Prva tekma priprav

Člansko moštvo že 14 dni nabira moči za nadaljevanje sezone, danes pa smo videli tudi prvo tekmo. Naši fantje so se pomerili z drugoligaško ekipo Šmartnega ob Paki in izgubili tesno z rezultatom 0:1.

Rezultat v tej tekmi seveda ni toliko pomemben, saj je ekipa šele na začetku priprav, ko so noge še težke. Priložnost so dobili tudi mladinci Juraja, Pipuš, Kozlar in Pečnik L., predstavili pa so se tudi novinci Bukovec, Sonjak in Leskovec.

Naslednjo tekmo plavi igrajo naslednji vikend, ko se pričenja napovedana Zimska liga. Tekma bo v soboto ob 13.00, prvi nasprotnik pa bo ekipa Akumulatorja.

Prijateljska tekma

Zgrešene napovedi vremenoslovcev za naše kraje so omogočile, da bo prijateljska tekma med Korotanom in Šmartnim ob Paki danes vendarle odigrana. Tekma se bo pričela ob 14.00, takoj po njej pa ste seveda vabljeni na javno tribuno o prihodnosti koroškega nogometa. Javna tribuna bo ob 17.00 v Kompleksu na Ravnah na Koroškem.

Javna tribuna o nogometu

V soboto, 7. februarja, ob 17.00, bo v dvorani KMKC Kompleks na Ravnah na Koroškem potekala javna tribuna o problematiki koroškega nogometa z naslovom "Koroški nogomet in mlajše selekcije - Kje smo, kam gremo in katerim potem bi morali slediti v prihodnje?"


Sodelujejo predstavniki vseh koroških nogometnih klubov ter gosta Marijan Pušnik, nogometni trener z dolgoletnimi izkušnjami doma in v tujini, in Dejan Germič, vodja tekmovanj MNZ Maribor. Moderator javne tribune bo Jure Lesjak.
 
Vabljeni, da z aktivno udeležbo prispevate vaše poglede, ideje in rešitve.

Koroška zimska liga

Na pobudo Koroškega regionalnega stičišča za nevladne organizacije - Korociv.si bo v sodelovanju s koroškimi nogometnimi klubi v februarju potekala "Koroška zimska liga". Tekmovanje v pripravljalnem obdobju pred začetkom prvenstev bo eden prvih skupnih projektov nastajajočega "Združenja koroških nogometnih klubov (ZKNK)", ki bo v prihodnje poizkušalo na različnih ravneh povezati in okrepiti sodelovanje med nogometnimi klubi v regiji.
 
Nogometni klubi bodo razdeljeni v dve skupini, tekme pa se bodo igrale na Prevaljah in v Dravogradu. V začetku marca bo v Dravogradu tudi finale, v katerem se bosta pomerili najboljši ekipi iz prve in druge skupine. V Koroški zimski ligi sodelujejo NK Peca, NK Akumulator, NK Korotan in NK Fužinar (skupina Prevalje) ter NK Dravograd, NK Slovenj Gradec in NK Radlje (skupina Dravograd). 
 
S prvo tekmo začnemo že v nedeljo, 8. februarja (14.00), ko se bosta v Dravogradu pomerila Slovenj Gradec in Radlje.
 
 
"kliknite na sliko za obisk spletne strani zimske lige"
 
RAZPORED TEKMOVANJA
 
Skupina Prevalje
 
sobota, 14.2. ob 13.00 Korotan - Akumulator
sobota, 14.2. ob 15.00 Peca - Fužinar
 
sobota, 21.2. ob 13.00 Korotan - Peca 
sobota, 21.2. ob 15.00 Fužinar - Akumulator
 
sobota, 28.2. ob 13.00 Fužinar - Korotan
sobota, 28.2. ob 15.00 Akumulator - Peca
 
Skupina Dravograd
 
nedelja, 8.2. ob 14.00 Slovenj Gradec - Radlje
nedelja, 15.2. ob 14.00 Dravograd - Slovenj Gradec
ponedeljek, 23.2. ob 18.30 Radlje - Dravograd
 
Finale in zaključna prireditev
 
sreda, 4.3. ob 17.00 v Dravogradu ("prvouvrščeni Prevalje" proti "prvourščenemu Dravograd")
 
Po tekmi, predvidoma ob 19.15, sledi podelitev pokalov in zaključna prireditev v prostorih MKC Dravograd (Koroška cesta 50, 2380 Dravograd).

U11 na turnirju v Medvodah

U11 med 20 ekipami (neporaženi) končali tekmovanje v četrtfinalu po streljanju 6-metrovk proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja

V nedeljo, 1.2.2015, smo se s selekcijo U11 udeležili močnega turnirja v Medvodah. Zaradi odpovedi nekaterih igralcev smo se ostalim ekipam zoperstavili z zgolj enim izhodnim letnikom (2004), vsi ostali so bili mlajši. Tako smo imeli najmlajšo ekipo med vsemi sodelujočimi. Kljub temu so se fantje izvrstno kosali proti fizično močnejšim nasprotnikom.

V skupini B smo na 4 tekmah zabeležili 3 zmage in remi in zaradi slabše gol razlike (8-2) zasedli 2. mesto. V skupini smo v prvi tekmi premagali Lesce 1-0. V drugi tekmi smo remizirali proti izjemno neugodni ekipi Moravč (1-1), v tretji tekmi smo premagali Radomlje 4-0. V zadnji, odločilni tekmi, smo se pomerili z Ajdovščino in po izjemno napetem srečanju slavili z 2-1.

V četrtfinalu smo naleteli na domačine, prvo ekipo Medvod, ki je zmagala vse tekme v svoji predtekmovalni skupini. Tekma je na noge dvignila celotno dvorano, domači in gostujoči navijači so glasno spodbujali obe ekipi. Ekipa Medvod je nekoliko srečno povedla, po tem ko se je žoga od našega igralca nesrečno odbila v vratnico in od tam na nogo nasprotnikovega napadalca, ki jo je pospravil v gol. Začetno vodstvo nas ni zmedlo, ampak smo nadaljevali s svojo igro in hitro prišli do izenačenja po strelu iz kota. Tekma je bila zelo izenačena, da pa sreča v nadaljevanju tekmovanja danes res ni bila na naši strani, dokazuje dejstvo, da smo nekaj minut pred koncem zatresli tudi prečko.

Redni del se je končal z rezultatom 1-1, sledili so kazenski streli (6-metrovke). Kot vsi vemo gre za čisto loterijo, kjer enkrat zmagaš in drugič izgubiš. Žal smo tokrat klonili šele po streljanju 4. serije in se tako poslovili od nadaljnjega tekmovanja, v polfinale pa so napredovale Medvode, sicer kasnejši zmagovalec turnirja. Tako nam je zmanjkal tisti kanček športne sreče, ki včasih naredi tisto pomembno razliko, ki jo potrebuješ, da prideš med top 4 ekipe turnirja.

Kot zanimivost naj povemo, da sta se v finalu pomerili ekipi Moravč in Medvod, ki nas vsaj po rednem delu nista uspeli premagati. Fantje so pokazali pravi odnos, pokazali so, kako se je potrebni boriti za barve kluba, za kar jim oba trenerja še enkrat čestitava. Z odnosom, kakršnega kažejo na treningih, bo kakšen turnir zopet kmalu naš.

Pričetek priprav

Kot vsako leto se tudi letos uradne priprave na novi del sezone pričenjajo v zadnjem tednu januarja, ko bodo s treningi na stadionu postopoma začele vse selekcije. Prvi so trening že opravili igralci U15, s ponedeljkom 26.1.2015 ob 18.30 pa pričenjajo tudi članski igralci. Ostale selekcije pa sledijo v prihodnjih dneh.

Zagotovo vas zanima kakšne kadrovske spremembe se obetajo v članskem moštvu, zato vam tukaj predstavljamo predvsem prihode novih igralcev.

 

Po krajši avstrijski avanturi se v domači klub vrača Anže Sonjak, ki ga vsi zvesti navijači prav gotovo poznate, zato ga ne bomo posebej predstavljali, prepričani pa smo, da bo s svojim znanjem in bogatimi izkušnjami pomemben člen ekipe v nadaljevanju sezone.

 

V nadaljevanju sezone bo kot registriran igralec sodeloval tudi trener Almir Sulejmanovič, ki bo tako po potrebi združil igralsko in trenersko funkcijo.

 

Iz Avstrije se k nam seli igralec Mitja Leskovec, ki je že igral pri nas v mladinskih selekcijah, nato odšel v Dravograd, nazadnje pa zastopal barve SV Union Ruden iz avtrijske koroške.

Mitja Leskovec

Mitja Leskovec

 

Ekipi pa se bo pridužil še en stari znanec plavih, ki se ga zagotovo spomnite še iz prvoligaških časov, to je Mihael Bukovec, ki na Prevalje prihaja iz ekipe NK Turnišče.

Mihael Bukovec

 

Kluba zaenkrat ni zapustil še nihče, verjetno pa bodo nekateri igralci odšli na posojo v bližnji nižjeligaški klub, kjer bodo pomagli pri preboju v višjo ligo. Prestopni rok traja še do 31.1.2015 tako, da časa za kadrovske spremembe je še dovolj, o vsem pa vas bomo seveda tudi obvestili.

 

Vabljeni, da si pridete v ponedeljek 26.1.2015 ob 18.30 pogledati prvi trening na prostem.

 

Korotan šampionsko na futsal turnirju na Ravnah

Kot napovedano so se naši fantje udeležili turnirja na Ravnah v organizaciji tamkajšnjega kluba Fužinarja. Čeprav so svojo udeležbo najprej potrdili le mladinci pa so se za nastop v zadnjem trenutku odločili še člani.

V skupini A so se v dopoldanskem času najprej udarili mladinci in premagali ekipo Pece z 4:2, ter nato še Slovenj Gradca z 1:0, v zadnji tekmi pa tik pred koncem srečanja izgubili s Fužinarjem, rezultat je bil 1:2. Kljub porazu pa so se kot drugouvrščena ekipa uvrstili v polfinale.


Ob 13.10 so tekmovanje v skupini B začeli še člani in ob ekipah Radelj (1:1:), Fužinar/SG (7:0) in Dravograda (3:1) osvojili prvo mesto v skupini. V polfinalu smo torej gledali "plavi" derbi, ki so ga dobili člani s tesnim rezultatom 1:0, zlahka pa bi lahko bilo tudi drugače, saj so mladinci prikazali zares dobro igro in bii zelo nevaren nasprotnik. V finale so tako napredovali člani, tam pa jih je čakala ekipa Fužinarja, ki je v polfinalu premagala ekipo iz Radelj, ki so lani zmagali na prvi izvedbi tega turnirja.

Marčič, Borovnik, Frajdl, Janet Oskar, Janet Ožbej, Grušovnik in Šepul so tako dobili priložnost, da dokažejo svojo mojstrstvo in odnesejo pokal za prvo mesto, ter vabljivo nagrado, BOOM vikend v Grmovškovem domu na Kopah domov na Prevalje.

Še pred tem smo lahko videli tekmo za tretje mesto, kjer pa so mladinci izgubili po izvajanju strelov iz šestih metrov saj se je redni del tekme končal z 0:0.

V finalno tekmo so naši krenili silovito in nakazali, da so odločeni zmagati. Skozi vso tekmo so bili boljši nasprotnik in si na krilih razpoloženega Borovnika priigrali visoko vodstvo 3:0, kar pa jih je kar nekoliko uspavalo in domačini so se v zadnjih minutah oz. kar sekundah nevarno približali na le en gol zaostanka, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa. Sredi dvorane se je tako slišalo Korotan, Korotan, pokala za prvaka in najboljšega strelca (Borovnik) pa sta odšla na Prevalje.

V spodnjih slikah in posnetku pa si lahko ogledate tudi nekaj utrinkov iz turnirja.

10346515_10205739774556376_8781374933197610853_n.jpg 10468654_10204955154546198_3640584619564428802_n.jpg 10686809_10205739976201417_5381036546103204002_n.jpg 60651_10204954408207540_1011135861631488591_n.jpg


Turnir na Ravnah

Na turnirju, ki se bo odvil jutri 14.12.2014 na Ravnah v organizaciji NK Fužinar sodelujeta tudi dve naši ekipi. Prvo ekipo sestavljajo mladinci in se bodo s tekmovanje pričeli ob 11.00, v drugi ekipi pa so igralci članskega moštva, s tekmovanjem pa pričenjajo ob 13.10. Spodaj lahko preberete celotnem razpored turnirja! Vabljeni k ogledu!

TEKME SKUPINE A
1. Tekma z začetkom ob 11 uri: Peca-Korotan
2. Tekma z začetkom ob 11:20 uri: Fužinar 1-Fužinar Slovenj Gradec 1
3. Tekma z začetkom ob 11:45 uri: Peca-Fužinar 1
4. Tekma z začetkom ob 12:05 uri: Korotan-Fužinar Slovenj Gradec 1
5. Tekma z začetkom ob 12:30 uri: Peca-Fužinar Slovenj Gradec 1
6. Tekma z začetkom ob 12:50 uri: Korotan-Fužinar 1

Za skupino A sledi malica od 12.00-14.00 ure v gostilni DAMA na Javorniku

TEKME SKUPINE B

7. Tekma z začetkom ob 13:10 uri: Radlje-Korotan 2
8. Tekma z začetkom ob 13:30 uri: Dravograd-Fužinar Slovenj Gradec 2
9. Tekma z začetkom ob 13:55 uri: Radlje-Dravograd
10. Tekma z začetkom ob 14:15 uri: Korotan 2-Fužinar Slovenj Gradec 2
11. Tekma z začetkom ob 14:35 uri: Radlje-Fužinar Slovenj Gradec 2
12. Tekma z začetkom ob 15:00 uri: Korotan 2-Dravograd


POLFINALNA TEKMA:
1. TEKMA POLFINALA Z ZAČETKOM OB 15:30 URI:
A1-B2
2. TEKMA POLFINALA Z ZAČETKOM OB 16.URI:
B1-A2
TEKMA ZA III. MESTO Z ZAČETKOM OB 16:30 URI:
FINALNA TEKMA Z ZAČETKOM OB 17:00 URI:

Obisk Miklavža

Prvi sveti mož je že obiskal našo deželo, ter obdaril otroke širom Slovenije, ustavil pa se je tudi pri naših nogometaših, saj je slišal, da pridno trenirajo in dosegajo lepe tekmovalne uspehe. Ker nas je mraz že pregnal v športno dvorano je Miklavž s svojim zvestim spremljevalcem prišel prav tja, ter obdaril vse naše mlade nogometaše.

20141204_170522.jpg 20141204_170528.jpg 20141204_171415.jpg 20141204_171511.jpg

5. futsal turnir Prevalje 2014

Vabljeni na tradicionalni praznični turnir v futsalu na Prevaljah, odslej v organizaciji nogometnega kluba Korotan Prevalje. Že peto leto zapored se bo odvil v Športni dvorani osnovne šole Franja Goloba na Prevaljah, na že vsem znan datum 28.12.2014 s pričetkom ob 9.00.

PRAVILA:

FIFA 4+1

Skupine s po tremi ekipami, napredujeta prvi dve, nato na izpadanje.

Število ekip je OMEJENO (24), zato pohitite in si rezervirajte svoje mesto pravočasno.

 

PRIJAVNINA:

80€ in se OBVEZNO poravna najkasneje do žreba .

Prijavnino lahko poravnate tudi na transakcijski račun Društvo nogometna šola Prevalje, Ugasle peči 1, 2391 Prevalje, na št.: SI56 20470-0253137241, pod namen pa vpišite ime vaše ekipe

ROK PRIJAV IN ŽREB

Najkasneje do 27.12.2014 do 14.00, žreb ob 19.00 v Center kafe baru na Prevaljah

NAGRADNI SKLAD

Minimalno 1.300€

Pokal za najboljšega igralca in vratarja

INFORMACIJE IN PRIJAVE

Jure 040 514 735, Bogdan 040 893 791 ali na info[a]korotan-prevalje.si

 

Potrdite udeležbo na Facebooku

 

Obnova prostorov

Že pred koncem jesenskega dela tekmovanj smo preko občine Prevalje pričeli z obnovo klubskih prostorov. V okviru prenove se bo izvedla energetska sanacija, pridobili pa bomo tudi nove prostore. V glavni zgradbi bodo odslej štiri garderobe, ki bodo omogočale lažjo organizacijo treningov in tekem, saj sta doslej dve garderobi bili občutno premalo za vse aktivnosti, ki se izvajajo.

Nov bo tudi prostor za klubsko pisarno in sejna soba, prostori za rekvizite in drese pa bodo odslej v kletnih prostorih pod teraso bifeja. Trenutno so vse aktivnosti v prostorih kluba tako prekinjene, naši fantje pa kljub temu pridno trenirajo v šolski telovadnici. Dela na objektu bodo zaključena predvidoma 15.2.2015, med tem časom pa poteka tudi izbor novega lastnika bifeja.
garderobe Korotan (1).jpg garderobe Korotan (11).jpg garderobe Korotan (12).jpg garderobe Korotan (13).jpg garderobe Korotan (2).jpg garderobe Korotan (3).jpg garderobe Korotan (4).jpg garderobe Korotan (6).jpg garderobe Korotan (7).jpg garderobe Korotan (8).jpg garderobe Korotan (9).jpg

Težko pričakovane tri točke končno doma!

Tokrat smo na Prevaljah gostili nogometaše Mons Claudiusa iz Rogatca, ki so letos na lestvici zbrali 16 točk. Še v soboto smo bili tri točke za njimi, a trije goli naših nogometašev so prinesli novo zmago in vzpon po lestvici. S 16 točkami smo zdaj na osmem mestu lestvice in lovimo priključek z najboljšimi.

Potem, ko je trener Sulejmanović že prejšni teden doživel krst na tekmi proti Fužinarju in tam iztržil 1 točko, se je zdaj pričakovalo še več. Na zelenico je v začetni enajsterici poslal takšno postavo: Marčič, Pipuš, Stopajnik, Oskar Janet, Jamnik, Grušovnik, Petrič, Muršič, Pečnik, Küzma, Marinkovič. S klopi je »Braco«, kot ga kličejo v garderobi, računal še na Ilića, Godca, Krajcarja, Borovnika, Jurajo, Šepula in Gradišnika. Kapetanski trak si je v odsotnosti Lakovnika in Ožbeja Janeta tokrat nadel Petrič Rok

Po dokaj grobem prvem počasu in agresiji gostov, ki so si prislužili tudi en rdeči karton, se mreže golov na Športnem parku Ugasle peči še niso zatresle. So pa taktične postavitve in premišljeni napadi domačih kazali na to, da bo stopnjevanje pritiska slejkoprej obrodilo sadove.

In že takoj na začetku drugega polčasa so domači kronali svojo premoč. Pečnik je z bližine zadel z lepim volejem in tako je bil gostujoči vratar prvič premagan v 47. minuti. 25 minut kasneje se je mreža spet tresla. Küzma je s približno desetih metrov v mrežo pospravil žogo, ki jo je vratar izbijal po strelu nekoga izmed domačih. Le minuto za tem je za evforijo na tribunah poskrbel še Muršič, ki je v svojem stilu s strelom od daleč zatresel za 3 proti 0 in tako postavil končni rezultat na tekmi.

Priložnost na tekmi so dobili še Borovnik namesto Marinkoviča, Juraja namesto Küzme in Gradišnik namesto Pečnika.

Ne pozabite, na Prevaljah bo tudi to soboto, 22.11.2014, odigrana tekma in sicer zaostali krog proti Šampionu iz Celja! V čim večjem številu se udeležite tekme in podprite naše fante s športnim in spodbudnim navijanjem, da zaključijo ta del sezone s pozitivnim rezultatom.

Oglejte si posnetek najboljših trenutkov s tekme in galerijo fotografij, da podoživite zmago proti Mons Claudiusu!DSC_9520.jpg DSC_9521.jpg DSC_9523.jpg DSC_9524.jpg DSC_9525.jpg DSC_9526.jpg DSC_9527.jpg DSC_9529.jpg DSC_9533.jpg DSC_9536.jpg DSC_9537.jpg DSC_9540.jpg DSC_9545.jpg

Sosedski derbi prinesel delitev točk

Dolgo pričakovan derbi med rivaloma iz sosednjih krajev je postregel z napeto nogometno tekmo, na kateri je ravenski Fužinar zmago domačim preprečil šele v zadnji minuti, da ne rečemo sekundi,  podaljška.

Novega trenerja domačih, Almira Sulejmanovića, ki mu je trenerski stolček predal Roman Plesec, so na njegovi prvi preizkušnji pričakale polne tribune. Nič kaj hvaležnega dela ni imel, saj je bil njegova prva prepreka derbi, ki ga nekateri Prevaljčani in Ravenčani najbolj pričakujejo. Pretiranih sprememb v postavitvi ni bilo. V vratih je začel Marčič, zad njo linijo so sestavljali Jamnik, Oskar Janet, Stopajnik in Pipuš, vezno trojico kapetan ekipe Ožbej Janet, Petrič ter Grušovnik, napadalni trojec pa Küzma, Pečnik in Marinković. Na klopi so priložnost čakali Ilić, Kozlar, Lakovnik, Krajcar, Zavolovšek, Borovnik in Zemljak.

Prvi polčas zadetka ni prinesel. Obe ekipi sta se sicer trudili z napadalnimi akcijami, a pravih odgovorov na postavljeni obrambi ni bilo. Prevaljčani so večinoma poskušali s streli od daleč, vendar ne dovolj natančno in močno. Mogoče bi lahko bolje izkoristili kakšno izmed napak gostujočega vratarja v začetku tekme, a žoga poti v mrežo ni našla.

Drugi polčas nekoliko boljši, Korotan je pretil proti vratom sosedov, vrhunec napadov pa je s strelom z glavo po podaji Pečnika iz kota kronal Küzma. V 60. minuti je meril proti oddaljenejši vratnici in premagal vratarja Ažmana.

Korotan se je pritisku dobro upiral, priložnost je namesto Pečnika dobil Zavolovšek, ki je s hitrostjo vnesel nekaj svežine v napad, kasneje je Petriča zamenjal še Lakovnik in učvrstil obrambno linijo, v zadnji minuti podaljška, ko smo že vsi računali na tri točke pa je igro zapustil še Küzma, v igro pa vstopil Kozlar. Fužinarju je ostalo le še izvajanje prostega strela, naši pa so skušali strniti obrambno linijo in žogo izbiti. A nesreča se nas na domačem igrišču drži že najmanj dva tedna. Potem ko so Radeljčani za zmago zabili v zadnji minuti prejšni teden, je tudi tokrat žoga našla pot v mrežo tik pred piskom za konec tekme. Stočko je izvedel prosti strel, izgledalo je, da gre z leve strani za predložek, žoga pa je našla pot v mrežo. Skrivnost ostaja, če se je žoge v kazenskem prostoru sploh kdo dotaknil. A vratar Marčič je bil vseeno premagan in doma je ostala le točka.

Naslednji teden na Prevaljah pričakujemo Mons Claudius z željo, da na pozitvni noti zaključimo konec jesenskega dela tekmovanja. Korotan je trenutno na enajstem mestu lestvice, vendar le tri točke za recimo petim Dravogradom. Tekmovanje je tako še vedno zelo odprto in vsaka zmaga je vredna zlata in skoraj gotovo prinaša dvig na lestvici. Podprimo nogometaše v njihovem boju tudi mi in se jim  z bučnim in športnim navijanjem pridružimo na Športnem parku Ugasle peči v soboto, 15.11.2014, ob 16:00!!!

Sprememba na čelu članske ekipe

Tri kroge pred koncem sezone je prišlo do spremembe na trenerskem mestu članskega moštva. Po dolgotrajnem in uspešnem sodelovanju se od vodenja ekipe poslavlja Roman Plesec. Tako je končana era trenerja, ki se je v našem klubu več kot uspešno dokazoval že kot igralec, neizbrisen pečat pa pustil tudi kot poveljnik članskega moštva. Za vso opravljeno delo in vse uspehe s katerimi nam je postregel v zadnjih sezonah, se mu v klubu iskreno zahvaljujemo in želimo odlično nadaljno tako osebno kot športno pot.

Vodenje ekipe pa že z današnjim dnem prevzema še eno znano ime slovenskega nogometa. Bivši prvoligaški nogometaš Rudarja iz Velenja, Celja, Aluminija in Mure je v elitni druščini zbral 268 nastopov, ter zabil 13 zadetkov. V karieri se je preizkusil tudi v kar nekaj tujih klubih, po slovesu od aktivnega igranja nogometa pa se posvetil trenerskemu poslu in že deloval na koroškem, kjer je vodil ekipo Dravograda. Zdaj že verjetno veste, da bo svoj debi na klopi Korotana na derbiju proti Fužinarju doživel Almir Sulejmanovič.

Novi trener je danes že opravil prvi trening z ekipo, kot že rečeno pa ga ž jutri čaka prva preizkušnja na velikem koroškem derbiju Fužinarjem.

Almir Sulejmanovič

Spet brez točk z gostovanja

Gostovanje pri ptujski Dravi kljub obetavnemu prvemu polčasu in nasploh dobri igri ni prineslo novih točk za Plave. Z 12 točkami tako zaenkrat ostajamo na sedmem mestu lestvice.

Korotan je na ptujskem stadionu, kjer kraljujeta NK Drava in verjetno največja zvezda 3.SNL-Sever Nastja Čeh, gostoval v nedeljo ob 15:00. Drava sicer poleg Maribora B velja za najtežjega nasprotnika v ligi, kar dokazuje tudi s seštevkom točk na lestvici. V devetih  tekmah so jih s šestimi zmagami in dvema remijema zbrali kar 20.

 

Tokrat smo se na zelenico podali v belih dresih in v postavi Marčič, Jamnik, Šepul, Stopajnik, Frajdl, Marinkovič, Janet Ožbej, Pečnik, Küzma, Muršič in Grušovnik. Pomoč s klopi je Plesec pričakoval od Iliča, Prelogarja, Godca, Krajcarja, Janeta Oskarja, Borovnika in Lakovnika.

V hladnem nedeljskem popoldnevu je delivec pravice Štefan Fekonja iz Radencev odpiskal za začetek tekme. Že v deveti minuti je Marčič prvič odšel po žogo v svojo mrežo. Svoje mojstrstvo je z zadetkom s prostega strela potrdil Nastja Čeh. Naši niso dolgo čakali z odgovorom. Stopnjevali so pritisk in si s protinapadi pripravljali priložnosti. Žogo, ki so jo domačini izbili le nekaj metrov izven kazenskega prostora, je s strelom po tleh v mrežo pospravil Željko Marinkovič. V dvanajsti minuti tako že 1:1 na Ptuju.

Ni trajalo dolgo, pa so se domačini spet veselili. V šestnajsti minuti je zmedo pred vrati Korotana izkoristil Tisaj Niko in žogo pospravil za hrbet našega vratarja. A odgovor spet po hitrem postopku. Po valu protinapadov so naši enega realizirali v 22. minuti. Küzma je s sredine v ogenj poslal Pečnika na levem krilu, ta je na vrhu kazenskega prostora našel Grušovnika, ki je žogo podaljšal do Muršiča, ta pa je s približno petindvajsetih metrov s pravim »evrogolom« zatresel mrežo domačega vratarja Ajleca.

Naši so si v prvem polčasu priigrali še nekaj priložnosti, ki pa jih žal niso dovolj dobro realizirali. Lep strel Šepula z razdalje je oplazil zunanji del vratnice, Küzmi je po dobri podaji Pečnika vratar preprečil strel na gol z neposredne bližine, Marinkovič pa je žogo ukradel zadnjemu branilcu na sredini igrišča, se znašel iz oči v oči z vratarjem, a na žalost žogo poslal za las mimo desne vratnice. So pa svojo priložnost v 42. minuti izkoristili domačini, Tomažič Šeruga je vodstvo povišal na 3:2 le tri minute pred koncem prvega polčasa.  

Drugi polčas ni postregel s toliko zadetki, a vendar z več priložnostmi na obeh straneh. Kar nekajkrat sta se morala izkazati oba vratarja. Ajlec, vratar domačih, je bil nekajkrat pravzaprav že premagan, a streli so nesrečno švigali tik mimo vratnic. Najbolj se je moral potruditi, ko je Pečnik s prostega strela dobro ciljal, a vratar je bil dovolj dobro postavljen, da je preprečil še eno izenačenje na tekmi.

Je bil pa prosti strel usoden za goste. Nastja Čeh je v 77. minuti še enkrat zadel s prostega strela in tako postavil izid na končnih 4:2.

Priložnost na tekmi so dobili še Krajcar namesto Šepula, Lakovnik namesto Muršiča in Borovnik namesto Küzme, kaznovani z rumenim kartonom pa so bili Janet Ožbej, Marinkovič in Jamnik.

Zdaj je čas za nove točke na domačem terenu. V goste najprej prihajajo Radeljčani, ki so nam na lestvici tik za petami, med nami je le točka razlike. Svojo dobro formo so ta vikend pokazali na derbiju z Dravogradom, kjer je prišlo do delitve točk ob izidu 2:2.

Nato nas čakajo še tekme proti Fužinarju, Mons Claudiusu in Šampionu. V igri je torej še 12 točk za katere bodo fantje pred koncem tega dela sezone trdo delali. Vse štiri tekme se bodo odvile na domačem igrišču in sicer ta vikend zaradi praznika že v petek, 31.10., ob 16:00, naslednje tri pa v soboto ob 16:00.

Vabljeni na stadion Ugasle peči, kjer bodo naši fantje spet dokazovali, da jim na Koroškem ni para!

Tri točke ostajajo doma!

Včeraj smo po krajši seriji porazov spet dočakali tri točke naših fantov v plavo-belih dresih. Gostje so bili nogometaši iz Šmarja pri Jelšah, ki pa so Prevalje zapustili s sklonjenimi glavami. Za domače sta zadela Ožbej Janet in Rok Petrič!

Domača tekma proti primerljivemu nasprotniku je bila dolgo pričakovana. Nazadnje je tukaj gostoval Maribor z B ekipo, pred tem pa Olimpija v pokalnem tekmovanju, oba nasprotnika proti katerim so točke bolj sladke sanje kot dosegljiv cilj. Vmes smo doma sicer v pokalu MNZ doma odpravili še Slovenj Gradec, a nekoliko z večjo težavo kot bi si želeli. Včeraj pa je v 3. SNL-sever spet prišel čas, da poberemo tri točke in zlezemo po lestvici navzgor!

Plesec se je tokrat odločil za začetno enajsterico Ilić(V), Jamnik, Lakovnik(K), Stopajnik, Frajdl, Marinkovič, Janet Ožbej, Petrič, Küzma, Zavlovšek in Grušovnik, na klopi pa so čakali Marčič, Prelogar, Muršič, Krajcar, Janet Oskar, Pipuš in Šepul.

Začetni žvig ptujskega sodnika Mihelič Nika se je zgodil že v rahlem mraku in v soju reflektorjev. Prvih dvajstet minut prevlada gostov na igrišču. Visok tempo igre in močan »pressing« jim je omogočil kar nekaj priložnosti in njihova agresivnost se je obrestovala v že v enajsti minuti, ko je mrežo po udarcu iz kota v Ilićevo mrežo pospravil Čuček.

Naši so se še nekoliko lovili, a po dvajseti minuti se je začela tudi boljša igra domačih, ki niso več toliko izgubljali žoge in so se mirno reševali pritiska gostov iz Šmarja. Nagrada v 31. minuti. Ožbej Janet z natančno odmerjenim strelom v zgornji desni vratarjev kot in žoga je zatresla mrežo gola pod železniško postajo. Po tribunah se je razlegala hvala natančnosti strela. "Direktno v čošak" in tako dalje. Tudi gostujoči golman si je prislužil nekaj zbadljivk na račun nerodnega posredovanja.

Omeniti je treba tudi, da sta se v prvem polčasu gostom ponudili še dve odlični priložnosti, enkrat je strel z glavo zletel tik mimo vratnice, enkrat pa je pri strelu z bližine odlično posredoval Ilić. A kljub priložnostim na strani Šmarij je bilo slutiti, da se tehnica nagiba v našo stran.

Drugi polčas so naši začeli nekoliko bolj agresivno, gostom pa so malo pošle moči in nadaljevali so s slabšo igro kot v prvem polčasu. Željni zadetka so plavi še nekajkrat preizkusili vratarja, ki je drugič klonil v 57. minuti pod strelom Roka Petriča po tleh ob levi vratnici. Vodstvo naših sicer ni ustavilo, a žoga ni več našla poti v mrežo gostov.

Priložnost je namesto strelca drugega zadetka za domače dobil Muršič, Lakovnika je zamenjal Pipuš, Küzmo pa Šepul.

Z novimi tremi točkami se je Korotan Prevalje tako povzpel na sedmo mesto, kjer si 12 točk deli s petim Fužinarjem in šestim Šampionom. Proti obema tekme v tem delu sezone, tekem bo še pet, še igramo. A naslednji teden gostujemo na Ptuju. Drava Ptuj je težak nasprotnik, ki trenutno zaseda drugo mesto lestvice s 17 točkami. Tam gostujemo naslednjo nedeljo, 26.10., ob 15:00.  V čim večjem številu podprimo naše fante tudi na gostovanju.

Še opozorilo za prihodnje domače tekme: Začetek domačih tekem bo do konca tega dela sezone ob 16:00 in ne več ob 18:00. Vse naslednje domače sobote se v Športnem parku Ugasle Peči torej vidimo ob 16:00! Naslednji prihajajo nogometaši iz Radelj.

Forza Plavi!