Vpiši se

Še četrtič zapored v polno!

Korotanovi nogometaši z Mihaelom Bukovcem na čelu ne popuščajo! Še na četrti zaporedni tekmi so osvojili vse tri točke, tokrat so premagali ekipo NK S.Rojko Dobrovce in svojo mrežo na gostovanju ohranili nedotaknjeno tretjič letos. Bravo ekipa!

Buki se s postavo glede na prejšnjo visoko zmago proti Brunšviku ni preveč ukvarjal, le Ičanović je v začetni enjasterici zamenjal odsotnega Ferleža. Tekmo so tako začeli Simeunović, Janet, Ičanović, Grušovnik, Muršič, Belej Rožej, Pipuš, Obretan, Plesec, Kűzma in Kiselak– na svojo priložnost so čakali Riegl, Borovnik, Kozlar, Korasa in Juraja.

Na precej ozkem in ne najbolj ravnem igrišču v Dobrovcah so se naši precej dobro znašli že v prvem polčasu in si pripravili kar nekaj priložnosti, vseskozi se je izkazoval vratar domačih. A tudi domači, vajeni svojega igrišča, ki sili v nekoliko manj kombinatorno igro in igranje na preskok, so se dobro znašli in si pripravili nekaj priložnosti, ter poskrbeli za nekaj skrbi na precej polni gostujoči tribuni. A vseeno lahko brez slabe vesti trdimo, da je bila naša ekipa že v prvem polčasu boljša, čeprav svoje premoči ni kronala z zadetkom. "Dori smo, dali ga bomo ziher dans. Sam dobit ga ne smemo prvi, če ne zna bit kriza, pobi se bojo zaprli," se je glasila analiza igre pred zaključkom prvega polčasa, v katerem je bil edina ovira do vodstva Prevaljčanov le domači vratar. Zagotovo smo domačinom na tribuni povzorčili kar nekaj skrbi že v prvih 45 minutah, sploh glede na to, da so nam napovedovali hude težave, ker smo menda "vajeni tistega našega ravnega terena tam na Prevaljah."

Že v začetku drugega polčasa pa je sledila nagrada za napadalno igro Korotana ter Pipuševe dobre predstave v letošnji sezoni: po kotu za naše, ki ga je izvedel Kiselak je do strela prišel Belej Rožej, spet je bil spreten Samo Sagadin v vratih domačih, a žoga je prišla do Matica Pipuša, ki je z notranjim delom levega stopala natančno meril med mnogimi postavami v kazenskem prostoru in zatresel mrežo za vodstvo z 0 proti 1. Zadetek je dal našim napadalcem krila in svojo premoč smo kronali le 6 minut za prvim zadetkom. Küzma je imel na ozkem igrišču nalogo, da izvaja stranske mete daleč v kazenski prostor, kjer je žogo sprejel Plesec, se dobro zagradil in iz obrata zadel za 0 proti 2. Plesec je tako dosegel svoj deseti zadetek v letošnji sezoni, kar ga postavlja na tretje mesto lestvice strelcev v 3. SNL Sever. Večkrat sta zadela le Alen Neskić iz Rogaške (11) in Anel Hajrić iz Maribora B (16).

V nadaljevanju tekme smo si še pripravljali priložnosti, dvakrat se je tresel okvir vrat, izkazati pa se je moral tudi Simeunović v naših vratih, ki so ga preizkušali domačini. Za nekaj vroče krvi je poskrbel tudi Lešnik, ki si je z grdim štartom prislužil drugi rumeni karton, precej na udaru pa je bil s tribune tudi levi bočni branilec domačega kluba Lubej, ki si je k srcu vzel kakšno preveč pikro in osebno opazko naših navijačev. Za naše so priložnost dobili še Korasa, Juraja in Kozlar namesto Obretana, Küzme in Pipuša.

Rezultat 0:2 nam je prinesel 4. mesto na lestvici! Prehiteli smo tudi Dravinjo, ki ima sicer enako število točk, a slabšo gol razliko. Zaključek jesenskega dela bo domač, v čim večjem številu vas pričakujemo na obeh tekmah. 12. novembra ob 16:30 na Prevaljah gostuje ekipa iz Šmartnega, teden dni za tem pa v Športni park Ugasle peči prihaja vodilna ekipa lestvice, Maribor B.

 

 

Razpored / rezultati