Selekcija U15 tudi z Odrom po naslov prvaka

V svojo matično jato se je v novi sezoni vrnil tudi Sandi Oder igralec selekcije U15, ki je po krajšem izletu v nogometno šolo Dravograda sklenil, da bo zanj najbolje, če nogometno pot nadaljuje na Prevaljah, kjer se je zopet pridružil sovrstnikom in skupaj s trenerjem Tomažičem obljubljajo, da bo v boju za napredovanje nazaj v 1.SNL pokazali vse svoje nogometno znanje. Fantje iz selekcije U15 se že udeležujejo raznih izborov oz. jih opažajo trenerji raznih selekcij, prav Oder pa se je tokrat udeležil kampa Crvene zvezde v Čatežu. Kako je vse to potekalo pa nam je Sandi s pomočjo staršev izdal v spodnjem zapisu.

 

Sandi se udeležil Junior kampa Crvene Zvezde, ki se je letos prvič dogajal v Termah Čatež od 17.07 – 23.07.

Kamp je bil številčno omejen, da so se trenerji lahko tudi individualno seznanili z vsakim udeležencem kampa. Treniralo se je 2x dnevno, v vmesnem času pa so imeli čas za uživanje v termah, po kosilu pa so imeli še predavanja o zdravi prehrani in športnem načinu življenja.

Udeleženci kampa so bili v starostnem obdobju od 12 – 16 let in so bili z vseh „vetrov“ Slovenije, Srbije, Bosne, Švice, Avstrije, Kanade, Kentuckya in Arizone (ZDA) in „čistokrvni“ Nizozemec, s katerim so komunicirali v angleščini.

Kamp je bil zelo profesionalno organiziran in vse je potekalo po točno določenem urniku in niso dopuščali nikakršnih odstopanj od dogovorjenega.

Na njem je bil tudi vseskozi prisoten fizioterapevt, ki je pred samostojno prakso skrbel za mlado Hrvaško reprezentanco.

Oba trenerja sta visokošolsko izobražena s trenerskimi PRO licencami, eden je bil specialist za športno psihologijo mladostnikov, drugi pa za tehniko in uživanje v igri.

Po izvedbi 12 vrst testiranj so trenerji na osnovi rezultatov opravili individualne pogovore z udeleženci in starši, kjer so jim razložili, kje so fantje dobri in kaj je treba še dodelati.

Vodja nogometne šole CZ g. Vlado Cvjetičanin je tudi poudaril, da pri njih trenirajo 12h tedensko.

Treningi so bili zelo raznovrstni še posebej zanimive so bile kombinacije varanja nasprotnika in vtekanje v globino in po njih so bili udeleženci precej utrujeni.

O Sandiju sta se oba trenerja izrazila zelo pohvalno in glede na to, da je njegova boljša noga leva, sta mu naročila naj trenira še desno. S pohvalo pa si je prislužil tudi povabilo na trening z mlajšimi pionirji CZ v septembru v Beogradu.

 

IMG_6654.JPG IMG_6723.JPG IMG_6787.JPG IMG_6837.JPG IMG_6841.JPG