Tretja liga prihajamo!

Kaj je lepšega kot sončen dan, polne tribune in koroški derbi kjer zmaga Korotan in s tem postane prvak 1. MNZ Maribor za sezono 2015/16! Ja, prav ste prebrali, včerajšnja suverena zmaga je postala tudi ključna v boju za končni naslov in napredovanje v tretjo ligo, saj je dokončno odpadel tudi Brunšvik, potem ko je visoko izgubil v Rušah.

Na Prevaljah smo lahko spremljali lepo tekmo, ki je upravičila naziv derbi, naši fantje so še enkrat več pokazali, da so pod dirigentsko palico Bukovca neustavljivi.
Črnjani so na Prevalje prišli po prestižno zmago, vendar smo že od začetka tekme videli, da za kaj več kot posest žoge ne bo šlo, saj so le redko prihajali do domačega kazenskega prostora, pripravili pa si eno konkretno priložnost, ki pa jo je ustavil Simeunovič. Na drugi strani pa je bilo pred vrati Antoliča kar nekajkrat zelo vroče in le sreči so se lahko gostje zahvalili, da je njihova mreža ostala nedotaknjena vse do 43. minute, ko je v gneči pred vrati bil najbolj spreten Belej in tako zabil proti svoji nekdanji ekipi. Gledalci se še niso dobro usedli po vodilnem veselju in že smo videli še drugi zadetek, ki ga je po odlični podaji Korase dosegel vodilni strelec ekipe Stopajnik.
Na odmor so tako naši fantje odšli z zasluženo prednostjo, da pa ne bi bilo dvomov o zmagovalcu pa so plavi poskrbeli že deveti minuti nadaljevanja, ko je zadel Korasa. Čeprav je bilo do konca še ogromno pa je ta zadetek dal vedeti, kdo bo zmagovalec tekme, vseeno pa smo videli še en zadetek, ki pa so ga morali prav tako prispevati domači, saj je avtogol dosegel Pipuš.

Ker je bila tekma v Rušah uradno preložena, tudi zmaga v derbiju še ni teoretično zadostovala za končni naslov, kar pa se je nato vendarle uresničilo, saj smo izvedeli, da je tekma v Rušah vendarle bila in s porazom Brunšvika je Korotan dva kroga pred koncem že prvak!
Prav Brunšvik bo naslednja postaja naših fantov in ne dvomimo o tem, da bo tokrat veselo v obeh smereh potovanja! Vabljeni, da si tudi sami pridete pogledat ali bodo domačini pripravili "špalir" za naše junake!

 

Zapisniki

Slike - Korotan Prevalje

Slike - Milan Hrvacki

1.JPG 12aaa.JPG 12ert.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 876jj.JPG 87aa.JPG DSC_aaa14.JPG DSCaaa5.JPG aaa11.JPG aaa1127.JPG aaa221.JPG aaa23.JPG aaa42.JPG aaa45.JPG aaa7JPG.JPG aaa8.JPG aaa8742.JPG aaa98.JPG aaa9PG.JPG aaaa4.JPG aaaa987.JPG aaad.JPG aaar345JPG.JPG aafg44.JPG ddd56.JPG uuu76.JPG