Vpiši se

Petkrat tri je petnajst!

Že peto tekmo zapored nismo v ligi iz rok izpustili niti ene točke, na teh petih tekmah pa smo zabili kar dvajsetkrat in le štirikrat je naš Čedo žogo pobral iz svoje mreže. Tokrat smo bili prepričljivo, s 3 proti 0, boljši od ekipe NK Šmartno 1928, ki je na Prevalje prišla z devetimi točkami in na dvanajstem mestu.

Bukovec je na igrišče ob začetnem žvižgu poslal naslednjo zasedbo: Čedomir Simeunović, Davorin Ferlež, Lovro Grušovnik, Nejc Muršič, Admir Ičanović, Andrej Kozlar, Matic Pipuš, Matic Obretan, Nejc Plesec, Tin Kűzma in David Kiselak. Na klopi so začeli Boštjan Borovnik, Oskar Janet, Tim Juraja, Tine Lasnik, Nejc Belej Rožek in Matic Korasa.

Na Prevaljah je te dni že zelo mrzlo, mogoče je bila tudi zato naša igra na začetku tekme še nekoliko neenergična. Ekipi ni steklo kot smo si zamišljali, Šmartno pa je nekako dobivalo kakšno priložnost preveč. A stvari je na svoje mesto, kot že ničkolikokrat letos, postavil Nejc Plesec, ko je lepo žogo, ki jo je Pipuš poslal po zraku v loku preko obrambne linije, dobro kontroliral, nato pa lobal vratarja, ki se je znašel na »nikogaršnji zemlji«. Polčas smo tako končali samo za golom prednosti in upali smo, da čim prej zadanemo še enkrat.

Našo željo je izpolnil Lovro Grušovnik, ko je že štiri minute po začetku prvega polčasa  mrežo pospravil žogo, ko je vratar, ki ga je potrebno ta dan še posebej pohvaliti, Küzmi preprečil zadetek. V 63. minuti je  za končnih 3:0 zadel še Nejc Muršič, ko je z glavo žogo spravil za hrbet gostujočega vratarja.

Lazić Aleksandar, ki je bil glavni sodnik tekme je pokazal 4 rumene kartone. Pri nas so porumeneli Grušovnik, Ičanović in Ferlež. Na tekmi so dobili priložnost še Korasa namesto Küzme, Borovnik namesto Muršiča, Pleseca pa je zamenjal Lasnik. Borovnik je učvrstil obrambno linijo, Korasa in Lasnik pa sta osvežila napad in si pripravila nekaj priložnosti. Najlepšo je verjetno imel Lasnik, a je vratar njegov strel z bližine odbil čez prečko.

Članska ekipa Korotana je tako tik pred koncem prvenstva na četrtem mestu lestvice, kjer za tretjim mestom zaostaja za le točko, za drugim pa tri točke. Zdaj naše nogometaše čaka največja preizkušnja pred zimo: na Prevalje prihaja ekipa Maribor B – ekipa, ki letos tekme sploh še ni izgubila, le enkrat pa je igrala neodločeno. Maribor B je bila tudi ekipa, ki nas je letos »pozdravila« v tretjo ligo. Takrat smo na tekmi v Mariboru visoko izgubili z 8:1, a močno verjamemo, da bo tokrat drugače. S formo iz zadnjih tekem lahko storimo marsikaj, zato vas v čim večjem številu pričakujemo na stadionu, da skupaj pospremimo fante na obračunu.

Zadnja tekma pred zimo bo tako na Prevaljah, v soboto, 19.11., ob 16:30. Toplo se oblecite in vabljeni!

Razpored / rezultati