Vpiši se

Brunšvik nemočen na Prevaljah

O tekmecu Korotana v 11. krogu 3. SNL Sever smo pred tekmo govorili kot o ekipi, ki je plavim v zadnjem času povzročala precej težav. A po tej tekmi bo še nekaj časa  prva asociacija ob besedi Brunšvik vsekakor visoka domača zmaga, ki je še potrdila dobro formo naših nogometašev in dala dobro popotnico za zadnje gostovanje v tem koledarskem letu in potem domač zaključek jesenskega dela tekmovanja.

Okoli 250 gledalcev je na tribuni videlo odlično napadalno predstavo domačega moštva. Tokrat so pod taktiro Bukovca začeli Simeunović, Janet, Ferlež, Grušovnik, Muršič, Belej Rožej, Pipuš, Obretan, Plesec, Kűzma in Kiselak, zelo močna pa je bila tudi rezervna sedmerica – na svojo priložnost so čakali Riegl, Borovnik, Ičanović, Pečnik, Kozlar, Korasa in Juraja.

Gostje so tekmo začeli napadalno in skušali najti pot do mreže Simeunoviča, a plavi so se ubranili začetnega pritiska in že v deseti minuti je njihovo poletno igro pretrgal Kiselak, ko je z glavo zadel mimo vratarja Frleža. Od takrat je šlo gostom le še navzdol. Küzma in Plesec sta odigrala lepo dvojno podajo približno 15 metrov od vrat in Küzma je z levico zaključil v desni vratarjev kot za 2:0. Po pol ure igre so gostje naredili prekršek na desnem robu kazenskega prostora – sodniki so presodili, da je branilec Obretana podrl v kazenskem prostoru, čeprav bi se morda tudi domači igralci strinjali, da se je prekršek zgodil zunaj. Plesec je suvereno zaključil z bele točke. Na istem mestu se je Plesec znašel že čez 10 minut, ko je zopet bil pred nalogo, da z enajstih metrov poviša razliko na 4 gole. Brez težav mu je uspelo. Omeniti velja, da je Brunšvik takrat že igral z igralcem manj – Milutinović si je v pičlih šestih minutah prislužil dva rumena kartona. Najprej je pred izvajanjem kota v 35. minuti nerazumljivo izgubil živce in se znesel nad ničesar krivo zastavo, nato pa na sredini igrišča igral s podplatom in zadel Belej Rožeja. Korotan si je pripravljal priložnost za priložnostjo, Brunšvik pa se je krčevito branil pred katastrofo.

Polčas se je tako končal z rezultatom štiri proti nič. Bukovec je lahko bil zadovoljen s predstavo, a se je vseeno odločil, da poseže po menjavi – ob začetku drugega polčasa je Janeta zamenjal Ičanović. Po desetih minutah igre v drugem polčasu še en udarec za goste – Lončarič si je ob predložku z leve privoščil napako in žogo z glavo podaljšal preko svojega vratarja v lastno mrežo. Odjeknila je petarda, a publika je želela še več zadetkov. Tri minute za tem je do svoje priložnosti prišel Muršič, ki v sebi vedno skriva tudi kakšen lep zadetek z razdalje. Tako je bilo tudi tokrat. Lepo odmerjen strel z notranjega roba kazenskega prostora je pustil Frleža v vratih Brunšvika nemočnega že šestič v tem sobotnem popoldnevu. Priložnost sta za Korotan dobila še Pečnik namesto Obretana ter Kozlar namesto Ferleža. Pečnik je kazal veliko željo po zadetku, a ta dan mu ni uspelo, čeprav je bil najmanj dvakrat precej blizu. Je pa zato svojo dobro tekmo kronal Pipuš – prodrl je po desni, z razdalje je odlično sprožil tik pod prečko, a vratar je posredoval. Vsi smo žogo že videli za golom, a padla je pred vrata kjer sta v gneči zmedo povzročila Küzma in Muršič, ki je žogo potisnil v mrežo. Gostje so sicer uspeli zadeti po prodoru po levi in predložku po tleh pred vrata, kjer je Simeunoviča premagal Požegar. Tri minute pred konce je priložnost za svoj hat-trick s penala (tega ne zmore niti Ronaldo) dobil Plesec in jo tudi izkoristil. Tekma se je končala z 8-1, Korotan pa je tako v pozitivnem smislu izenačil svoj letos največji poraz, ki nam ga je v prvem krogu letošnje sezone zadal Maribor B.

Trenutno smo s 17 točkami po enajstih obračunih na šestem mestu lestvice 3. SNL Sever. Naslednji vikend ekipa potuje na gostovanje v Dobrovce, 5. novembra bomo pri petouvrščeni ekipi igrali ob 14:00. Nato pa nas za zaključek jesenskega dela čakata še dve domači tekmi: najprej 12. novembra ob 16:30 na Prevaljah gostuje Šmartno, nato pa bomo dobili še priložnost, da dokažemo, da je bila uvodna tekma jesenskega dela sezone samo slab dan naših in da smo od takrat napredovali za več kot en sam nivo – na Prevaljah bo 19. novembra igral Maribor B.

Razpored / rezultati