Silovit uvod v pomladanski del tekmovanja

Skoraj štiri mesece smo nestrpno čakali na nadaljevanje sezone in jo v soboto končno dočakali, ko smo v Športnem parku Ugasle peči lahko spremljali dvoboj jesenskih prvakov in ekipo Frama, ki je po polovici prvenstva zasedala sredino lestvice. Papirnati favoriti so tako bili naši fantje, vse to pa je bilo potrebno potrditi še na igrišču.

Že v začetu tekme so plavi pokazali, da so gostje verjetno na koroško prišli le na sobotni izlet, kajti pri žogi so bili bore malo in če bi vodili uradno statistiko, bi ob koncu tekme posest žoge zagotovo kazala preko 80% v korist domačih.

Za prvi zadetek smo po nekaj polpriložnostih morali počakati do 18. minute, ko si je žogo za izvedbo prostega strela namestil Ičanović, s pogledom izmeril koordinate, ter z izjemnim strelom pod stativo premagal gostujočega vratarja Cesarja. Do konca polčasa smo videli še dva zadetka, najprej je v 30. minuti osmega v sezoni vpisal Stopajnik, ki je bil najspretenjši v gneči pred golom po predložku s strani, v 38. minuti pa je izid polčasa postavil Ičanović, ki je po izjemni akciji celotne ekipe žogo dobesedno zabil v gol.

V drugi polčas so gostje krenili odločneje vendar jim več kot pet minut ni uspelo ogrožati domače polovice igrišča, saj so domači hitro postavili stvari na svoje mesto. Prvi zadetek v nadaljevanju smo videli v 57. minut, ko sta po kotu uigranost tudi v napadu pokazala osrednja branilca Ferlež in Janet, gol pa je po podaji prvega zabil kapetan moštva.

Menjave, ki jih je trener Bukovec opravil v začetku polčasa,so se hitro obrestovale. Najprej smo videli dva izjemna prodora Nediča in pri enem izmed teh so ga gostje ustavili šele s prekrškom za najstrožjo kazen, potem ko je v njihovem kazenskem prostoru podelil "hakle" kar petim igralcem. Iz bele točke je bil uspešen Borovnik, ki je zopet hladnokrvno opravil svojo nalogo.

V 70. minuti je na sceno stopila družinska naveza Zavolovšek-Lasnik in v dveh zaporednih napadih poskrbela za dodatna dva zadetka, uspešna sta bil vsak po enkrat.

In če so fantje pričeli s prostim strelom, so se odločili, da z njim tudi zaključijo. Ker je Ičanovič medtem že odel iz igrišča, si je žogo namestil Kavčič ter z izjemno odmerjenim strelom zabil še osmi zadetek na tekmi, ter s tem postavil končni rezultat.

Prva tekma se je torej končala še bolje kot smo si lahko želeli, seveda pa je vsaka tekma poglavje zase, zato bo potrebno visoko domačo zmago potrditi še v soboto na gostovanju v Miklavžu, kjer fantje gostujejo ob 15.00 uri, vabljeni pa tudi v torek ob 19.00 na ogled prijateljske tekme proti ekipi avstrijskega Haimburga, tekma se bo odigrala na Prevaljah!

 

Zapisniki tekem


DSC_0762.JPG DSC_0764.JPG DSC_0765.JPG DSC_0767.JPG DSC_0769.JPG DSC_0773.JPG DSC_0775.JPG DSC_0776.JPG DSC_0777.JPG DSC_0778.JPG DSC_0785.JPG DSC_0788.JPG