Selekcija U11 gostovala pri HNK Rijeka

V soboto, 19.3.2016, smo se s selekcijo U11 odpravili na gostovanje na Rijeko k HNK Rijeka.

Nad zgodnjim odhodom (5.00) ni bil nihče preveč navdušen, a drugega nam ni preostalo. Ob devetih smo že merili moči z ekipo Ilirske Bistrice na igrišču z naravno travo in predvsem po zaslugi lepe igre mlajšega dela ekipe (običajno Korotan 2) slavili s 5-0. Zavedali smo se, da bo moral starejši del ekipe pokazati bistveno več, če bomo na Rijeki želeli parirati domačinom. Na Rijeko smo prispeli okoli dvanajste ure. Vreme, okolica, navijači, igrišče, vse je bilo izjemno.

Ob 13.00 smo se pomerili z domači, ki veljajo za eno najboljših hrvaških ekip v selekciji U11. Igrati na igrišču z umetno travo Robert Komen (Podmurvice), ki sicer razpolaga s 4000 sedišči, je bilo nekaj posebnega. Tekma je trajala dvakrat po 30 minut. Izjemna tekma, izjemna borba z obeh strani. Morda smo v tekmo štartali nekoliko preveč bojazljivo, s preveliko mero spoštovanja do nasprotnika. Domačini so našo nezbranost kaznovali v deseti minuti srečanja, ko so po lepem predložku s strani žogo poslali v našo mrežo. Ko smo videli, da lahko s svojo značilno igro po tleh vendarle zadržimo žogo v svoji posesti, nam je igra stekla. Pripravili smo si nekaj lepih priložnosti, a je domači vratar žal vselej bil na pravem mestu. Tudi domačini so si ustvarili nekaj zrelih priložnosti, a je naša obramba z vratarjem na čelu delovala zelo zrelo. V drugem polčasu podobna zgodba – igra med obema kazenskima prostoroma z nekaj poskusi na obeh straneh. Vse do 58. minute 1-0 za domačine, ob našem pohodu na vse ali nič pa še žal še en zadetek iz protinapada. Po prejetem drugem zadetku nam je povsem padla koncentracija in Rijeka je v zadnji, 60. minuti, zabila še enkrat (3-0). Razočaranje je sicer bilo prisotno, saj smo ob rezultatu 1-0 Rijeki bili povsem enakovreden tekmec, na trenutke je bilo le vprašanje časa, kdaj bomo dosegli izenačujoči zadetek. Ko smo trezno razmislili, smo vsi – trenerja, fantje, starši prišli do zaključka, da smo lahko na prikazano ponosni. Fantom kapo dol za borbo in vse priigrane priložnosti. Rijeka je pač Rijeka in je edina ekipa, ki je generaciji 2005 na Hrvaškem na turnirjih konkurenčna Dinamu. Po skupnih dveh letih in pol z generacijo 2005/2006 in 42 naših tekmah na naravni ali umetni travi ter 39 zmagah in 3 remijih (gol razlika 269-20), je prišel čas za prvi poraz. Na porazih se učimo, je pa igra, ki vse do konca tekme parira HNK Rijeki, zagotovo pravi pokazatelj, da smo na pravi poti.

Po odigrani tekmi smo se odpravili proti znameniti Kantridi, bivšemu stadionu HNK Rijeka. Ob 17.00 nas je čakal ogled tekme med HNK Rijeko in Interjem iz Zaprešiča. Izjemno vzdušje in 4 zadetki v gostujoči mreži so bili le pika na i nepozabnemu dnevu. Po tekmi je za fante sledilo presenečenje - fotografiranje z nekdanjim selektorjem slovenske reprezentance in sedanjim trenerjem HNK Rijeke, gospodom Matjažem Kekom in napadalcem Rijeke ter slovenskim reprezentantom, ki je svojo nogometno pot pričel ravno v našem klubu, Romanom Bezjakom. Obema se najlepše zahvaljujemo, da sta si vzela čas za nas in poskrbela, da ''plavi'' gostovanja na Rijeki zagotovo ne bodo pozabili.

Sledila je pot domov, kamor smo prispeli okoli polnoči.

Selekcija U11 bi se rada zahvalila vsem, ki so nam kakor koli pomagali s sredstvi, da smo lahko doživeli to nepozabno izkušnjo:
- upravi kluba,
- podjetju MFA Robotika d. o. o.,
- gospodu Martinu Potočniku,
- staršem selekcije U11.

Posebna zahvala gre gospodu Franju Klariču, ki nam je pomagal pri celotni organizaciji gostovanja in vanjo vložil ogromno svojega časa in truda.