Korotan in Stopajnik kot najboljša naprej v 3.SNL

Končana je še ena šampionska sezona, ki na Prevalje vrača tretjeligaški ples in posledično še dodatne koroške derbije. Korotan se bo tako v novi sezoni pridružil Dravogradu in Fužinarju, žal pa so iz tretje lige izpadle Radlje. Zadnjo tekmo na Prevaljah smo vsi pričakovali sproščeni, saj je bilo že pred tem znano, da naslov pripada Korotanu, vseeno pa je bilo to zadnjo tekmo potrebno dobiti in se tako zmagoslavo posloviti od sezone in gledalcev.

Videli smo lahko izjemno tekmo, pet zadetkov in pa rezultat, ki se je nagibal v vse tri smeri in na koncu obstal na domači. Povedli so gostje v 17. minuti preko Nedižavca, ki je izkoristil nespretno izbijanje Beleja. Naših fantov gotujoče vodstvo ni zmedlo in že pet minut kasneje je Ferlež po podaji Korase z glavo matiral Steinerja in žogo od vratnice poslal v gol. Do konca polčasa so nato prevladovali plavi vendar se rezultat ni spremenil. Se je pa zato že v 10. minuti drugega polčasa. V kazenski prostor jeodlično prodrl Lasnik in gostje so ga morali ustaviti s prekrškom. Najstrožjo kazen je najprej izvedel Borovnik, gostujoči vratar jo je ubranil, vendar je glavni sodnik Jeseničnik-Kotnik ukazal ponovitev strela, zaradi prehitrega vtekavanja gostov. K ponovljenem strelu je pristopil Ičanović in rutinirano zabil za vodstvo. Gostje se v boju za drugo mesto nikakor niso želeli predati in njihov trud je bil poplačan v 65. minuti ko je zadel Ozim in stvari postavil nazaj na začetek. Za končno drugo mesto je bilo Rušanom to še vedno premalo in krenili so po zmagoviti zadetek, najprej jim je po prerivanju na robu  njihovegakazenskega prostora šla na roko izključitev Beleja, vendar je bilo očitno, da njihova pripravljenost ni bila na nivoju naših fantov, zato so kljub igralcu več le stežka prehajali pred naša vrata, na drugi strani pa so naši fantje v 84. minuti obdržali zmago doma, sezono pa je še z enim zadetkom več končal kapetan Janet Oskar in tako na najlepši možni način okronal šampionsko sezono.

Po tekmi je sledila svečana podelitev pokala, ki ga je na Prevalje prinesel predsednik MNZ Maribor g. Milan Jarc, razglasili pa smo tudi najboljšega igralca sezone po vašem izboru, to pa je za sezono 2015/16 postal SImon Stopajnik in tako prejel tudi nagrado, ki so jo prispevale Terme 3000, Moravske toplice oz. tamkajnšnnji direktor g. Igor Magdič.

 

V imenu kluba se vam zahvaljujemo za vašo podporo skozi vso sezono in upamo, da se v čimvečjem številu vidimo tudi v prihodnji.

Vse aktivnosti, ki se bodo dogajale v pripravah na novo sezono pa vas bomo seveda obveščali na spletni in facebook strani.

 

Zapisniki

Fotogalerija Facebook 1

Fotogalerija Facebook 2