smo po protinapadu razjasnili vse dvome o zmagovalcu in z zmago 3-1 osvojili Fazanerijo ter zmagovito sklenili letošnjo sezono.

Da je Fazanerija ta dan bila v znamenju Korotana so poskrbeli tudi igralci selekcije U11. V konkurenci 16 ekip so osvojili končno 2. mesto! Poročilo bo morda nekoliko okrnjeno, saj je tekmovanje selekcij U9 in U11 potekalo istočasno, a smo drug drugega spodbujali, ko je to le bilo možno. V skupini je ekipa na treh tekmah zabeležila dve zmagi in poraz. Najprej so premagali favorizirano madžarsko ekipo Kise Budapest rumeni (2-1). V drugi tekmi so z identičnim rezultatom premagali ekipo Bistrice, kar je pomenilo, da so že uvrščeni v četrtfinale. V tretji tekmi so žal morali priznati premoč fizično močnejši ekipi NK Jarenina Pesnica.

To jih ni zmedlo in so se bili v četrfinalu pripravljeni zoperstaviti še prvi ekipi Budimpešte. Redni del se je zaključi z rezultatom 1-1 in sledilo je izvajanje kazenskih strelov. Prevaljski izvajalci Mori, Pori in Krebs so bili natančni, nasprotnik k sreči ne in sledila je pot v polfinale. V polfinalu hrvaški nasprotnik NŠ Sloga Čakovec. Korotanovci so bili odločeni priboriti si vstopnico za finale. Uspeli so povesti, a Hrvati so izid poravnali. To naših U11 borcev ni zmedlo, napadalec Krebs se je iz oči v oči srečal z nasprotnikovim vratarjem, ga uspel preigrati in slavje je bilo nepopisno. V finalu je naše fante pričakala ekipa NK Rudar Mursko Središče. Navijači smo uspeli pričarati vzdušje, primerno za veliko finale. Čeprav je bil nasprotnik fizično močnejši, se naši fantje niso ustrašili. Po začetnem zaostanku so rezultat uspeli poravnati. Ko smo že vsi pogledovali proti uri in pričakovali zaključni sodnikov žvižg in streljanje kazenskih strelov, je nasprotnik izvedel protinapad in si priigral prvo mesto. Kljub izjemnemu uspehu je v očeh naši igralcev bilo prisotno manjše razočaranje, a nimajo si prav nič očitati. Na igrišču so dali vse od sebe in pokazali, kako se bori za barve Korotana. Končno drugo mesto na tako močnem turnirju je izjemen uspeh.

Igralci in trenerji obeh selekcij bi se radi zahvalili vsem staršem, ki so z glasnim navijanjem zavzeli Fazanerijo in nam pomagali k uspehu, s katerim smo pokazali, da je kljub majhnosti kraja in temu posledično manjšemu številu igralcev naša nogometna šola po kakovosti povsem primerljiva z najboljšimi slovenskimi nogometnimi šolami. Hvala vodstvu kluba, ki nam je omogočila prijavo na turnir in zasluženo večerjo.

Selekciji U9 in U11 čestitata tudi članski ekipi za osvojen naslov in ji želita veliko sreče v kvalifikacijah za 3. ligo. Članski ekipi hvala za sprejem, ki so nam ga v poznih večernih urah pripravili ob prihodu domov na Prevalje in s tem še dodatno pripomogli k temu, da naši najmlajši tega dne zagotovo ne bodo pozabili.

u11.jpg u9.jpg

Nk Korotan - NK Lenart (Finale pokala MNZ Maribor)

Vabljeni na ogled sklepnega dejanja v letošnji izvedbi pokala MNZ Maribor. Finale pokala bosta odigrala domači NK Korotan in NK Lenart, kateri nastopa v Štajerski ligi.
Tekma se bo odigrala v sredo, 4.06.2014 v Športni park Ugasle peči Prevalje, ob 18:00 uri.

Oba tekmeca se bosta kljub razpletu v naslednji sezoni 2014/15 uvrstila v pokal Hervis.

Vabljeni v čim večjem številu.